Kaip pakeisti numatytą elektroninio pašto aplikaciją Mac OS X

Numatytoji elektroninio pašto aplikacija Mac kompiuteriuose įdiegtoje OS X vadinasi paprastai - „Mail“ ir yra puiki aplikacija, tačiau jei dėl kokių nors priežasčių elektroniniam paštui norite naudoti kitą aplikaciją - numatytoji aplikacija gali kelti tam tikrų nepatogumų.

Jei esate priversti ar savo noru naudojate ne numatytą elektroninio pašto aplikaciją Mac kompiuteriuose ir naudojateThunderBird, Sparrow, naršyklę ar kokią kitą aplikaciją - norint, kad ta aplikacija būtų atidaroma kai paspaudžiate ant elektroninio pašto nuorodos, reikėtų pakeisti OS X numatytąją el. pašto aplikaciją.

Numatytos elektroninio pašto aplikacijos keitimas Mac kompiuteryje

Daugelis elektroninio pašto aplikacijų, pirmą kartą paleistos paklausia ar norite tą aplikaciją nustatyti kaip numatytą elektroniniam paštui, tačiau nei į tą klausimą atsakėte neigiamai ir vėliau pakeitėte nuomonę:

  1. Atidarykite Mail aplikaciją (taip, Mail aplikaciją net jei ir norite nustatyti, kad ji nėra numatytoji aplikacija elektroniniam paštui šiame kompiuteryje)
  2. Mail aplikacijos meniu pasirinkite „Preferences“: Cmd ⌘-, (kablelis)
  3. Nustatymų lange aktyvuokite „General“ skiltį
  4. Šalia „Default email reader“ nurodykite aplikaciją kurią norite naudoti elektroniniam paštui pasirinkdami aplikaciją iš sąrašo, o jei jūsų pageidaujamos aplikacijos sąraše nėra - pasirinkite „Select…“ ir nurodykite norimos aplikacijos vietą diske. OS X Mail aplikacija - numatytos el. pašto aplikacijos keitimas

Atminkite, kad jei norite, kad numatytąja elektroninio pašto aplikacija būtų naršyklė (jei naudojate Gmail, Outtlok.com, Yahoo ar Hotmail pašto web klientą) reikės imtis papildomų veiksmų, kad būtų atidaroma naršyklė su numatyta el. pašto svetaine.

Jei numatytoji elektroninio pašto aplikacija yra naršyklė

Jei naudojate web elektroninio pašto klientą ir norite, kad paspaudus ant elektroninio pašto adreso būtų atidaroma naršyklė su jūsų el. pašto Gmail paskyros langu, reikia pakeisti nustatymus numatytoje naršyklėje.

GMail kaip numatytoji elektroninio pašto paskyra naršyklėje:

Safari

Safari vartotojai, kuriems patogiausias būdas skaityti ir rašyti elektroninius laiškus yra Gmail pašto paslauga naudojant internetinę vartotojo sąsają (web klientas) gali savo Mac kompiuteriuose įdiegti Safari plėtinį „Gmail This“ ar „Mailto“, kuriuos ras Apple Safari plėtinių (extensions) galerijoje.

Chrome
  1. Atidarykite naują naršyklės langą ir prisijunkite prie Gmail paskyros
  2. Atidarykite Javascript konsolę (Cmd ⌘-Alt ⌥-J) ir patalpinkite ten žemiau esančia komandą:
    navigator.registerProtocolHandler(“mailto”,
    “https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s”,
    “Gmail”);
  3. Patvirtinkite naršyklės lango viršuje esančią užklausą

Šie nustatymai gali būti pakeisti Chrome adresų lauke įrašant* chrome://settings/handlers* ir pakeičiant atitinkamus nustatymus pagal poreikius.

Firefox
  1. Atidarykite Firefox naršyklės nustatymus
  2. Paspauskite ant „Applications“ skirsnio
  3. Raskite „Content Type“ lentelėje raskite „mailto“ ir pakeiskite nustatymus į „Use Gmail“
  4. Uždarykite Firefox nustatymus
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų