Savaitės naujienos (2014/06/14-20)

Tema: Naujienos

Apie iWatch ir iPhone 6 ekranus, Apple TV ir OS X Yosemite Continuity, Jutiklius išmaniųjų telefonų ekranuose, kodėl Apple Maps tokia „nekokia“, Skype nutraukiančią senesnių jos aplikacijų palaikymą kompiuteriams bei kitas naujienas ir gandus, tame tarpe ir tuos, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Apple pradėjo leisti programuotojams platinti aplikacijas skirtas ar naudojančias „patvirtintas“ virtualias valiutas. Pirmoji tokia aplikacija po pertraukos tapo „Coin Pocket“
  • Apple sakosi turinti pakankamai safyro, kad juo aprūpinti iPhone 6 ir iWatch modelius 2014 metais.
  • Iš paskutinio New York Times straipsnio skirto Tim Cook, galima spręsti, kad Apple CEO netiesiogiai pasakė, kad iWatch galima tikėtis ketvirto šių metų ketvirčio metu.
  • Nike, po dviejų metų FuelBand aplikacijos gyvavimo iOS, išleido ją ir Android platformai.
  • Adobe išleido iPhone skirtą Lightroom ir atnaujino kompiuteriams skirtas Creative Cloud aplikacijas.
  • iOS 8 atsirado požymių, kad Apple naujame iPhone 6 gali naudoti barometro spaudimo daviklius. Barometro daviklių parodymai naudojami parodyti atmosferos slėgiui ir nustatyti esamą bei būsimą oro prognozę bei veikti kaip altimetras (parodyti aukštį virš jūros lygio).
  • Twitter pradėjo palaikyti animuotus gif paveikslėlius.
  • Testuojant OS X Yosemite trečiadienį ekrane pasirodė pranešimas: „Apple TV is now available for Continuity“. Nors nėra aišku kaip, šių įrenginių atveju, būtų galima persijungti nuo vieno įrenginio prie kito, tačiau panašu, kad Apple kažką rezga.
  • Ilgą laiką Apple iOS įrenginiuose esanti Camera aplikacijos ir fotografavimo galimybės buvo apribotos keliais nustatymais. iOS 8 Apple programuotojams suteikė prieigą ne tik prie šios aplikacijos API, bet ir pilno rankinių nustatymų paketo: ISO, AE/AF rakinimas, išlaikymas, ryškumas, baltos spalvos balansas, diafragma - visa tai bus galima nustatyti rankiniu būdu ir tai labiau patyrusiems fotografijoje leis nufotografuoti taip kaip nori jie, o ne fotoaparatas.
  • Programuotojas Pierre Blazquez iOS 8 aptiko užslėptą naują Maps aplikacijos galimybę - miestų ekskursijos iš paukščio skrydžio. Nėra aišku ar apie ją Apple praneš kai iOS 8 taps prieinama visiems vartotojams, ar tada kai baigs ją „šlifuoti“. Dabar ši užslėpta ekskursijų galimybė yra prieinama tik keliems miestams: Romai, Stokholmui, Barselonai, ​​Niujorkui, Paryžiui, Glasgow, Keiptaunui, Pertai, Bordo ir San Franciskui. Reikia manyti, kad su laiku miestų pasirinkimas didės ir Apple su šia virtualių ekskursijų funkcija ilgai gumos netemps.
  • Sprendžiant iš šios savaitės „Securities and Exchange“ komisijos dokumentų, Apple ir GT Advanced atidarė naują safyro gamyklą Saleme (Masačiusetsas).
  • Nors Apple savo naują, kosminį, 176 akrus užimantį biuro miestelį planuoja užbaigti tik 2016 metais, bet jau dabar, sugeneruotoje 3D video medžiagoje galima pažiūrėti kaip viskas atrodys kai bus užbaigta.
  • Sakoma, kad Apple iWatch turęs 2,5" ekraną ir šio įrenginio gamyba prasidės liepą.
  • Gandų nešiotojai niekaip negali sutarti ar safyro kristalai bus naudojami abiejuose iPhone 6 modeliuose ar tik didžiajame. Kiti šaltiniai teigia, kad Apple išleis kelių ar net keleto dydžių iWatch išmaniuosius laikrodžius, kuriuose bus įdiegta ne mažiau kaip 10 skirtingų jutiklių.
  • Apple įspėja vartotojus, dėl pavojų susijusių naudojant ne originalius Apple gamybos įkroviklius. Be elektros „papurtymų“ kartais besibaigiančių mirtimi, naudojant ne Apple įkroviklius yra tikimybė, kad gali perdegti iPhone 5 procesorius, praneša JK remonto kompanija mendmyi.
  • Mokslininkai rado būdą kaip jutiklius įrengti išmaniųjų telefonų ekranuose.
  • Apple išleido OS X 10.9.4 Mavericks (13E19) beta ir, panašu, kad grįžo prie savo įprastinio kassavaitinio beta atnaujinimų grafiko. Šioje beta versijoje, be kelių klaidų pataisymo ir nereikšmingų pakeitimų nėra kokių nors labiau dėmesio vertų atnaujinimų.
  • WWDC 2014 Apple pristatė daug naujovių, tačiau apie Maps ten kalbama beveik nebuvo (paminėti tik Kinijos vektoriniai žemėlapiai ir Flyover Guide). Šis faktas sulaukė susidomėjimo „kodėl taip yra“ su šia, nemažai triukšmo sukėlusia, Apple paslauga. Pasirodo to priežastimi tapo iš karto pora negatyvių faktorių: inžinieriai niekaip negali užbaigti suplanuotų darbų nes visas už kartografiją atsakingas skyrius pateko į korporatyvinių permainų sūkurį. Kai kurių šaltimų teigimu taip nutiko, nes Apple „padėjo“ ant šio savo produkto, nes iš šio skyriaus išėjo grupė gabių inžinierių ir tai turėjo įtakos atsilikimui nuo numatytų darbų atlikimo terminų. Su Maps susiję Apple nemalonumai prasidėjo iš karto po šios paslaugos anonsavimo 2012 metais ir manoma, kad šie nemalonumai ir buvo iOS padalinio vadovo Scott Forstall atleidimo priežastimi. „Darbų planavimas, projekto valdymas ir korporatyvinė politika tapo didesne kliūtimi neleidžiančia užbaigti darbų laiku ir kokybiškai, nei programuotojų atleidimas“, - sako vienas šaltinių dirbančių Apple.
  • iOS 8 beta 2 pakeitimų sąrašas, tame tarpe ir tų apie kuriuos Apple neskelbia.
  • iOS 7 Activation Lock funkcija sumažino iPhone vagysčių skaičių.
  • iOS 8 Apple nebenaudos Yahoo paslaugų orų prognozei. Vietoje Yahoo Apple pasirinko „The Weather Channel“ pateikiančią detalesnę orų prognozės informaciją.
  • Penktadienį Skype pranešė, kad artimiausiu metu „į pensiją išleis“ senas Skype versijas skirtas kompiuteriams. Į pensiją Skype žada išleisti Mac kompiuteriams skirtas Skype 6.14 ir žemesnes versijas, bei Windows Skype 6.13 ir žemesnes versijas. Kompanija nedetalizuoja ką būtent ji turi omenyje: ar nebepalaikys šių versijų, ar tai, kad vartotojai naudojantys šias versijas nebegalės prisijungti prie Skype paslaugos. Dabar naujausios Skype versijos yra: OS X - Skype 6.18, Windows - Skype 6.16.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų