Google skaičiai teigia, kad iOS vidutiniškai generuoja 4x daugiau pajamų nei Android

Tai, kad aplikacijų kūrėjams iOS įrenginių vartotojai yra pelningesnė publika, lyginant su Android, yra seniai gerai žinoma tiesa ir Google savo I/O konferencijos metu tai patvirtino.

Google I/O konferencijos, startavusios 25 dieną metu Benedict Evans pro dantis iškošė, kad „Google Android vartotojai, kurių yra dvigubai daugiau nei iOS vartotojų, išleidžia maždaug pusę tiek pinigų aplikacijoms kiek jų išleidžia Apple įrenginių savininkai. Todėl, Android aplikacijų atnešamos pajamos, skaičiuojant jų vidurkį vienam vartotojui sudaro tik 1/4 to ką generuoja iOS vartotojai“.

Pagrindinė to priežastis yra ta, kad Apple gamina tik „High-End“ įrenginius, kuriuos įsigyja vartotojai kišenėse turintys daugiau „laisvų“ pinigų. Tuo tarpu Android įrenginiai užima pilną įrenginių gamą, nuo pačių pigiausių siūlomų išskirtinai besivystančiose šalyse iki brangių „High-End“ modelių.

Evans paminėjo, kad Google neturi duomenų apie tai, kiek pinigų išleidžia „High-End“ Android modelių savininkai, tačiau sakė jog „mano, kad skaičiai gali būti panašūs į iOS“, tačiau šių įrenginių savininkai tėra mikroskopinė dalelė vartotojų Android vandenyne, kurie radikaliai nekeičia Android aplikacijų generuojamų pajamų statistinių duomenų.

Jei neteko matyti įdomią informaciją skelbiančios, bet be galo nuobodžios ir ištemptos kaip dešros (3 valandas trunkančios) Google I/O konferencijos, pažiūrėti ją galite žemiau esančiame video.

Kalbant apie konferenciją: Google reikia rasti geresnius kalbėtojus - savo Steve Jobs, jei jie nori būti panašūs į kompaniją - galėtų pasirinkti panašesnį apsirengimo stilių, nes dabar atrodo, kaip skirtingų pasaulių gyventojai, pasakojantys apie (reikia pripažinti) įdomius nors ir nerevoliucingus dalykus, bet be aistros, užsidegimo, nuobodžiai ir atrodo, kad jiems patiems tai jau iki gyvo kaulo nusibodo ir jie nori greičiau grįžti namo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų