Kodėl iPad pardavimų rezultatai prasti?

Temos: iPad, Statistika

Apple iPad pardavimų rezultatai prasti. Per paskutinį ketvirtį jie sumažėjo 9% (parduota 13,3 mln. vienetų per 2-ą 2014 metų ketvirtį).

Antro 2014 metų ketvirčio Apple iPad pardavimų rezultatai buvo prastesni nei tikėjosi rinkos analitikai ir Apple taip pat prarado ir dalį rinkos, ją atiduodama kitų gamintojų pigesniems įrenginiams. Apple sukūrė planšetinius kompiuterius (ar bent jau juos išpopuliarino) ir dabar pati parduoda tik 27% visų šių įrenginių. Visų kitų Apple produktų (išskyrus iPod) pardavimai pastaruoju laikotarpiu augo.

Kodėl iPad pardavimai mažėjo?

Atsakymas kiek netikėtas - parduodamų iPad kiekis mažėjo, nes iPad per daug geri.

Andreessen Horowitz analitikas Benedict Evans teigia, kad „įsigiję iPad vartotojai juos naudoja ilgą laiką ir nekeičia jų taip dažnai, kaip tai yra priversti daryti yra tie, kas naudoja Apple konkurentų sukurtus planšetinius kompiuterius“. Sulygindamas Google pateiktus jos Android pagrindu veikiančių planšetinių kompiuterių statistinius duomenis su Apple duomenimis, Evans padarė išvadą, kad iPad „naudingo gyvavimo laikas“ yra dvigubai ilgesnis nei Android planšetinių kompiuterių.

iPad vidutiniškai aktyviai naudojamas yra daugiau nei du metus, tuo tarpu dauguma Android operacinės sistemos pagrindu veikiančių planšetinių kompiuterių naudojami trumpiau nei vienerius metus. „Per paskutinius tris metus Apple yra pardavusi 196 mln iPad, iš jų 143 mln. parduoti per paskutinius du metus“, - sako Evans.

Andreessen Horowitz analitikas sako, kad iPad kokybė bei Apple ekosistemos integracija sukuria „anekdotinę situaciją“ - vartotojai įsigiję iPad naudoja jį ilgai, ilgai… nejausdami nei mažiausio poreikio jį pakeisti nauju įrenginiu.

Taip pat skaitykite: • iOS įrenginių savininkai internete naršo 7 kartus daugiau nei Android vartotojai
Privatumo nustatymai išmaniuose įrenginiuose atskleidžia esminius Google ir Apple skirtumus
Google skaičiai teigia, kad iOS vidutiniškai generuoja 4x daugiau pajamų nei Android
Android vartotojai renkasi autobusą, o dažnai skraidantys – iPhone
Ar Apple specialiai lėtina senesnius iPhone modelius?
Kiek energijos sunaudoja jūsų įrenginiai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų