Ar Jailbreak'o kūrėjams iOS 7 per kietas riešutėlis?

Tema: iOS

Yra žmonių, kurie sunkiai įsivaizduoja savo iOS įrenginį be jailbreak’o tačiau jo kūrėjų Evad3rs komanda, vogtų programėlių mėgėjams dar neseniai teikę vilčių, panašu, kad nebeįveikia iOS 7.

Evad3rs programišių grupė išleidusi iOS 6–6.1.3 jailbreak’us rugsėjo mėnesį sakėsi plušanti su iOS 7 nulaužimu, tačiau jau kuris laikas apie juos nebuvo girdėti. Dabar šie programišiai sukūrė svetainę pavadinimu isios7jailbrokenyet ir paskelbė prizą tam kas pirmas nulauš iOS 7.

Norintys užsidirbti prizą turi atitikti tam tikrus jailbreak’ui keliamus reikalavimus. Jailbreak’as turi:

  • veikti su iPhone modeliais: iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, kuriuose įdiegta iOS 7
  • Jailbreak’as turi palaikyti naujausią iOS 7 versiją (iOS 7.0.4)
  • Tai turi būti „untethered“ jailbreak’as, kurį sugebėtų įdiegti vidutinio lygio vartotojas
  • Nulaužimas turi būti viešai išleistas ir prieinamas nemokamai
  • Jailbreak’as turi atitikti vieną iš OSI patvirtintų licencijų

Kai kurie Jailbreak’o aktyvistai, tokie kaip Kyle Wiens iš iFixit, Cory Doctornow iš Boing Boing yra komisijos nariai, kurie įvertins sukurto jailbreak’o atitikimą.

Šio straipsnio rašymo metu priziniame isios7jailbrokenyet fonde yra surinkta beveik 2500 JAV dolerių. Nors tai nėra didelė pinigų suma Evad3rs komandai, nes jie pinigų kaip padėką gauna daugiau už sukurtus jailbreak’us, bet ši suma gali būti paspirtis kitiems programišiams imtis šio reikalo.

Asmeniškai mane džiugina Evad3rs komandos negalėjimas perkąsti iOS 7 kiauto ir tai dėl kelių priežasčių:

  • kaip taisyklė daugiausiai problemų su iPhone ar kitais iOS įrenginiais turi jailbreak’intų įrenginių savininkai, kurie neretai stengiasi nuslėpti faktą, kad telefonas laužtas, gaišindami kitų žmonių besistengiančių jiems padėti laiką. Asmeniškai aš atsisakau padėti spręsti problemą jei žinau kad įrenginys jailbreakin’tas, net jei sprendimą ir žinau.
  • Nors daugelis jailbreak’intų įrenginių savininkų kaip tokio įrenginio laužimo priežastį pasirenka funkcijų trūkumą ar norą pabandyti aplikacijas prieš jas įsigyjant - absoliučios daugumos tokių savininkų įrenginiuose yra įdiegta daug aplikacijų už, kurias jie turėtų mokėti ir tas „pabandyti“ būna metų ar kelių ilgumo.

Traktuoju tai kaip vagystę, o vagys man nepatinka. Programinės įrangos vagystės yra tiek įsišakniję daugelio pasąmonėje, kad man savo praktikoje, teko sutikti žmogų, kuris eilę metų naudojasi Windows PC ir kai aš jam parodžiau, kad jo naudojama Windows versija nelegali ir Windows reikia įsigyti ir tai kainuoja… pinigų - jis nuoširdžiai nustebo sužinojęs, kad Windows yra mokama.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. net pats apple suprato, kad piratavimą gali mažinti leisdamas operacines apskritai nemokamai, ka jie jau ir padarė su osX 10.9. Jei nori mokėti už operacinę, ir naudotis windowsais - be abejo niekas tau netrukdo:)

    • Taip,kovoti su piratavimu tas pats, kas su vėjo malūnais.O kad Apple eina ta kryptim tai sveikintinas dalykas. Atsakant į straipsnį aš irgi džiaugiuosi,kad nesigauna jiem su tais jailbreak'ais ir visiškai nematau prasmės tai daryti

      • Tai kad ir be jailbreak’o yra budu kaip isntaliuoti programas :)
        Sio puslapio sukurimas tai nereiskia kad jie neranda skiliu kaip apeiti apsauga, palaukim kol pasirodys 7.1 ir tada jau gali po kokio men. ar poros men. pasirodyti. 6 versijos ir neiskarto pasirode tik po kokiu 5-6 men. pasirode.

        • Be abejo nereiškia. Vienas iš galimų scenarijų yra tas, kad jie jau turi sukūrę nulaužimą ir dabar bando surinkti pinigų lyg ir sukurdami iniciatyvą, o paskui patys, kai jų manymu sąskaitoje bus pakankamai pinigų arba pinigų srautas į sąskaitą nurims, paskelbs kad sukūrė nulaužimą. Būtų visiškai pateisinama vagišių taktika.
          Kitas scenarijus gali būti, kad jie nesugeba jo padaryti tinkamai ir iki galo. Įdiegimas jų varianto gali būti sudėtingas, veikimas nestabilus ir jailbreak'as nepilnas - t.y. po perkrovimo reikia pajunginėti iOS įrenginį prie kompo.

          Kai tu sakai „programa“ mane tai iš karto priverčia akimirkai susimąstyti apie ką kalbi :).

        • dauguma programų kainuoja nepilną eurą arba kelis,tai kam vargti su tais nulaužimais ir pan. Kažkada pačioj pradžioj esu išbandęs jailbreaką norint išbandyti tas papildomas telefono galimybes,bet tada telefonas tampa sunkiai naudojamas, kaip kad dauguma konkurentų telefonų.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų