Dauguma biuro darbuotojų nenaudoja Microsoft Office

Tyrimas rodo, kad įmonės licencijuojančios Microsoft Office visiems biuro darbuotojams švaisto pinigus vėjais, nes tik nedidelė kompanijos darbuotojų dalis naudoja šias taikomąsias Office aplikacijas, bent jau tam kam jos pagrinde yra skirtos.

Remiantis SoftWatch tyrimo, kurio metu buvo stengiamasi išsiaiškinti kaip biurų darbuotojai naudoja taikomąsias Office paketo aplikacijas, duomenimis nustatyta, kad pradėjusios naudoti pigesnes, debesų sprendimuose egzistuojančias aplikacijas kompanijos sutaupytų daug pinigų.

SoftWatch tyrimo, kuriame dalyvavo 148 500 darbuotojų iš 51-os tarptautinės Microsoft Office licencijuojančios kompanijos, duomenimis 70% darbuotojų Office taikomąsias aplikacijas naudoja tik dokumentų peržiūrai ar lengvam juose esančios informacijos paredagavimui.

Didesnė dalis (68%) laiko, kurį darbuotojai praleidžia Office paketo aplikacijose tenka elektroninio pašto aplikacijai Outlook, likusios 8 minutės per dieną buvo praleidžiamos naudojant Excel, 5 minutės Word ir dvi minutės PowerPoint aplikacijas. 29% darbuotojų arba niekada nenaudojo Excel arba šią aplikaciją naudojo tik dokumentų peržiūrai, tuo tarpu 70% darbuotojų niekada neprisireikė redaguoti PowerPoint prezentacijų.

62% darbuotojų Word aplikacijos galimybes išnaudojo labai ribotai (9% Word naudojo rimčiau). Kalbant apie elektroninėms lentelėms skirtą Microsoft aplikaciją Excel, 53% šios aplikacijos galimybes naudojo ribotai, o 18% šią galingą aplikaciją naudojo rimtai).

Šiuos tyrimus organizavusi kompanija parduoda savo programinę įrangą kompanijoms norinčioms patikrinti jų realius Office paketo licencijų skaičiaus poreikius ir yra Google Appls partnerė.

Panašu, kad Microsoft žino šią situaciją ir tai, kad vartotojams Microsoft Office nėra vienintelis taikomųjų biuro aplikacijų rinkinys, o rinkoje egzistuoja eilė alternatyvų, tame tarpe ir SaS (Software as a Service) siūlančių tokius sprendimus esančius kompiuteriniuose debesyse.

Microsoft siūlo savo Office 365 aplikacijas Windows, Mac, Android ir iOS operacinėms sistemoms, tame tarpe iOS skirta versija yra pritaikyta darbui su lietimui jautriais ekranais. Tiems, kam reikalingas dokumentų redagavimo funkcionalumas, kompanija Office 365 produktus licencijuoja prenumeratos principu. Jei iPad vartotojams nereikalingos dokumentų redagavimo galimybės - Office skirta iPad jie gali naudotis nemokamai.

Nors daugumos kompanijų darbuotojai pririšti prie PC kompiuterių, tačiau mobilūs vartotojai ar biurų darbuotojai naudojantys darbui mobilius įrenginius - renkasi Apple iOS platformą pirmenybę atiduodami iPhone ir iPad.

Good Technologies ataskaitoje rašoma, kad 73% visų mobilių įrenginių naudojamų kompanijose yra iOS. Kalbant apie planšetinius kompiuterius tai iPad tenka 91,4% versle naudojamų visų planšetinių kompiuterių.

Mobilių įrenginių aktyvavimas pagal platformą - 2013 metų 4-as ketvirtis (spalis-gruodis).
Mobilių įrenginių aktyvavimas pagal platformą - 2013 metų 4-as ketvirtis (spalis-gruodis)

Kadangi Microsoft delsė su Office skirtos iPad išleidimu, dauguma verslo įmonių ir švietimo įstaigų pradėjo naudoti kitas, naudojimui iPad pritaikytas aplikacijas, tame tarpe Apple iWork taikomųjų biuro aplikacijų rinkinį.

Pernai paskelbtoje Citrix ataskaitoje rašoma, kad Apple Numbers ir Pages aplikacijos buvo tarp populiariausių aplikacijų naudojamų įmonėse: Numbers užėmė 4-tą vietą, o Pages 11, eidamos iš karto po iBooks. Kiti biuro taikomųjų aplikacijų rinkiniai Docs2Go ir QuickOffice sekė po Apple iWork aplikacijų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų