Ką turėtų žinoti „jailbreak'eriai“ po iOS 7.1 išleidimo

Vakar Apple atnaujino savo iOS 7 mobiliems įrenginiams skirtą operacinę sistemą į iOS 7.1 ir joje yra eilė patobulinimų ir klaidų ištaisymų. Tačiau jei esate iš tų, kurie „jailbreak’ina“ savo iOS įrenginius - yra keli dalykai, kuriuos turėtumėte turėti omenyje.

Rašau šią informaciją ne todėl, kad pritariu „jailbreak’intojams“. Man tas pats ką kas daro su savo įrenginiais, rašau tai tam, kad apsiginti nuo kai kurių mėgėjų „patweak’inti“ savo iOS įrenginius piliečių, kurie paskui rašo laiškus su visokiais „padėkit, pagailėkit…“.

Jei turite „jailbreak’intą“ iOS įrenginį su iOS 7 - 7.0.6 ir norite „jailbreak’ą“ išsaugoti:

Neatnaujinkite ar neatstatinėkite iOS įrenginio į iOS 7.1

iOS 7.1 versijoje Apple ištaisė eilę saugumo spragų, kurios buvo evad3rs komandos naudojamos evasi0n7 jailbreak’ui ir Apple net yra padėkojusi evad3rs už šių spragų išaiškinimą. Evad3rs komanda yra pareiškusi, „Evad3rs kaip komanda vargu ar dirbs su iOS 7.1 jailbreak’u ir artimiausio jailbreak’o galima tikėtis iOS 8“.

Todėl, jei turite jailbreakin’tą įrenginį su iOS 7.0.6 ar žemesne versija ir norite jailbreak’ą išsaugoti turėtumėte vengti atnaujinimo.

Nustokite „tweak’inti“

Jei iš Cydia diegiate viską kas papuolė - turėtumėte pristabdyti arklius ir įvertinti situaciją. Diegdami „Jailbreak tweak’us“ turėtumėte būti atsargūs, nes blogas tweak’as gali tapti poreikio atstatyti įrenginį iš atsarginės kopijos, kas reikš, kad prarasite jailbreak’ą.

Išmeskite nenaudojamus „tweak’us“

Naudodami „tweak’us“ galite susidurti su suderinamumo problemomis dažniau nei kitus jailbreak’o elementus - išmeskite tuos, kurių nenaudojate ir taip sumažinsite galimybę atsirasti poreikiui atstatyti telefono iOS ir atitinkamai likti be „jailbreak’o“.

„Reboot Loop“ problemos sprendimas

Jei susidūrėte su ciklinio perkrovimo problema, nebūtina atstatinėti iPhone, tam yra kitoks sprendimas.

Įdiekite OpenSSH

CoolStar išleido iOS 7 skirtą SemiRestore7, kurios pagalba galima tstatyti iPhone į beveik tokį patį stovį, koks jis buvo perkant parduotuvėje ir neprarandant „jailbreak’o“. SemiRestore7 taip pat gali būti naudinga jei dėl netinkamo „tweak’o“ patekote į „ciklo perkrovimo bėdą“. Norint naudoti SemiRestore7, jailbreak’intame iOS įrenginyje turi būti įdiegta OpenSSH.

Nepasakosiu apie pavojus susijusius su įvairių jailbreak’ų ir tweak’ų naudojimu, tikiuosi tie, kas „gadina“ savo telefonus pilnai suvokia ką daro.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų