Apple pirma Fortune geriausių kompanijų sąraše

Fortune paskelbė savo kasmetinį geriausių pasaulio kompanijų Top’ą ir jame septinti metai iš eilės pirmą vietą užima Apple

Septinti metai iš eilės Apple užima pirmą poziciją garbingame Fortune skelbiamame kasmetiniame „Most Admired Companies“ sąraše. Antrą šio garbingo sąrašo vietą užima Amazon (2013 metais užėmė trečią vietą), o iš karto po jos įsitaisė paieškos gigantė Google (pernai metais užėmusi antrą vietą).

Apple kompiuterių programinės įrangos konkurentė Microsoft toliau šiame yra veikiama gravitacijos. 2013 metais užėmusi 17 Fortune „Most Admired Companies“ sąraše vietą, 2014 metais ji tik 24-ta. Kita Apple konkurentė Pietų Korėjos kompanija Samsung Electronics iš pernai metais užimtos 35 vietos, 2014 metais šoktelėjo į 21.

Fortune sąrašas yra sudarytas remiantis pasaulio verslo lyderių atsiliepimais. Ir nors šis sąrašas yra galimybė tuščiai pasipuikuoti, jis taip pat yra ir rinkos nuomonės apie tarpusavyje konkuruojančias kompanijas barometras: kas kyla, o kas leidžiasi potencialių klientų akyse.

Vieta 2014PokytisKompanijaVieta 2013
1Apple1
2Amazon3
3Google2
4Berkshire Hathaway8
5Starbucks5
6Coca-Cola4
7Walt Disney9
8FedEx10
9Southwest Airlines7
10General Electric11

Pilnas: Fortune „World’s Most Admired Companies“ sąrašas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų