Jei įdiegus OS X Mavericks „švariai“ netekote OS X atstatymo skirsnio diske

Man teko pastebėti kelis atvejus, kad diegiant OS X Mavericks švariai diske nebelieka „recovery“ skirsnio (particijos). To gali būti kelios priežastys - persistengėte formatuodami diską prieš diegimą arba sistemą įdiegėte į visiškai naują kietąjį diską.

Jei pastebėjote, kad po OS X Mavericks įdiegimo „švariai“ negalite įjungti „Find My Mac“ (System Preferences > iCloud > Find My Mac), rečiausiai, patikrinę aptiktumėte, kad kompiuterio begalite pakrauti iš „recovery“ skirsnio diske (kraunant kompiuterį nuspausti ir laikyti nuspaudus Cmd ⌘-R klavišų kombinaciją arba Alt klavišą ir tada pasirenkant iš kurio disko pakrauti Mac kompiuterį), nes jo ten nėra.

Šią problemą galima išspręsti keliais būdais. Paminėsiu du paprasčiausius.

Pirmasis būdas: jei vis dar turite diską ar flash laikmeną iš kurią naudojote „švariam“ OS X Mavericks diegimui - neištrinkite tų duomenų ir esant reikalui galėsite pakrauti Mac kompiuterį pasinaudodami šiuo disku.

Antrasis būdas: jei manote, kad „recovery“ skirsnį norite turėti tame pačiame diske kur ir įdiegta OS X Mavericks ar nebeturite disko iš kurio šią OS X versiją diegėte švariai:

  • atidarykite App Store aplikaciją
  • suraskite OS X Mavericks ir paspauskite ant download
  • kai Mavericks baigs siųstis - įdiekite ją iš naujo. Nebijokite, visi jūsų duomenys ir aplikacijos išliks nepakitusios (tačiau visada saugiau turint atsarginę duomenų kopiją)
  • kai diegimo procesas bus baigtas ir kompiuteris pasikraus, jūs pamatysite, kad visos aplikacijos yra taip kaip jas palikote, net jei palikote kai kurias atidarytas su dokumentais - taip jas ir rasite, tačiau dabar diske bus sukurtas „recovery“ skirsnis ir tie kas negalėjo įjungti „Find My Mac“ dabar gali tai padaryti.

Jei turite 2011 metų vidurio ar naujesnį Mac kompiuterį, tai kad kompiuteryje nebėra „recovery“ skirsnio - ne bėda. (Ši fukcija veikia ir kai kuriuose senesniuose Mac kodeliuose je esate atnaujinę jų programinę-aparatinę įrangą.) Šie kompiuteriai turi galimybę naudoti „Internet recovery“ - atstatymo per internetą galimybę. Norint kompiuterį pakrauti „atstatymo per internetą“ režime reikia Mac kraunantis laikyti nuspaudus Cmd-Alt-R klavišų kombinaciją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų