Apple užpatentavo tai, ko nekentė Steve Jobs

Tema: Naujienos
Apple  patentai: Apple užpatentavo „stylus“ - tai, ko nekentė Steve Jobs

Apple prieš kelias dienas gavo patento elektroniniam pieštukui patvirtinimą. Tam pačiam, kurio taip nekentė Steve Jobs.

Steve Jobs nekentė „stylus“ (elektroninio pieštuko skirto rašyti ant specialų jautrų paviršių turinčių ekranų). Vienu iš daugelio Steve mestų įžeidimų elektroninio pieštuko adresu buvo jo juokelis paleistas 2007 metų Macworld, kurioje buvo pristatytas iPhone, metu.

Kas nori elektroninio pieštuko „stylus“? klausė jis besijuokiančios publikos. „Jums reikia juos turėti, padėti, jūs juos pametate. Niekas nenori ’stylus’“, - kalbėjo Jobs konferencijos metu.

Kiek vėliau jis pasišaipė iš Microsoft idėjos sukurti planšetinį kompiuterį su „stylus“. „Vos jūs į rankas paimate elektroninį pieštuką - jūs miręs“, - sakė Jobs jo biografijos rašytojui Walter Isaacson.

Jobs pasirinko lietimui jautrius ekranus ir pasaulis daugiau niekada nebebuvo toks koks iki tol.

Apple patente nėra nieko nepaprastai sudėtingo. Rinkoje yra begalės įvairiausių elektroninių pieštukų, teptukų ir panašiai. Vieną tokių naudoju ir aš kai dirbu su Wacom planšete.

Žinoma, tas faktas, kad Apple turi elektroninio pieštuko patentą dar nereiškia, kad Apple pradės jį gaminti ar mes jį apskritai kada nors išvysime su Apple logo. Nors… aš manau mokyklose, mokiniams tai būtų visai naudingas dalykas.

Apple „Stylus“ patentas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų