Apple įsigijo Beats

Tema: Apple

Po savaites trukusių gandų, Apple oficialiai paskelbė apie tai, kad už 3 milijardus JAV dolerių įsigijo Beats Music ir Beats Electronic.

Įsigijusi dvi kompanijas Beats Music ir Beats Electronic Apple tapo aktyvi srautinės (angl. streaming) muzikos paslaugos tiekėja bei populiarių bet prieštaringai vertinamų Beats ausinių, kurias jau senokai pardavinėja savo parduotuvėse, savininkė.

Abu „Beats“ įkūrėjai Jimmy Lovine ir Dr. Dre kaip dalis įsigyto turto taps Apple darbuotojais. Jimmy Lovine atrodo labai patenkintas šiuo sandoriu ir sako, kad „visada širdyje žinojo, kad Beats yra kartu su Apple“.

Kalbant apie finansinę šio sandorio pusę, Apple savo pranešime spaudai rašo, kad kompanijų įsigijimo kaina yra 2,6 milijardai JAV$, o likę 400 mln. JAV$ bus išmokėti su laiku. Atrodo, kad Dr. Dre tapo velniškai turtingesnis.

Įsigijusi „Beats“ Apple taip pat tapo kompanija kurianti aplikacijas Android ir Windows Phone operacinių sistemų pagrindu veikiantiems įrenginiams, nes „Beats“ šioms platformoms vis dar kuria aplikacijas. Dar nėra žinoma daug šio sandorio detalių, tačiau panašu, kad „Beats“ paslaugos ir toliau bus tiekiamos už Apple ekosistemos ribų, o „Beats“ gyvuos savo vardu.

Dabar Apple turėtų pasirūpinti, kad Beats ausinės neskambėtų kaip visiškas mėšlo gabalas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Apple dar gales kainas uzkelti, nes komplektacijoj bus ypac "geros" beats ausines su perpustom kainom...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų