Savaitės naujienų apžvalga (2014/08/16-22)

Tema: Naujienos

Kelios, 34-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Naujasis, didesniu - 5,5" ekranu iPhone, gali vadintis iPhone 6L.
  • Paskutiniu metu internete pasklido 4,7" iPhone 6 baterijos nuotraukos. Iš nuotraukų matosi, kad tai 1810mAh baterijos (palyginimui iPhone 5s baterija 1560mAh).
  • 2013 metų Kalėdų laikotarpiu transliuota Apple reklama „Nesuprastas“ laimėjo „Creative Arts Emmy“ apdovanojimą. Niekas ir neatkreipė dėmesio, kad jei filmukas kuris rodomas šiame video iš tiesų būtų filmuotas „nesuprasto“ jaunuolio, jis televizoriuje atrodytų visai kitaip.
  • Jau kelinti metai tikimasi, kad Apple savo iPhone įdiegs NFC funkciją. Nors NFC (Near Field Communication) technologija dar labai ankstyvoje stadijoje, eilė Android pagrindu veikiančių telefonų gamintojų ją savo telefo nuose jau naudoja. Kiniečių forumas Weibo pateikė įrodymų (NXP Corp gamybos PN6V5 mikroschemos detales), jog yra didelė tikimybę jog NFC bus iPhone 6.
  • Xcode 6 Software Development Kit (SDK) informacija leidžia manyti, kad iPhone 6 ekranų skiriamoji geba bus 960 x 1704.
  • KGI Securities analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad Apple gali atidėti iWatch/iTime išleidimą iki 2015 metų.
  • Apple akcijų (AAPL) kaina, pirmą kartą po akcijų padalinimo birželį, kirto 100 JAV$ už vieną akciją ribą.
  • Apple papildę savo iTunes festivalio dalyvių sąrašą. Dabar festivalyje tikimasi, kad dalyvaus: Maroon 5, Pharrell Williams, Beck, Sam Smith, Blondie, Kylie Minogue, David Guetta, 5 Seconds of Summer, Calvin Harris, Lenny Kravitz, The Script, Foxes, David Gray, Jenny Lewis, Clean Bandit, Robin Schulz, Charlie Simpson, Luke Sital-Singh, SOHN, Matthew Koma, Elbow, Paolo Nutini, Gregory Porter, Eric Whitacre, Jessie Ware, Rudimenta, Jess Glyne, Ryan Adams, First Aid Kit ir MNEK
  • 2015 metais Apple planuoja Dubajaus prekybos centre „Mall of the Emirates“ atidaryti didžiausią pasaulyje Apple Store. Vietos spaudos atstovų teigimu, naujasis Apple Store duris atvers buvusio kino teatro vietoje. Pats prekybos centras „Mall of the Emirates“ buvo atidarytas 2005 metais ir po savo stogu priglaudė daugiau nei 700 parduotivių.
    Mall of the Emirates, 234 479m2 ploto prekybos centras su daugiau nei 700 parduotuvių atstovaujančių virš 560 pasaulio prekinių ženklų.
    234 479m2 ploto „Mall of the Emirates“ prekybos centras Dubajuje, po savo stogu turintis daugiau nei 700 parduotuvių atstovaujančių virš 560 pasaulio prekinių ženklų.
  • Naudojantiems Windows OS savo Mac kompiuteriuose ir nenorintiems perkrauti kompiuterio, kad naudoti Windows bus smagu išgirsti, kad išleista Parallels Desktop 10 versija jau palaikanti ir OS X Yosemite bei veikianti daug greičiau ir 30% labiau tausojanti nešiojamo kompiuterio akumuliatorių nei 9 Parallels Desktop versija. Parallels Desktop 9 vartotojams atnaujinimas į 10 versiją kainuoja 49,99 JAV$.
  • Patvirtintas Apple išlenkto ekrano patentas. Šiame patente aprašomos technologijos gali būti panaudotos iWatch.
  • Internete pasirodė informacija, kad antrosios kartos iPad Air gali turėti 2Gb RAM.
  • Iš Brazilijos aplikacijų parduotuvių ir gal net vartotojų įrenginių dingo aplikacija Secret, kurią iš savo aplikacijų platinimo sistemų pašalinti Apple, Google, Microsoft ir kitoms kompanijoms nurodė Brazilijos teismas, nes ši aplikacija pažeidinėjo šalies įstatymus.
  • Paskutiniais statistiniais duomenimis kai 91% iOS vartotojų naudoja iOS 7 versiją, penkių pagrindinių Android versijų vartotojai vos peržengia 10% ribą.
    iOS vs Android versijų fragmentacija - 2014 rugpjūtis
    Šaltinis: OpenSignal

    Android įrenginių ir operacinės sistemos fragmentacija lyginant su pernai metais išaugo. Daugiau informacijos apie Android OS ir įrenginių fragmentaciją bei grafinį situacijos atvaizdavimą rasite OpenSignal svetainėje.
  • Pranešama, kad po to kai 2013 metais Apple pašalino Samsung iš RAM tiekėjų sąrašų ir iPhone 5s gamybai bendradarbiauti pradėjo su SK Hynix ir Elpida Memory, dabar Apple vėl pradės naudoti Samsung RAM’ą iPhone 6.
  • Šiandien Apple išplėtė šalių, kurių Apple ID turintys vartotojai gali aplikacijas pirkti didesniais kiekiais. Tai aktualu kompanijoms, nes vienu Apple ID įsigytą aplikaciją gali naudoti arba tas pats vartotojas skirtinguose įrenginiuose arba skirtingi vartotojai viename įrenginyje bei įrenginių į kuriuos ta aplikacija galio būti įdiegta kiekis ribojamas. Dabar jau buvusių „Volume Purchase Program“ šalių sąrašą Apple papildė šiomis: Belgija, Danija, Suomija, Graikija, Honkongas, Airija, Liuksemburgas, Meksika, Nyderlandai, Norvegija, Singapūras, Švedija, Šveicarija, Taivanis, Turkija ir Jungtiniai Arabų Emyratai.
  • Automobilio užvedimas nuotoliniu būdu nėra koks nors naujas dalykas, tačiau Tesla Model S savininkai dabar savo automobilius užvesti gali iPhone pagalba.
  • Tie kas domisi mobilių įrenginių saugumu gali rasti įdomios informacijos apie aplikacijas renkančias duomenis iš kitų įrenginyje įdiegtų aplikacijų Phys.org svetainėje paskelbtame straipsnyje. Šios šnipinėjimo aplikacijos prašo kur kas mažiau teisių nei pvz. Facebook aplikacija. Galima tik įsivaizduoti kiek duomenų apie mus gali surinkti Facebook.
  • Filadelfijos Fox29 televizijos kanalas apie tai ką jie jau ne kartą yra teigę - Facebook, didžiausia šnipinėjimo mašina ir dabar ji tai daro ir savo Messenger aplikacijos pagalba. Žinoma, labiausiai Facebook smaginasi su Android vartotojais.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų