Android įrenginių daugiau, bet Apple išsilaikė pagrindinėse rinkose

Susumavusi paskutinius pardavimų rezultatus, Kantar Worldpanel ComTech praneša, kad Android 2013 metus užbaigė turėdama 68,8% rinkos dalies Europoje[1], kurioje Apple turi 18,5%, o Windows Phone išliko beveik nepakitusi su 10,3%.

Lyginant Android ir iOS, nereikia pamiršti, kad šiuo atveju lyginamos operacinės sistemos, kurių vienoje pusėje yra viena kompanija Apple, o kitoje pusėje armija pigių Android gamintojų.

Kantar Worldpanel ComTech strategijos dierektorius Dominic Sunnebo sako: „Android 2013 metus užbaigė gerais rezultatais rodydama augimą 12-oje pagrindinių rinkų, tame tarpe Europoje, JAV, Lotynų Amerikoje, Kinijoje ir Japonijoje. Lyginant su pernai metais, Apple daugelyje šalių turėta rinkos dalis sumažėjo, bet reikia pažymėti, kad išsaugojo savo pozicijas tokiose rinkose kaip JAV (49,9%), Jungtinėje Karalystėje (29,9%) ir Kinijoje (19%)“.

Windows Phone, tris mėnesius iš eilės Europoje turi dviženklę rinkos dalį. Deja Nokia metinis augimas tėra 3% ir tai atsispindi jos nuviliančiuose rezultatuose.

Po kelis metus trukusio augimo, Samsung dabar daugelyje regionų pradeda jausti tikrą spaudimą ir jos turėta rinkos dalis Europoje sumažėjo 2,2% ir dabar yra 40,3%, o Kinijoje jos rinkos dalis nepakito ir išliko 23,7%.

Nieko nuostabaus, kad daugelis rinkos žaidėjų daug dėmesio skiria Kinijai, tačiau šioje šalyje lyderių pozicijas užima vietinės kompanijos. Gruodžio mėnesį Kinijos Xiaomi nugalėjo tiek Apple, tiek ir Samsung, kas yra iš ties didelis pasiekimas turint omenyje, kad kompanija prekybą savo produktais, kuriuose apjungtos geros techninės charakteristikos ir žema kaina, pradėjo 2010 metais. Xiaomi taip pat kopijuodami Apple stilistiką puikiai sugeba sutelkti dėmesį į save reklaminėse kampanijose.

Japonijoje visų vartotojų geidžiamiausias išmanusis telefonas yra iPhone ir paskutinio 2013 metų ketvirčio rezultatai rodo, kad iOS užima 68,7% Japonijos mobilių įrenginių rinkos dalies.

Didžiojoje Britanijoje 68% telefonų vartotojų naudoja išmaniuosius telefonus, o 85% paskutinių trijų mėnesių metu parduoti telefonai buvo išmanūs. 34% gruodžio mėnesį nupirktų išmaniųjų telefonų buvo dovanos (2012 metais 30% britų dovanojo telefonus). Dažniausiai dovanoms renkamasi buvo Samsung telefonai (30,7%), o antrą dovanojamų telefonų vietą užėmė Apple iPhone (28,4%). Nokia buvo trečia su 17,6%.


  1. Kalbant apie Europą bendrai omenyje turimos penkios pagrindinės Europos rinkos: Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Ispanija.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų