iOS 7 Mail

Daugeliui, elektroninis paštas tapo neatskiriama kasdieninio gyvenimo dalis ir vienas pirmųjų dalykų, kurio imamės įdiegę naują operacinę sistemą yra elektroninio pašto nustatymai.

Prisegti Zip failai

iOS 7 atsirado nauja galimybė, be papildomų aplikacijų pagalbos peržvelgti .zip failų turinį ir jei zip faile esančius failus palaiko iOS - peržiūrėti jų turinį.

Gestai

iOS 7 galimybių arsenalą papildė naujais gestais ir Mail aplikacija nėra išimtis.

  • Norėdami grįžti į praeitą ekraną perbraukite pirštu per ekraną iš kairės į dešinę. Tai alternatyvus navigavimo Mail aplikacijoje būdas. Jei norite „užmesti akį“ į skaitomo laiško pašto dėžutės laiškų sąrašą neišeidami iš laiško, perbraukite iš kairės į dešinę iki pusės ekrano.
  • Norėdami ištrinti laišką esant laiškų sąraše, perbraukite per laiško lauką pirštu iš dešinės į kairę ir pasirinkite Delete raudoname fone.
    Paspaudę ant More galėsite į laišką atsakyti Reply, laikšą persiųsti Forward, pažymėti vėliavėle ar spalva Flag, pažymėti kaip neskaitytą Mark as Unread, perkelti į brukalų aplanką Move to Junk arba perkelti į pasirinktą aplanką Move Message….

Laiškų valdymas

Jei norite kokį nors veiksmą pritaikyti iš karto keliems laiškams: - Laiškų sąrašo lange paspauskite ant mygtuko Edit - Pažymėkite laiškus kuriems norite pritaikyti tą patį veiksmą paspausdami ant pilko apskritimo piktogramos esančios kiekvieno laiško kairėje pusėje arba jei norite pažymėti visus laiškus palieskite ekrano apačioje esantį tekstą „Mark All“. - Pasirinkite iš lango apačioje esančio meniu Mark jei laiškus norite: pažymėti vėliavėle ar spalva Flag, pažymėti kaip neskaitytą Mark as Unread, perkelti į brukalų aplanką Move to Junk. Move jei pažymėtus laiškus norite perkelti į kitą elektroninio laiško paskyros aplanką ar kitą aplanką esamoje paskyroje. Trash jei laiškus norite ištrinti (Paspaudus ant Trash, laiškai gali būti ištrinti/perkelti į ištrintų laiškų aplanką be papildomo įspėjimo).

Pašto dėžučių tvarkos keitimas, papildymas ir trynimas

iOS 7 galima greitai pridėti naujas pašto dėžutes, pakeisti jų tvarką. Pavyzdžiui, jei jums nepatinka ar nenaudojate VIP pašto dėžutės, galite ją pašalinti, taip pat galite įdėti išsiųstų, laiškų su prisegtais failais ar kitos elektroninių laiškų paskyros dėžutę/aplanką.

  • Paspauskite Mail aplikacijos pašto paskyrų lange Edit ir pasirinkite kurias pašto dėžutes norite matyti. Jei norite pridėti aplanką iš elektroninio pašto paskyros - palieskite „Add Mailbox ir nurodykite kurį aplanką norite matyti pagrindiniame ekrane.
  • Jei norite pakeisti pašto paskyrų eilės tvarką - palieskite ekraną ties pašto paskyros dešinėje esančiu simboliu ir pertempkite į norimą vietą.

Paieška elektroniniuose laiškuose

Norėdami rasti laišką su tam tikra informacija:

  • patraukite laiškų sąrašą žemyn, kol pasirodys sąrašo viršuje esantis ir pagal nutylėjimą paslėptas paieškos laukas. Įvedę ieškomą žodį, žemiau pamatysite paieškos rezultatus iš visų elektroninio pašto paskyrų.
  • Jei norite paiešką susiaurinti tik iki tam tikros elektroninių laiškų paskyros: patraukite surastų elektroninių laiškų sąrašą žemyn kol pasirodys papildomas parinkčių langas: „All Mailboxes | Current Mailbox“. Pasirinkę Current Mailbox matysite tik aktyvios elektroninių laiškų paskyros paieškos rezultatus.

Keli „Nuo/From“ adresai

Jei esate savo elektroninio pašto paskyras susieję su skirtingais elektroninio pašto adresais, iOS 7 galite nurodyti kuriais iš jų galite naudotis išsiunčiant laiškus (kurie bus gavėjo matomi From lauke). - Atidarykite Settings aplikaciją - Mail, Contacts, Calendars > jūsų el. pašto paskyra > Account > Mail - Čia pamatysite visus susietus elektroninio pašto adresus

Jei Google Mail paskyrą nustatėte naudodami Google pasirinkimą ši galimybė nebus prieinama, norėdami ją turėti - Google Mail paskyrą turite pajungti kaip IMAP.

- Allow Sending From skirsnyje nurodykite elektroninio pašto adresus iš kurių norite turėti galimybę išsiųsti elektroninius laiškus

Išmanus paskyrų parinkimas siunčiant elektroninius laiškus

Jei iOS 7 esate įdiegę kelias elektroninio pašo paskyras, dabar Mail aplikacija automatiškai parenka iš kurio adreso siųsti laišką nurodytam gavėjui. Ši informacija parenkama remiantis jūsų siųstų laiškų istorija. Pavyzdžiui Mail, Contacts, Calendars esate nurodę, kad pagrindinė jūsų elektroninio pašto paskyra yra „Google Mail“ tačiau šeimai ar bendraudami darbo reikalais, dažniau laiškus siunčiate iš kitos pašto dėžutės (tarkim iCloud): pradedant rašyti elektroninį laišką Mail aplikacija parinks From lauke elektroninio pašto adresą, kuris nurodytas kaip pagrindinis Mail, Contacts, Calendars > Default Account nustatymuose, bet įvedus šeimos nario elektroninio pašto adresą CC,BCC/From laukelyje esantis adresas automatiškai bus pakeistas į tą, kurį naudojate dažniausiai susirašinėdami su konkrečiu adresatu.

Automatinės grupių rekomendacijos

Jei dažnai laiškus siunčiate tai pačiai grupei žmonių, iOS 7 tas grupes atsimena ir pradedant rašyti elektroninio pašto adresą ar gavėjo vardą, jei jis yra vienoje iš tokių grupių - leidžia pasirinkti visą gavėjų grupę iš karto. Pavyzdžiui, jei dažnai siunčiate laišką, kurio gavėjai yra Tolvydas, Emelinda ir Gelgaudas - elektroninio laiško gavėjų laukelyje įrašius Tolvydas, bus pasiūlyta visa grupė, kurioje dar yra Emelinda ir Gelgaudas.

Greitas priėjimas prie ruošinių

Jei pradėjote rašyti laišką ir jo nebaigėte jis bus išsaugotas ruošinių (Drafts) sąraše (nebent nurodysite jo neišsaugoti). Norint greitai prieiti prie ruošinių sąraše esančių laiškų - paspauskite ir palaikykite paspaudę naujo laiško kūrimo piktogramą.

Laiško teksto citavimas atsakant

Įprastai, atsakant į elektroninį laišką, visas laiško tekstas į kurį atsakoma prisegamas prie naujojo laiško. Jei norite, kad naujajame laiške būtų tik dalis laiško teksto į kurį atsakote:

  • Laiške į kurį ruošiatės rašyti atsakymą, standartiniu iOS metodu pažymėkite norimą teksto dalį
  • Paspauskite atsakymo mygtuką ekrano apačioje (išlenktos rodyklės piktograma)
  • Pažymėtas tekstas bus prisegtas prie naujojo laiško turinio

Failų prisegimas prie laiškų

Jei prie laiško norite prisegti nuotrauką ar video:

  • laiško tekste paspauskite ir palaikykite paspaudę
  • atsiradusiame meniu pasirinkite Insert Photo or Video

Laiško teksto formatavimas

Jei laiške esantį tekstą ar jo dalį norite išskirti kursyvu, pastorindami ar pabraukdami: - pažymėkite teksta - atsiradusiame meniu paspauskite ant B/ U - pasirinkite ar norite, kad pažymėtas tekstas būtų atvaizduotas pasvirusiomis raidėmis Italic, pastorintas Bold ar pabrauktas Underline

Greitas adresato To/CC/BCC lauko keitimas

Jei elektroninio laiško gavėjo adresą įrašėte ne tame laukelyje ar vėliau apsigalvojote ir nutarėte, kad kurį nors gavėją geriau įtraukto į CC ar BCC - nereikia iš naujo rašyti gavėjo vardo ar elektroninio pašto adreso:

  • paspauskite ir palaikykite ant to gavėjo vardo/adreso adresų lauke
  • jam pasirodžius melsvame fone pertempkite į norimą laukelį
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų