Savaitės naujienų apžvalga (2014/09/08-12)

Tema: Naujienos

Apie tai, kad paaiškėjo kaip vyks autentikacija perkant su Apple Watch neturinčiu Touch ID, SWISS ir Apple Watch atrodantį kaip studento kūrinys, po Apple Watch paskelbimo krentančias Android Wear įrenginių kainas bei kelios laikinai nemokamomis tapusios bei naujos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Microsoft vėl grįžo prie MSN pavadinimo ir dabar Bing aplikacijas pervadina į MSN. Kompanija planuoja kiekvienos Bing pagrindu veikiančių aplikacijų versijas (tokių kaip News, Sports, Travel, Weather ir Finance), pakeistu prekiniu ženklu, artimiausiu metu išleisti iOS bei Android operacinėms sistemoms.
  • Bomberman Chains: (Universali iOS aplikacija) mėtykite bombas ir sprogdinkite priešus: 1,79€ → 0,00€
  • Savaitė po to kai Adam Levine iš Maroon 5, Samsung renginio metu Niujorke stovėjo scenoje ir reklamavo Milk Music, nežiūrint to, kad turėjo tai daryti iš Galaxy - Tweet’us rašė iš iPhone. Adam Levine žadėjo sudeginti savo iPhone, bet taip šito ir nepadarė. Matyt pabandžius naują Samsung’o Android telefoną suprato, kad jo senesnis iPhone yra daug geresnis. Niekas kitas nežino geriau už Samsung, kaip sunku rasti gerą įžymybę garsinančią mobilų telefoną, ypač jei tai nėra iPhone.
  • Londono priešgaisrinės apsaugos departamentas paskelbė informaciją, kad netikri iPhone įkrovikliai gali būti pavojingi žmonių gyvybei.
  • Iš karto po iPhone 6, iPhone 6+ bei Apple Watch paskelbimo, Apple internetinėje svetainėje pradėjo atsirasti nauji produktai ir šiek tiek pasikeitė svetainės išvaizda.
  • Straipsnyje „Ką žinome ir ko nežinome apie Apple Watch“ rašiau apie tai kas žinoma ir kas nežinoma apie Apple Watch. Po truputį aiškėja ir tamsiosios vietos. Pavyzdžiui susijusi su mokėjimais iš laikroduko - kaip jis nustatys kas yra kas jei nėra Touch ID. Pasirodo, ši funkcija yra apsaugota PIN kodu. Įvedus šį kodą ji liks atrakinta (galėsite pirkti nevesdami kodo) iki laikrodį nusiimsite nuo rankos. Tai, kad laikrodis nuimtas nustatys prie rankos besiglaudžiančioje Apple Watch pusėje esantys jutikliai.
  • Jean-Claude Biver, vadovaujantis prabangių laikrodžių SWISS laikrodžių divizionui Prancūzijoje, kalbėdamas su vokiečių žurnalistais sakė, kad „Apple Watch atrodo taip lyg jį būtų kūręs studentas studijuojantis pirmą trimestrą“
  • Vos Apple paskelbė savo Apple Watch, tą patį vakarą LG 22% sumažino savo visiškai naujutėlaičio Android Wear išmanaus laikrodžio „G Watch“ kainą.
  • iOS 8 GM vis dar nėra žadėtosios muzikos atpažinimo funkcijos.
  • Jei norite užsisakyti iPhone 6, bet ten kur jį užsakote negalite jo pažiūrėti ir todėl apsispręsti ar iPhone 6, ar iPhone 6 PLUS - atsispausdinkite šį PDF dokumentą (atkreipkite dėmesį į popieriaus dydį) ir „pavartykite“ rankose.
  • Grupė OK Go, Apkaltino Apple plagiatu jos įžanginiame video. Grupei pasirodė, kad Apple panaudojo jos „The Writing’s On the Wall“ klipo idėją su raidžių/užrašų efektais savo video „Perspective“. Reikia paminėti, kad tokie raidžių/užrašų efektai populiariais tapo dar 90-tųjų praeito šimtmečio metų viduryje.
    Apple video:
  • Nors iš karto po Apple renginio kompanijos akcijų kursas smuktelėjo, neva vartotojų lūkesčiai nepateisinti, tačiau analitikai žvelgia optimistiškai ir tiki, kad AAPL kaina greitai vėl užsiropš į aukštumas.
  • MyScript Smart Note: iPad aplikacija leidžianti paprastai ir greitai „ranka“ užrašyti žinutes: 7,99€ → 0,00€
  • Dabartiniai iCloud vartotojai mokantys už didesnę šios paslaugos saugyklų talpą gavo laiškus iš Apple informuojančius, kad atpigus šiai paslaugai jų sumokėtos sumos bus kompensuotos proporcingai paskirstant kainas nuo jų sumažėjimo paskelbimo iki prenumeratos pabaigos.
  • Apple Europoje užregistravo „Apple Watch“ vardą keliose prekių kategorijose: 009: kompiuteriai, periferinai kompiuterių priedai ir t.t.; 10: Sveikatos, sporto, savijautos jutikliai, stebėjimo sistemos, monitoriai ir medicininiai aparatai; 14: laikrodžiai ir chronometrai bei šių tipų įrenginiai ir t.t.; 44: sveikatos, sporto gerbūvio stebėjimo ir įvertinimo paslaugos ir t.t.; 35: verslo valdymo, administravimo, konsultacinės paslaugos ir t.t.; 36: finansinės paslaugos, finansiniai atsiskaitymai, sąskaitų apmokėjimas ir t.t.; 37: remonto ir įdiegimo darbai, kompiuterinės technikos priežiūra ir t.t.; 38: telekomunikacijos ir telekomunikacijų paslaugos ir t.t.; 41: edukacija, mokymai ir t.t.; 42: mokslinės ir technologinės paslaugos, tyrimai ir t.t.; 45: asmeninis asistentas, priminimų paslaugos, saugumo sistemos turto apsaugai ir t.t.
  • TempoRun: (Universali iOS aplikacija) mėgstate bėgioti, bėgiojate klausydamiesi muziką? - susikurkite grojaraštį bėgimui: 0,89€ → 0,00€
  • Grafinė iPhone retrospektyva:
    iPhone - iPhone 6 naujovių apžvalga. Grafikas: FinancesOnline.com
    iPhone - iPhone 6 retrospektyva.
  • Hiroshige HD: (Universali iOS aplikacija) sveiki atvykę į Japonijos meno pasaulį: 0,89€ → 0,00€
  • Apple startavo išankstinius iPhone 6 ir iPhone 6 Plus užsakymus įvairiose pasaulio šalyse, tame tarpe: JAV, Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje, Puerto Rike, Singapūre ir Jungtinėje Karalystėje. Ilgai netruko laukti, kol iPhone 6 Plus partija jau buvo visa išgraibstyta ir pristatymo terminas užsakymuose iš vienos 7–10 darbo dienų pasikeitė į 3–4 savaites.
  • Internete pasirodė informacija, kad sekantys plonučiai MacBook kompiuteriai gali būti išleisti auksinės, pilkos ir sidabro spalvos korpusu.
  • PDF WordSmith Free: nauja OS X skirta aplikacija leidžianti PDF dokumentus sukonvertuoti į Word dokumentų (.doc) formatą: 0,00€
  • Kalbama, kad Apple planuoja iki šių metų pabaigos išleisti 27“ 5K3K ultra auštos rezoliucijos ekranus turinčius iMac modelius ir gal net atskirus monitorius. Tokių 27” ekranų skiriamoji geba 5120x2280.
  • Nors iCloud Photo Library buvo galima išbandyti testuojant iOS 8 beta, Apple šią paslaugą atjungė nuo iOS 8 GM ir vėl priskyrė jai beta būseną. Apple taip pat pašalinio visus „iCloud Photo Library“ paminėjimus iš iCloud aprašymo puslapio.
  • Nepririštas iPhone 6 Plus jau pasirodė eBay aukcione ir dabar už šį telefoną siūloma kaina yra 1700 JAV$.
  • Prototypr: OS X skirta aplikacija, kurios pagalba galite sukurti iOS aplikacijos prototipą ir pažiūrėti kaip jis atrodo iOS įrenginyje: 8,99€ → 0,00€
  • ReadKit: puiki aplikacija skaitantiems daug naujienų. Aš naudoju šią RSS skaityklę kasdien ir jos pagalba per dieną peržvelgiu po kelis tūkstančius straipsnių. Be jos vargu ar sugebėčiau tiek suspėti. Ji leidžia patogiai sugrupuoti naujienų šaltinius ir susikurtų išmanių filtrų pagalba atsirinkti tas temas, kurios visoje naujienų jūroje domina labiausiai: 8,99€ → 0,89€
  • Siri ir škotiškas akcentas :) užsidėkite ausines jei netoliese yra vaikų ar klausotės darbe.
  • Auksinis, 18 karatų Apple Watch gali kainuoti apie 1200 JAV$, o Europoje, matyt, panašų skaičių bus galima išvysti prie šių laikrodžių tik eurais.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų