iOS 7 Activation Lock funkcija sumažino iPhone vagysčių skaičių

Temos: iOS, iPhone, Saugumas

iOS 7 pristatyta Activation lock funkcija sumažino iPhone vagysčių skaičių ir atitinkamai pakoregavo vogtų telefonų pardavimo rinką.

Viena iš iOS 7 naujovių buvo „Find My iPhone“ paslaugos papildymas Activation Lock funkcija — papildomai prie iPhone buvimo vietos sekimo, žinučių į įrenginį siuntimo bei duomenų jame ištrynimo bet kuris įrenginys su įjungta Find My iPhone paslauga, norint jį reaktyvuoti, reikalauja įvesti Apple ID. Net jei iPhone pavogtas vagis negali jo parduoti kaip naujo įrenginio jei nežino įrenginio savininko Apple ID ir slaptažodžio.

Remiantis „Secure Our Smartphones“ iniciatyvinės grupės duomenimis, ši iOS 7 pristatyta funkcija atnešė apčiuopiamus vaisius. Bloomberg praneša, kad pirmaisiais 2014 metų mėnesiais Londone, Niujorke ir San Franciske, lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, iPhone vagystės sumažėjo atitinkamai 24%, 19% ir 38%.

Android ir Windows Phone telefonai turi panašias telefonų vietos nustatymo funkcijas, kuriomis naudojantis paprasčiau rasti pavogtus telefonus, tačiau juose įdiegtos informacijos trynimo funkcijos yra mažiau efektyvios norint sumažintini vagysčių skaičių. Ištrinant duomenis Android ar Windows Phone operacinių sistemų pagrindu veikiančiuose telefonuose šiuose atstatomi gamykliniai nustatymai, kas vagiui gali būti tik jo darbo palengvinimas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų