Prisiekusieji pripažino kaltomis tiek Samsung, tiek ir Apple

Teismo, kuriame Apple ir Samsung kovėsi dėl viena kitos nesankcionuotų patentuose minimų technologijų panaudojimo, paskelbė savo verdiktą - kaltos abi kompanijos.

Šiaurės Kalifornijos teismas dar nepaskelbė savo galutinio verdikto byloje, kurioje sprendžiami Apple ir Samsung patentų nesutarimai, tačiau prisiekusieji jau savo žodį tarė.

Prisiekusieji pripažino, kad Samsung yra pažeidusi dvi Apple patentuotas technologijas ir todėl turėtų Kupertino įsikūrusiai iPhone kūrėjai sumokėti 119 625 000 JAV$ ir tai kur kas mažesnė suma nei Apple teismo prašė jai priteisti iš Samsung (Apple teigė, kad korėjiečiai jiems sumokėti turi daugiau nei du milijardus JAV$).

Brangiausiai Samsung šioje byloje „atsiėjo“ Galaxy S3. Už šiame telefone panaudotas technologijas Samsung turės pervesti į Apple sąskaitą 54,44 mln. JAV$.

Prisiekusieji taip pat pripažino, kad trijuose iPhone ir dviejuose iPad modeliuose Apple yra pažeidusi Samsung patentą susijusį su foto ir video galerijos darbu bei dizainu ir todėl Korėjos kompanijai turi sumokėti 125,4 tūkst. JAV$ (Samsung prašė 6 mln. JAV$).

Nors verdiktas ir paskelbtas, tačiau teismas dar nėra paskelbęs savo sprendimo, kuriame sumos gali būti kitokios. Panašiai buvo 2012 metų teisme, kai teismas įgaliojo Samsung kompaniją už pažeistus Apple patentus sumokėti amerikiečiams 1,05 mlrd. JAV$, tačiau vėliau suma buvo sumažinta iki 405,5 mln., o peržiūrėjus sprendimą padidinta iki 938,8 mln. JAV$.

Prisiekusiųjų verdiktas 2014 metų byloje 12-CV-00630-LHK (Apple vs Samsung). Šaltinis: US Courts
Šaltinis: US Courts
Prisiekusiųjų verdiktas 2014 metų byloje 12-CV-00630-LHK (Apple vs Samsung).

Nežiūrint akivaizdaus Samsung bylos pralošimo, sprendimas kurio link linksta teismas leidžia lengviau atsipūsti Google, nes Apple, jei pastaroji nuspręstų dėl šių patentų bylinėtis su paieškos gigantu ar kitomis Android įrenginius gaminančiomis kompanijomis, reikalaujamos sumos jau būtų gerokai mažesnės nei 2 mlrd. JAV$.

Reikia paminėti, kad Android įrenginių gamintojai pastaruoju metu išmoko apeiti Apple patentus ir modifikuoti juos taip, kad nors juose ir akivaizdžiai yra naudojamos Apple technologijos, priėjus ginčams iki teismo rūmų byla kelią į priekį irtųsi labai sunkiai.

Apple prieš Samsung, prisiekusiųjų sprendimo forma
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų