Savaitės naujienų apžvalga (2014/11/24-28)

Tema: Naujienos

Spalio mėnesį iš Apple App Store buvo atsisiunčiama po 7,8 mln. aplikacijų per dieną; Daugiau informacijos apie Apple Watch; gandai apie iPhone 6s ir iPad Air Plus; iOS vartotojus 4 kartus daugiau perkančius internetu nei Android vartotojai bei kitos naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Virtualios merginos vėl susikibo ir vėl Cortana erzinasi naujoje Microsoft reklamoje, kurioje Siri sako, kad ji negali nei to, nei ano o tik tapo didesnė. Cortana, net paguodžia kolegę pasakydama , kad šiuo metu (turėdama omenyje šventinį periodą) visiems taip nutinka (sustorėja).
  • Ming-Chi Kuo iš KGI Research, kuris turi labai neblogą su Apple susijusių dalykų nuspėjimo istoriją teigia, kad paskutinio 2014 metų ketvirčio metu Apple parduos 71,5 mln. vienetų iPhone.
  • Fiksu praneša, kad spalio mėnesį, praėjus vos kelioms savaitėms po naujų iPhone pasirodymo, Apple pasiekė neregėtas aukštumas aplikacijų atsisiuntimuose. Spalio mėnesį iš Apple App Store buvo atsisiunčiama 7,8 milijono aplikacijų per dieną i tai 42% daugiau nei rugsėjo mėnesį (5,5 mln/dieną) ir 39% daugiau lyginant su tuo pačiu pernai metų rezultatu.
  • Apple patvirtino šventinį iTunes Connect paslaugos, kurios pagalba programuotojai pateikia aplikacijas į Apple Store, užšaldymą.
  • Naujų Apple darbuotojų paieška leidžia manyti, kad iPhone gamintoją vis dar domina ir virtualios realybės įranga.
  • Įvyko tai ko Apple fanai Rusijoje labai bijojo - Apple pakėlė savo produkcijos šioje šalyje kainas, ir pakėlė ne šiaip sau, o 25–27%. Įsivaizduokite, jei pigiausias, 16GB iPhone 6 modelis staiga pabrangtų 700 Lt. ir vietoje 2699 Lt. pradėtų kainuoti 3400 Lt.
  • Anot Taivanietiško „Industrial and Commercial Times“, Apple nuo sekančių metų vidurio nutrauks iPhone 5c gamybą.
  • Déjà vu: pasirodė gandai, kad nauji iPhone 6s turės specialų ekraną saugantį stiklą. Taip pat „kalbama“, kad Foxconn skubos tvarka kuria naują ekranų gamyklą, kuri aptarnaus išskirtinai tik Apple ir daugiausia dėmesio skirs iPhone modeliams.
  • FCC (Federal Communications Commission) sprendimu nuo iPhone nugarėlių gretai gali dingti FCC ženkliukas, nes JAV patvirtintas elektroninis žymėjimo būdas. Tiesa, kiti ženklai, tame tarpe ir Europietiškas CE (Conformité Européenne) - liks, nes senasis žemynas gyvena dar pagal senas taisykles.
  • Apple pakeitė savo laikrodžio svetainės išvaizdą bei papildė ją informacija apie operacinę sistemą bei skirtingas kategorijas, kuriose šis laikrodukas kažką supras ir bus naudingas.
  • Apple iPhone 6 buvo labiausiai ieškomas techninis terminas Yahoo 2014 metais. iPhone 6 bendroje labiausiai ieškomų terminų/žodžių lentelėje užima trečią vietą, pirmos dvi atiteko „World Cup 2014“ ir „Michael Schumacher“.
  • IBM Online praneša, kad padėkos dieną internetu įsigyta 14,3% daigiau nei pernai. 52,1% pirkimų buvo atliekama iš mobilių įrenginių (22,4% daugiau nei pernai). IBM sako, kad iOS vartotojai vienam užsakymui vidutiniškai išleido 118,57$ pirkdami internetu padėkos dieną, o Android vartotojai 95,25$. Nors piniguose skirtumas nėra didelis, tačiau iOS vartotojams tenka 25,2% pirkimų internetu, tuo tarpu Android tik 6,9%.
  • „Žvaigždžių karų“ mylėtojams: pasaulio kino teatruose pasirodysiančio „Star Wars: The Force Awakens“ anonsas.
  • Japonų Mac Fan aptiko įrodymų, kurie leidžia manyti, kad naujasis taip vadinamas iPad Air Plus - 12,2″ planšetinis kompiuteris (305,31 x 220,8 x 7mm) bus išleistas sekančių metų balandžio-birželio mėnesiais.
  • Vis dar daromi smulkūs spartos gerinimo pakeitimai Mac Arena svetainėje, tad jei pastebite kokius nesklandumus ar kažkas rodoma ne korektiškai - būtų smagu, kad praneštumėte bei parašytumėte kokią OS ir naršyklę bei jos versiją naudojate. Bendrai, dabar Mac Arena turėtų „vartytis“ greičiau.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų