Teismas spaudžia Apple ir Google nuotoliniu būdu ištrinti aplikaciją iš vartotojų įrenginių

Temos: Apple, Google, Teisė

Brazilijos teismas nori, kad Apple ir Google iš Brazilijos vartotojų įrenginių nuotoliniu būdu ištrintu socialinių tinklų aplikaciją Secret.

Informacijos šaltiniai teigia, kad Brazilijos teismas stengiasi įpareigoti Apple ir Google iš savo Brazilijai skirtų aplikacijų parduotuvių pašalinti tokias anonimiškai bendrauti leidžiančias aplikacijas kaip Sectret. Estado taip pat rašo, kad teisėjas Paulo Cesar de Carvalho nori, kad Apple ir Google šias aplikacijas nuotoliniu būdu pašalintų iš Brazilijos vartotojų įrenginių. Šaltinių duomenimis, šis teismas yra greičiau nukreiptas prieš Apple, Google ir Microsoft, nei prieš pačią Secret aplikaciją.

Nors šis reikalavimas atrodo kiek keistas, tačiau Apple tokias galimybes turi. Apple savo serveriuose turi „nepageidaujamų“ aplikacijų sąrašą. Vartotojų įrenginiai periodiškai kreipiasi į Apple serverius ir sutikrina jame esančių aplikacijų sąrašą su juose įdiegtomis aplikacijomis. Jei kokia nors aplikacija sąraše ir įrenginyje sutampa - vartotojas nebegali jos atidaryti. Tiesa, Apple dar nė karto (oficialiai) nesinaudojo šia funkcija, todėl tai tik teorinis pasvarstymas kai tai gali veikti.

Google taip pat turi įdiegusi panašų funkcionalumą ir jau yra kelis kartus jį panaudojusi pašalinant ar deaktyvuojant potencialiai kenksmingas aplikacijas vartotojų įrenginiuose.

Ar abi kompanijos sutiks su tokiu teismo sprendimu parodys laikas, tačiau nepatirtinais duomenimis joms to nepadarius per dešimt dienų, kiekviena uždelsta diena kiekvienai jų gali kainuoti kiek daugiau nei 20 000 Lt per dieną.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų