Valdykite iPhone galvos pasukimų pagalba

Naujausioje iOS versijoje galima gana daug ką pakeisti ir pritaikyti savo poreikiams: šriftų dydį, mygtukų išvaizdą ir t.t. bet kiečiausios iOS galimybės paslėptos giliau…

Jei norite valdyti iPhone su įdiegta iOS 7.1 galvos pasukimų pagalba, pavyzdžiui pasukus galvą į dešinę aktyvuoti „Notification Center“:

  1. Atidarytkite iPhone Settings aplikaciją
  2. Paspauskite ant General > Accessibility
  3. Physical & Motor skirsnyje paspauskite ant Switch Control
  4. Perjunkite Auto Scanning į poziciją OFF iOS nustatymų mygtukas padėtyje OFF/Išjungta
  5. Perjunkite aukščiau esantį Switch Controll į poziciją ON iOS nustatymų mygtukas padėtyje ON/Įjungta
  6. Paspauskite ant Switches (prie šio nustatymo pagal nutylėjimą degs 0)
  7. Paspauskite ant Add New Switch
  8. Paspauskite ant Camera
  9. Paspauksite ant vienos iš parinkčių Left Head Movement (galvos posūkiui į kairę) arba Right Head Movement (galvos posūkiui į dešinę)
  10. Atsidariusiame lange rasite du skirsnius Scanner ir System - jame nurodykite kokį norite, kad telefonas atliktų veiksmą, kai pasuksite galvą į kairę ar dešinę (priklausomai nuo to ką nurodėte 9-tame žingsnyje).
  11. Tarkim, norime, kad pasukus galvą į kairę telefonas aktyvuotų „Notification Center“ ir 9-tame žingsnyje pasirinkome Left Head Movement, tada System skirsnyje spaudžiame Notification Center
iOS7 Accessibility nustatymuose aktyvuotas iPhone reagavimas į galvos pasukimą

Atlikus šiuos veiksmus telefono ekrano šonuose pamatysite melsvas juostas, jos rodo, kad telefono kamera seka veidą ir reaguoja į galvos judesius.

Galite paeksperimentuoti ir su kitais nustatymais, net jei ir neturite motorikos sutrikimų, kai kurios veiksmų kombinacijos, tam tikrose situacijose, gali būti patogios, tačiau turėkite omenyje, kad dėl visą laiką aktyvuotos fotokameros, iPhone baterija seks greičiau.

Norėdami išjungti šią funkciją Swittch Control nustatymo mygtuką perjunkite į poziciją OFF iOS nustatymų mygtukas padėtyje OFF/Išjungta. papildomai galite Switches skirsnyje paspausti ant Edit ir tepštelėję per „plytą“ ištrinti sukurtą nustatymą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų