Kiek laisvos disko vietos jūsų 16GB telefone iš tikrųjų?

Temos: Android, Apple, iOS, iPhone

Pernai metais įsigiję Microsoft Surface Pro, vartotojai rado, kad jų 64Gb įrenginyje tėra 23GB laisvos vietos - vos 36% to kas buvo reklamuota ir nieko keisto, kad vartotojams tai nepatiko.

Kalbant apie išmaniuosius telefonus ir populiariausią 16GB iPhone modelį - juose taip pat nerasite 16GB laisvos disko vietos.

„Which?“, norėdami išsiaiškinti kiek laisvos vietos yra skirtinguose, naujuose išmaniuosiuose 16Gb telefonuose, atliko nesudėtingą tyrimą ir jo rezultatus pateikė grafiko pavidalu.

kiek laisvos disko vietos yra 16GB telefonuose. Šaltinis: Which?

Kaip matote iš grafiko, Samsung Galaxy S4 įsigiję vartotojai laisvos disko vietos gauna mažiausiai - vos 54% to kas yra žadama.

iPhone 5c, Nexus 5 ir iPhone 5s užima lyderiaujančias pozicijas ir vartotojams pateikia daugiausiai laisvos vietos. Nors yra suprantama, kad operacinė sistema esanti įrenginiuose užima disko vietos, „Which?“ tyrimas parodė, kad kai kuriais atvejais net 46 procentai užimamos disko vietos yra užgrobti nereikalingų programėlių, kurias operatoriai gali įdiegti Android įrenginiuose ir, kurių vartotojas negali iš įrenginio pašalinti.

Mano galva yra paprasčiausiai nesąžininga teigti, kad įrenginys yra 16GB, kai jame vos 54% to kas žadama ir rašoma techniniuose įrenginio aprašymuose. Negražu ir tai, kad kai tuo pradėjo skųstis Samsung vartotojai - Samsung atsakymas buvo maždaug toks: jei mažai vietos 16GB Galaxy - pirkite 32GB įrenginius“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų