Savaitės naujienų apžvalga (2014/05/03-09)

Tema: Naujienos
  • Nors daugelis tikisi, kad WWDC 2014 konferencijos metu Apple pristatys ne tik OS X 10.10 ir iOS 8, bet ir mistinį iWatch bei naują Apple TV, tačiau paskutiniu metu girdisi vis daugiau šnabždesių teigiančių, kad Apple CEO Tim Cook nelinkęs šių produktų pristatymams išnaudoti WWDC.
  • Apple išplatino OS X 10.9.4 savo darbuotojams. Nors artėja OS X 10.10 paskelbimo laikotarpis, Apple intensyviai darbuojasi naikindama klaidas bei toliau tobulindama OS X Mavericks. Apple darbuotojams išplatinta OS X 10.9.4 versija turinti kodinį pavadinimą „epic“ dar yra tik „alfa“ stadijoje. Kai ji pasieks „beta“ - ją galės atsisiųsti ir Apple programuotojai bei AppleSeed programos nariai.
  • Reuters praneša, kad Bill Gates, 1975 metais kartu su Paul Allen įkūręs populiariausią kompiuteriams operacinę sistemą sukūrusią kompaniją Microsoft jau eilę metų, kas ketvirtį parduoda po 20 mln. kompanijos akcijų. Jei jis ir toliau išlaikys tokius tempus - 2018 metais jis gali nebeturėti nei vienos Microsoft akcijos. Po praeitą savaitę įvykusio akcijų pardavimo Gates, daugiausiai Microsoft akcijų turinčio privataus asmens titulą užleido buvusiam kompanijos (postą apleidusiam vasario mėnesį) vadovui Steve Ballmer. Šiuo metu Bill Gates turi vos 330 mln. Microsoft akcijų, tuo tarpu Steve Ballmer - 333 milijonus.
  • Pirmadienį pirmą kartą nuo 2012 metų spalio, Apple akcijų kaina biržai užsidarant pasiekė 600$.
  • HERE Maps žemėlapiai sukurti kompanijos Nokia 2012 metais pasirodė App Store. Vėliau programuotojai žadėjo išleisti aplikaciją ir Android įrenginiams, tačiau taip neįvyko, o kompanijai atsisakius priderinti aplikacijos vartotojo sąsajos prie iOS7 - Apple ją pašalino iš App Store. Dabar kai Microsoft įsigijo Nokia kompanijos „Devices and Services“ padalinį, atsirado tikimybė, kad ši aplikacija sugrįš pas iOS vartotojus ir gal net bus išleista Android įrenginiams.
  • Apple dokumentacijoje rašoma, kad visi iOS įrenginiai - iPhone 3GS ir naujesni palaiko duomenų šifravimą aparatiniame lygmenyje. tai reiškia, kad visi elektroniniai laiškai, prie jų prisegti failai bei kitų programuotojų sukurtų aplikacijų pagalba „srūventantys“ duomenys yra šifruoti. Tačiau saugumo eksperto Andreas Kurtz duomenimis, iOS 7.0.4 ir naujesnės iOS versijos iki 7.1.1 turi klaidą dėl, kurios prie iš iOS įrenginio siunčiamo elektroninio laiško prisegti failai nėra užkoduojami. Kurtz teigia, kad Apple žino apie šią problemą, tačiau kada ją išspręs nepraneša. belieka tikėtis, kad ilgai laukti nereikės. Tie kam ši funkcija aktuali, kol Apple šios klaidos neišsprendė geriau nesiųsti laiškų su prisegtai failais iš iOS įrenginių.
  • Apple dar nepradėjusi pardavinėti iWatch, dėl šio vardo jau turi rūpesčių. Šveicarų laikrodžių gamintoja Swatch nori pasibylinėti su Apple dėl iWatch vardo naudojimo. Šveicarų nuomone „iWatch“ skamba per daug panašiai į jų registruotą vardą „iSwatch“. Apple yra užregistravusi iWatch vardą eilėje šalių ir šiuo metu tų šalių sąrašą ilgina.
  • Samsung flagmano Galaxy S5 pirštų atspaudų jutiklis veikia neįtikėtinai prastai
  • Apple paaukojo pusę milijono JAV$ labdaros organizacijai „SF Gives“ kovojančiai su skurdu. SF Gives tai pelno nesiekianti organizacija, kuri renka aukas Silicio slėnyje įsikūrusių didelių įmonių. Kompanijos tikslas surinkti 10 mln. sumą. Šiai labdaros organizacijai, be Apple jau paaukojo eilė kompanijų, tame tarpe ir Google, LinkedIn bei Zynga.
  • Jei Apple iPod leido patalpinti savo muzikos kolekciją į kišenę, tai Sony teigia sukūrusi tai, kas leistų į kišenę įsidėti viso pasaulio muzikos kolekciją - Sony sukūrė juostą į kurią telpa 185 terabaitai duomenų. Jei kalbėti apie muzikos patalpinimą tokioje juostelėje tai joje tilptų 60 milijonų dainų - gerokai daugiau nei bet kas sugebėtų perklausyti per visą savo gyvenimą. Jei manyti, kad vidutiniškai viena daina trunka 3 minutes, tai per 100 metų, klausantis muzikos net ir miegant spėtumėte perklausyti apie 17 milijonų muzikos kūrinių.
  • Kalbama, kad Apple planuoja App Store principu sukurti platformą skirtą Sveikatos ir sporto aplikacijoms.
  • Apple užpatentavo technologiją, kuri leis įrenginiui atskirti, kada vartotojas liečia ekrano tam tikrą vietą specialiai nuo netyčinio prisilietimo.
  • Weibo rašo, kad Apple 5.5“ iPhone (tikėkimės, kad tokių Apple nepradės gaminti) neturės safyro kristalų ekrano dėl labai aukštos jų kainos. Kiniečių portalas rašo, kad Apple Safyro kristalų ekrano kaina gali siekti 280 JAV$, kas ženkliai daugiau nei apie 44 JAV$ kainuojantys ekranai naudojami iPhone 5s. naudojant safyro ekranus iPhone kaina galėtų pakilti 50% ir taip telefoną padaryti prieinamą dar mažesnei žmonių grupei. Kiti analitikai sako, kad Apple gali Safyro ekranus naudoti tik „Premium“ klasės iPhone, pvz., 64GB 5,5” iPhone 6.
  • Angela Ahrendts - naujoji Apple mažmeninės ir Internetinės prekybos vadovė, pasirašymo su Apple kontrakto proga gavo 113 334 kompanijos akcijas, kurių vertė skaičiuojant šiandienine akcijų kaina yra apie 68 mln. JAV$. Akcijų perdavimo sąlyga yra ta, kad jos negali tuojau pat būti parduotos ir į naujosios Apple vadovės dispoziciją pateks palaipsniui, keturių metų bėgyje.
  • Apple savo registruotiems programuotojams išplatino OS X 10.9.3 (13D61) beta versiją.
  • Huawei išleido Android telefoną, kuriame Android OS vartotojo sąsaja yra tiksli iOS 7 kopija.Huawei Ascend P7 su perdaryta Android vartotojo sąsaja taip, kad ši yra kaip du vandens lašai panaši į iOS 7
  • Eilė kompanijų (tame tarpe Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix, ir Twitter), pasirašė JAV federalinei komunikacijų komisijai skirtą „neutraliteto“ laišką, kuriame išreiškia nepasitenkinimą neseniai pateiktam siūlymui įdiegti galimybę susimokėti interneto paslaugų tiekėjams už aukštesnį jų prisijungimo prioritetą. Laiško turinį ir jį pasirašiusiųjų sąrašą rasite čia. Apple tarp laišką pasirašiusių kompanijų nėra, tačiau tai nereiškia, kad Apple neprisijungs prie jį pasirašiusių kompanijų vėliau ar neišsakys savo pozicijos savarankiškai.
  • Andrew Vyrros, vienas iš iMessage ir FaceTime kūrėjų ruošiasi išleisti savo pašnekesių aplikaciją. Iki pradėdamas dirbti Apple, Andrew su Steve Jobs dirbos Next, o neseniai perėjo į kompaniją Layer.
  • Apple derasi dėl ausinių gamintojo Beats įsigijimo už 3,2 mlrd. JAV$.
  • Kalifornijos senatas per žingsnį pasistūmėjo į priekį prie projekto reikalaujančio mobilių telefonų gamintojus savo gaminiuose įdiegti „susinaikinimo mygtuką“. Šio „mygtuko“ pagalba, vartotojui praradus telefoną, pastarasis galėtų nuotoliniu būdu paversti jį nieko verta „elektronine plyta“.
    Nežiūrint didelės sumos, tai gali būti geriausias Apple pirkinys nuo tada kai Apple CEO Gil Amelio įsigijo kompaniją NeXT. Nors tokia pinigų suma Apple nėra problema, tačiau tai nereiškia, kad ji kompanijai spaudžia kišenę… Greičiausiai „Beats“ ir po to kai ją įsigis Apple išliks „Beats“, ir nepamatysime net Apple logo ant kompanijos ausinių… Skirtumas tik tas, kad 1,5 mlrd. JAV$ generuojamos „Beats“ pajamos taps Apple pajamomis ir investicijos atsipirkimo nereikės laukti ilgai. Taip pat reikia manyti, kad savo būsimuose įrenginiuose: iPhone, iPad, Mac kompiuteriuose - bet kur yra integruoti garsiakalbiai, Apple naudos Beats, tačiau ten jau bus „Apple“ logo.
  • Ataskaita iš Hiustono universiteto rodo, kad iPhone aplikacijos, geros šviesos bei 500 JAV$ kainuojančio dermaskopo pagalba su 85% tikslumu galima diagnozuoti melanomą (odos vėžį).
  • Apple aplenkė Staples ir tapo antra pagal dydį po Amazon interneto mažmenininke.
  • Reuters praneša, kad naujojo iPhone pasirodymo galima tikėtis rugpjūtį - mėnesiu anksčiau nei įprastai. Reuters rašo, kad naujieji 4,7“ iPhone rinkoje pasirodys rugpjūčio mėnesį, o 5,5” ar 5,6“ rugsėjį. Reuters, remdamasi savo šaltiniais susijusiais su Apple komponentų tiekimu, jau anksčiau yra rašiusi, kad Apple išleis 4,7” ir 5,5" iPhone modelius.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų