Kelios naujos iOS 8 funkcijos nukopijuotos iš jailbreak patobulinimų

Tema: iOS

Tai, kad Apple kovoja su jos iOS įrenginių „patobulinimais“ (jailbreak) nereiškia, kad viskas ką ši modernizavimo entuziastų bendruomenė kuria yra „terrra incognita“.

Be tų, kurie jailbreak’ina savo iOS įrenginius tik tam, kad turėti galimybę nemokamai atsisiųsti ir naudoti piratinę programinę įrangą, didelė dalis vartotojų „laužo“ savo įrenginius ir mažina jų saugumą siekdami platesnio galimybių spektro savo įrenginiuose. Didelė dalis naujos iOS 8 funkcijų yra tos dėl kurių, dalis iOS įrenginių vartotojų, paaukojo įrenginio ir savo duomenų saugumą.

Apple nėra akla ir kurčia, kokia kartais dedasi, vartotojų prašymams bei vienu ar kitu būdu išreiškiamiems jų norams. Kai kurios iOS 8 įdiegtos naujovės jau kuris laikas buvo prieinamos jailbreak’intų iOS įrenginių savininkams.

Ne Apple sukurtos klaviatūros ir teksto nuspėjimo funkcija

Tiems kieno iOS įrenginyje yra Cydia, greičiausiai žino, kad turi galimybę įdiegti tokias aplikacijas kaip Swype, kurios leidžia rašyti tekstą braukiant pirštu per virtualią klaviatūrą bei pasirinkti žodžius iš kontekstą nuspėjančios tarnybos rekomenduojamų žodžių.

Greito atsakymo į Messages žinutes funkcija

Galimybė greitai ir patogiai atsakyti į Messages žinutes neatidarant pačios aplikacijos yra viena iš dažniau pasitaikančių priežasčių kodėl žmonės jailbreak’ina savo iPhone. Jailbreak’intuose iOS įrenginiuose, kuriuose įdiegti LockInfo, BiteSMS, Couria, Auki ir panašūs patobulinimai šia funkcija jau gali naudotis tie, kurių įrenginiuose dar nėra įdiegta iOS 8.

Pokalbių medžio pavadinimo pakeitimas

Ši, iOS 8 įdiegtą funkciją Apple pasiskolino iš „MessageRenamer“ patobulinimo.

Siri visada klausosi

Siri iOS įrenginiuose atsirado nuo iPhone 4S ir iOS 5 versijos, tačiau nors iOS 7 ši virtualaus asistento paslauga buvo gerokai patobulinta, jailbreak’intų įrenginių savininkai visada žingsneliu pirmavo. Stengdamiesi leisti Siri žengti koja-kojon su Google Now, jailbreak’erių bendruomenės nariai įdiegė OkSiri galimybę,… kuri su iOS 8 tampa nebeaktuali, nes yra šios naujos Apple operacinės sistemos dalis.

Geresnis Messages suderinamumas su Mac kompiuteriais

OS X 10.8 Mountain Lion Apple įdiegė galimybę gauti Messages žinutes ir į jas atsakyti ne tik iOS įrenginiuose, bet ir Mac kompiuteriuose, taip išvaduodama savo vartotojus nuo bereikalingo dirsčiojimo į savo iPhone ar iPad. jailbreaker’iai patobulino šią galimybę leisdami Mac kompiuteriuose skaityti bei rašyti ir SMS žinutes. Šis sumanių jailbreak’erių sukurtas patobulinimas „Remote Messages“ taip pat keliauja į stalčių, nes SMS palaikymas iPhone ir Mac kompiuterius turintiems savininkams atsiras vos tik šie savo įrenginiuose įdiegs iOS 8 ir OS X Yosemite operacines sistemas.

Greitas pastarųjų kontaktų pasiekiamumas

iOS 8 atsiras galimybė kontaktus su, kuriais buvo įrenginio pagalba bendrauta neseniai greitai „pasiekti“ per Apple daugialypės terpės aplinką. Labai galimas dalykas, kad šį patobulinimą Apple nusižiūrėjo iš Cydia esančio patobulinimo „QuickContacts“.

Nuotraukų redagavimo parinktys

Apple Photos aplikacija ne itin tobulėjo paskutiniu metu ir tie kas nemažai fotografuoja savo iOS įrenginių pagalba ir nori tuose įrenginiuose tas nuotraukas redaguoti, buvo priversti ieškoti kitų, labiau jų poreikius atitinkančių aplikacijų. Tie kas savo įrenginį pasmerkė jailbreak’ui, galėjo naudotis „Rendarya“ patobulinimu. Dabar Apple „muilinių“ fotografijos mėgėjams suteiks galimybę užglaistyti savo negebėjimus nufotografuoti tinkamai pateikdama gerokai galingesnius nuotraukų redagavimo įrankius. Žinoma, tai nereiškia, kad kitos aplikacijos taps nebenaudingos, tačiau jailbreak’erių bendruomenei spaudimas jaučiasi.

Panoraminio fotografavimo režimas iPad

Dėl kažkokių tai priežasčių, pristačiusi panoraminį fotografavimo režimą, Apple šio režimo neleido naudotis iPad vartotojams ir mėgstantys plačiai žvelgti iPad vartotojai turėjo arba stvertis iPhone arba jailbreak’inti savo iPad ir juose diegti „Firebreak“ patobulinimą. Laimei, iPad vartotojai dabar galės grįžti į saugią Apple ekosistemą ir šia galimybe naudotis nelaužydami savo įrenginių.

Pranešimų centro priedai

Jailbreak’eriai yra nemažai prikūrę priedų, tokių kaip „NCWeather“, „Social Sharing Widget“ ir panašiai, skirtų apgyvendinti iOS panešimų centre (Notification Center). Šių blizgučių mėgėjai dabar galės dėl nesančio juos dominančio priedo kaltinti tik programuotojus, nes iOS 8 palaikys tokius priedus.

Touch ID

Apple paskelbė, kad iOS programuotojai galės savo aplikacijose išnaudoti Touch ID galimybes. Manau, kad tikrai Touch ID išnaudojančių aplikacijų App Store atsiras, nes jailbreak’erių aplikacijų „parduotuvėje“ tokios aplikacijos jau egzistuoja nuo šių metų sausio mėnesio.

Visos šios naujovės tai nemažas rąstas į jailbreak’intojų bendruomenės ratus ir, panašu, kad pasirodžius iOS 8 ją palaikančių įrenginių savininkų stenėjimai, kad jie savo įrenginius jailbreak’ina nes nori išbandyti aplikacijas (Apple žada ir šią funkckiją) ar trokšta padidinti įrenginio funkcionalumą, tebus nereikšmingi pastenėjimai stengiantis užslėpti tikrąją to priežastį - aplikacijų vagystes.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Galėtų Apple šitą įdėt į Yosemite softorino.com/ibettercharge/ :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų