12 iOS aplikacijų, kurių greičiausiai niekada nepamatysite savo iPhone

iTunes App Store yra daugiau nei 1,2 milijono aplikacijų tačiau egzistuoja aplikacijos, kurių ko gero niekada neturėsite savo iPhone ar iPad ir ne todėl, kad jos kainuoja nežmoniškus pinigus.

Kai iPhone 4 prototipas buvo neatsargiai Apple darbuotojo paliktas bare, iPhone gamintoja dėjo visas pastangas, kad jį atgauti kiek įmanoma greičiau, kol žurnalistai ar konkurentai nesuspėjo patyrinėti jame esančių paslapčių ir naujovių.

Programišių, ieškančių „skylių“ iPhone programinėje įrangoje, ir per klaidą pas vartotojus patekusių testinių įrenginių dėka mes turime galimybę užmesti akį į Apple paslaptis ir pažiūrėti, kokios yra Apple slaptos aplikacijos.

Naujiems Apple darbuotojams suteikiama prieiga prie aplikacijų rinkinių, kurių pagalba jie gali tarpusavyje bendrauti, testuoti įrenginius ir bendrauti su klientais.

AppleConnect

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija AppleConnect AppleConnect tai slapta, tik Apple darbuotojams skirta paslauga ir aplikacija leidžianti jiems prisijungti prie jiems skirtų paslaugų ar aplikacijų. Įdomu pastebėti tai, kad daug vidinių Apple aplikacijų naudoja Android stiliaus įrenginių atrakinimo principą, kai braukiant pirštu per ekraną nubrėžiama tam tikra forma leidžianti atrakinti įrenginį ar aplikaciją.

Daily Download

iOS-slaptos-AppleApp-DailyDownload

Ši aplikacija buvo „aptikta“ dar 2011 metais. Tai vidiniam naudojimui skirta naujienų aplikacija ir jos pagalba Apple darbuotojai gali sužinoti kas vyksta kompanijoje.

GKTank

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija GKTank Tank yra demonstracinė aplikacija skirta parodyti programuotojams skirto įrankio Game Kit galimybes. Aplikacijos kodas yra patalpintas GitHub tinkle ir programuotojai gali pasimokyti iš vidiniam naudojimui skirto daug žaidėjų palaikančio žaidimo.

Inferno

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija Inferno Šią aplikaciją Apple darbuotojai naudoja įrenginio patikrinimui. Ši aplikacija paleidžia eilę iPhone programinės bei aparatinės įrangos testų ir ji žino, kad įrenginį reikia išjungti jei jo temperatūra pasiekia kritinę ribą.

MobileGenius

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija MobileGenius Genius - genijais vadinami Apple darbuotojai dirbantys Apple Store ir padedantys vartotojams išspręsti įvairiausias su Apple įrenginių naudojimu ar gedimais susijusias problemas. MobileGenius aplikacija Apple darbuotojams suteikia galimybę patikrinti vartotojo informaciją ir peržiūrėti log failus sugedusiame įrenginyje.

MobileRadar

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija MobileRadar Kai Apple darbuotojas aptinka klaidą iOS sistemoje jis ją dokumentuoja MobileRadar - vidiniam naudojimui skirtos klaidų sekimo aplikacijos pagalba. Nieko keisto, kad aplikacijos piktograma yra skruzdėda, nes skruzdėdos minta vabalais (angl. vabalas - bug)

Operator

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija Operator Ši aplikacija skirta įvairių komponentų ir jutiklių įdiegtų iPhone, iPad ir iPod touch testavimui. Aplikacijoje yra paslėpti keli netikėtumai (Easter Egg), kurie buvo aptikti po to, kai bandymams skirti įrenginiai per klaidą buvo išsiųsti vartotojams.

Šioje aplikacijoje taip pat yra keturių dainų klipai: INXS: „Need You Tonight“, „New Sensation“, „The Gift“ ir „What You Need“. Atrodo kažkas iš Apple yra didelis INXS fanas.

Receipts

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija Receipts Jei Apple darbuotojas eina pietauti su klientu, pavalgęs jis nufotografuoja gautą čekį ir jį patalpina Receipts aplikacijoje. Tai patogus būdas pateikti ir leisti sistemai automatiškai skaičiuoti darbuotojo išlaidas susijusias su kompanijos verslu.

Red Zone Mobile

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija Red Zone Mobile Tai Apple Store vadovams skirta aplikacija leidžianti jų vadovaujamos parduotuvės rezultatus palyginti su kitų Apple Store parduotuvių bei kitų metų rezultatais. Šios aplikacijos ekrano vaizdų nėra paskelbta, greičiausiai todėl, kad šioje aplikacijoje pateikiama vidinė informacija.

Switchboard

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija Switchboard Tai tik Apple darbuotojams skirta App Store versija, iš kurios darbuotojai gali atsisiųsti aplikacijas bei jas atnaujinti. Kaip ir kitos vidiniams naudojimui skirtos aplikacijos naudojančios užrakinimą, ši aplikacija taip pat naudoja Android stiliaus - pabraukymo pirštu per ekraną apsaugą.

TouchFighter 2

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija TouchFighter 2 Tai vidiniam Apple naudojimui skirtas žaidimas. Šio žaidimo pagalba Apple darbuotojai galėjo testuoti iPhone akselerometro galimybes. Žaidžiama vartant iPhone ir taip valdant erdvėlaivį. Žaidimo tikslas išvengti erdvėlaivio susidūrimo su kosmoso šiukšlėmis.

UniBox

Apple vidiniam naudojimui skirta iOS aplikacija UniBox Tikriausiai esate girdėję, kad Apple darbuotojai ateina į darbą anksčiau ryte, kad atsakytų į vadovų jiems atsiųstus laiškus ir žinutes. UniBox tai viena iš šiam tikslui skirtų vidinių Apple aplikacijų tarnaujanti kaip elektroninio pašto ir žinučių aplikacija.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų