Vokietijos teismas atmetė 1,57 milijardo eurų IPCom ieškinį pateiktą Apple

Penktadienį Vokietijos teismas atmetė 1,57 milijardų € ieškinį Apple pateiktą Vokietijos patentų valdytojos IPCom.

Nežiūrint to, kad ši funkcija yra standartinė ir privaloma mobiliuose telefonuose, ieškinyje buvo teigiama, kad Apple naudoja IPCom patento teisėmis priklausančias technologijas leidžiančias atlikti „pavojaus skambutį“ net jei ryšio tinklas yra perkrautas. Ši funkcija taip pat leidžia operatoriams atjungti visų mobilių telefonų ryšį, pavyzdžiui nutikus katastrofai, paliekant veikiančius tik mobiliuosius telefonus pažymėtus kaip naudojamus specialiųjų tarnybų (gaisrininkų, medicinos pagalbos ir panašiai) darbuotojų.

IPCom tokį patį ieškinį buvo pateikusi teismui ir prieš HTC. Šį ieškinį Vokietijos teismas atmetė taip pat.

Panašu, kad tai dar ne pabaiga. IPCom istorijoje ilgas sąrašas tokių teismo sprendimų apeliacijų ir tame nieko nuostabaus, nes tai yra jos pajamų šaltinis: IPCom perka patentus iš kitų kompanijų ir vėliau bando „išmušti“ pinigus iš tų technologijų naudotojų. Patentų trolis IPCom šį patentą bei patentus susijusius su 3G/UMTS belaide technologija įsigijo iš kompanijos Bosch, kai pastaroji pasitraukė iš telefonų verslo.

Didesnė IPCom teismų dalis yra nesėkmingi, tačiau troliams pasiekė 2013 metų byloje prieš Deutsche Telekom.

Apple ir kitos didelės technologinės kompanijos susijungė į grupę kovojančią prieš tokią „patentų trolių“ veiklą JAV ir Europoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų