Išaiškintas Samsung verslo modelis: kopijuok, paduok į teismą ir vilkink

Temos: Apple, Samsung

Kurt Eichenwald tyrinėjantis Korėjos bendrovės patentų pažeidimus bei kitus Samsung naudojamus negarbingus verslo taktikos metodus, Vanity Fair dalinasi savo mintimis apie tai, kodėl Apple gali laimėti kovas, bet pralaimėti karą.

Ne kartą už kyšininkavimą, sukčiavimą ir mokesčių vengimą baustas Samsung pirmininkas Kun Hee Lee (kairėje) ir buvęs Apple CEO Steve Jobs (dešinėje). Nuotrauka: Vanity Fair
Nuotrauka: Vanity Fair
Ne kartą už kyšininkavimą, sukčiavimą ir mokesčių vengimą baustas Samsung pirmininkas Kun Hee Lee (kairėje) ir buvęs Apple CEO Steve Jobs (dešinėje).
Jau beveik tris metus tęsiasi, verslo istorijoje precendento beveik neturintis, keturis žemynus apimantis, dviejų technologijų titanų teisinis karas, kainuojantis daugiau nei milijardą dolerių. Karas tarp Apple ir Samsung prasidėjo, kai po slapto velionio Steve Jobs projekto, kurio metu buvo kuriamas iPhone, Apple komponentų tiekėja Samsung išleido stulbinamai panašų įrenginį.

Samsung istorija rodo, kad tai kompanija, kuriai nėra svetimas negarbingas žaidimas, ji nevengia teismų ir net priešingai - teismai yra vienas iš jos verslo modelio komponentų.

Skaitant įvairius teismo dokumentus ir žmonių dirbusių su Samsung pasisakymus - konkurentų patentų ignoravimas, autorinių teisių pažeidimai Korėjos kompanijai nėra svetimi. Pagauta Samsung visada griebiasi tokios pačios taktikos kokią naudojo ir paskutinės bylos su Apple metu: paduoti į teismą ją padavusią kompaniją, vilkinti procesą, pralošti, vilkinti, pateikti apeliaciją ir tada kai neišvengiamas pralošimas jau aiškus - susitarti.

„Nėra patentuotos technologijos, kurios Samsung manytų negalinti panaudoti ir jiems visiškai nesvarbu, kas ją patentavo“, - sako Sam Baxter, patentų teisininkas dalyvavęs vienoje Samsung ir Ericsson patentų byloje.

Samsung nesvetimas melas bei įrodymų naikinimas. Už didelio kiekio įrodymų ir įkalčių sunaikinimą Samsung buvo ne kartą teismų nubausta. Apple nėra unikali kompanija besiteisianti su Samsung. P. Korėjos kompanija turėjo tokias pačias bylas su Sharp ir Pioneer (dėl televizorių gaminimo).

Visas, netrumpas Vanity Fair paskelbtas straipsnis tai tik smulkūs, „ant stalo pažerti“ Samsung kompanijos moralės kodekso trupinėliai - kompanijos, kurios vadovai ne kartą yra bausti už pinigų plovimą, kyšius, įrodymų klastojimą. Kompanijos, kurios pirmininkas Kun Hee Lee važinėja vogtu, 15 mln. JAV dolerių vertės, 1963 metų Ferrari 330 LMB.

Norintys, visą Kurt Eichenwald’o straipsnį paskaityti gali Vanity Fair svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų