Saugumo ekspertai apibūdina iOS 7 saugumo spragą

Apple jau du kartus bandė užtaisyti su naujomis iOS 7 funkcijomis susijusias saugumo spragas, tačiau iPhone 5s įrenginių savininkai dar negali jaustis visiškai saugūs.

Naujoji iOS 7 turi daug labai naudingų ir ilgai lauktų funkcijų, tačiau daugelis, matyt, jei tektų rinktis tarp tų naujovių ir saugumo pasirinktų pastarąjį. Atlikdama titaniškus darbus ir išleisdama kalnus pinigų naujos iOS 7 sistemos funkcionalumui ir dizainui, Apple nepakankamai daug dėmesio skiria ir pačios sistemos saugumui. Aš tikiu, kad saugumas yra labai aukštai pozicjonuojamas Apple kompanijoje, tačiau kaip rodo gyvenimas - tų pastangų negana ir tada visokie pirštų atspaudų skeneriai ir kitos priemonės tampa tik smagūs žaisliukai, nes grandinės stiprumas priklauso nuo silpniausios grandies joje.

Naujojoje iOS 7, vienas iš seniai iOS vartotojų lauktų pasikeitimų yra lengvai pasiekiamas kai kurių funkcijų valdymo pultas „Control Center“. Tačiau saugumo ekspertai iš Vokietijos surado, kad tai gali būti ne tik patogu, bet ir nesaugu.

Žemiau esančiame video, paaiškinama, kaip „Control Center“ esančio „skrydžio režimo“ pagalba galima apgauti Apple saugumo sistemas, kuriomis pasinaudojęs vagišius gali ne tik sėkmingai naudotis jūsų telefonu bet ir gerokai pagadinti nervų.

Nors vokiečių metodas yra gana sudėtingas ir neprieinamas paprastam vagišiui, tačiau šios spragos nepanaikinus, gali atsirasti nauja industrija teikianti tokias paslaugas vagišiams. Video medžiagas pabaigoje, vokiečių saugumo ekspertai pateikia rekomendacijas kaip Apple galėtų išspręsti šią saugumo spragą ir, panašu, kad jos ištaisymui nereikėtų skirti labai daug Apple pajėgų.

Kol Apple neištaisė iOS 7.0.2 saugumo spragų, rekomenduočiau atjungti glimybę naudotis esant užrakintam ekranui „Control Center“ ir „Siri“.
Atjungti Siri naudojimą esant užrakintam ekranui: Settings > General > Passcode Lock > paslinkti ekraną iki Allow Access When Locked skirsnio > Siri perjungti į OFF Atjungti „Control Center“ naudojimą esant užrakintam ekranui: Settings > Control Center > Access on Lock Screen perjungti į OFF
Asmeniškai man Siri atjungti truputį gaila, nes ją naudoju daug dažniau nei „Control Center“. Tiesa pasakius „Control Center“, nors ir patogi funkcija, bet jei jos nebūtų visai - aš nepasigesčiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Na kodėl? Control centras visai patogus išmislas. Tik gaila, kad negalima pačiam jo konfigūruoti. Būtų patogu išjungti/įjungti ne tik Wi-Fi, bet ir duomenų srautą.

    • Žinoma, jis ir patogus, ir naudinas. Tik kai aš nieko nejunginėju (tiesa, vieną kartą panaudojau - prožektoriuko reikėjo) tai nelabai jo nebuvimas man ir kliudytų.
      Kas link to, kad Apple neleidžia ten dėti kokių nori aplikacijų, tai manau, protingas žingsnis, nes atsirastų, kas ten įdėtų Phone, Message, Mail ir Contacts aplikacijas ar panašiai.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų