Apple įrenginių senėjimo stebėjimas ir atitinkamas parametrų optimizavimas

JAV Patentų ir prekės ženklų biuras paskelbė Apple patentą, kuriame aprašomas senstančios įrenginio elektronikos stebėjimo metodas, lyginantis įrenginio duomenis su bendru vidurkiu ir atitinkamai keičiantis sistemos nustatymus leidžiančius įrenginiui toliau funkcionuoti optimaliu režimu.

Apple patentas Nr. 8,671,170 pavadintas „Sistemos parametrų keitimas remiantis įrenginio senėjimo informacija“ aprašo sistemą naudojančią specialias elektronines grandines įrenginių tokių kaip iPhone elektronikos elementų stoviui stebėti.

Lyginant nurodytus parametrus arba atitinkamo įrenginio rodiklių, surinktų iš kitų tokių įrenginių vartotojų duomenų, vidurkį ir tikrinamo įrenginio parametrus galima keisti sistemos nustatymus bandant iš jos „išspausti“ daugiau sulčių jai senstant.

Remiantis tokių vidinių įrenginio elektronikos susidėvėjimo tyrimų rezultatais, įrenginys gali būti atnaujinamas kartą per metus ar dažniau. Atnaujinimu padaryti pakeitimai gali būti matuojami tikėtinu įrenginio „gyvenimo“ amžiumi ir taip priversti įrenginį veikti greičiau, bateriją išnaudoti efektyviau ir t.t.

Pirmą kartą įrenginių susidėvėjimo stebėjimo sistemos patentas buvo pateiktas 2011 metais ir jame, kaip patento išradėjai įrašyti Michael Frank ir Date Jan Willem Noorlag.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų