Dienos naujienos trumpai (2013/10/08)

Tema: Naujienos

Šiame straipsnyje trumpai apie šios dienos naujienas ir gandus, tame tarpe ir tuos, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Anthony Chivetta „paTweet’ino“ porą pozicijų, kuriose skelbiama, kad Apple ieško darbuotojų galinčių padėti pagerinti baterijų „laikymą“ OS X.
  • National Geographic įvertino iPhone 5s fotografavimo galimybes. Fotografas Jim Richardson paliko ramybėje savo Nikon ir išvyko į Škotiją ginkluotas iPhone 5s. Per keturias dienas padaręs apie 4000 kadrų, Jim liko labai patenkintas tuo kaip fotografuoja iPhone 5s.
  • ITxpo simpoziume Eric Schmidt pavadino Android saugesne OS versija nei iOS, tas iššaukė audringą juoką auditorijoje. Jis tai padarė ir paskaitos pabaigoje - auditorijos reakcija buvo tokia pati.
  • Apple planuoja iTunes Radio paslaugą padaryti prieinamą 100 valstybių 2014 metais. Artimiausiu metu naudotis iTunes Radio turi atsirasti galimybė pas kanadiečius, Naujosios Zelandijos gyventojus, australus ir britus.[gandas]
  • Spalio 28 dieną Apple praneš savo 4-o ketvirčio finansinius rezultatus.
  • Praėjus porai mėnesių kai Tim Cook apsilankė Vašingtone gindamas Apple mokesčių mažesnio mokėjimo taktiką - Apple panaikinti visi kaltinimai dėl neteisingo mokesčių mokėjimo.
  • Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ savo klientams įsipareigojo sugedus telefonui, planšetei ar modemui, juos pataisyti per tris darbo dienas. Iki šiol Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriams garantinis telefono taisymas vidutiniškai užtrukdavo dvi savaites ir ilgiau.
  • Jei savo iPhone ar iPad žinutes dažnai diktuojate ir mėgstate jas pagyvinti „šypsenėlėmis“, dabar galima kelias šypsenėles įdėti ir diktuojant. Pavyzdžiui pasakius „smiley“, „winky“ ar „frowny“ - galima tekstą pagyvinti :-) , ;-) ar :-( „veideliais. Nors nepavyks tekstu padiktuoti sudėtingesnės šypsenėlės, kaip kad ( ͡° ͜ʖ ͡°), tačiau ir tos kelios, naudojamos dažnai gali pagelbėti nuo poreikio liesti klaviatūrą.
  • Buvęs Apple CEO John Sculley, per CNBC Asia sakė, kad Tim Cook atlieka „nuostabų darbą“. „Jis nebando būti Steve Jobs, nes juo gali būti tik pats Steve, tačiau jis tęsia Apple kūrybingumo tradicijas ir aukščiausios kokybės produktų filosofiją“.
  • JAV prezidentas neužvetavo ITC sprendimo drausti Samsung į JAV įvežti tam tam tikrus jos produktus, tame tarpe ir Galaxy S4. ITC sprendimas įsigalios šiandien vidurnaktį.
  • Microsoft iPad MS Office versiją išleis tada, kai sukurs Windows OS skirtą lietimui jautriems ekranams pritaikyta MS Office versiją. iPad skirta MS Office, panašu, jau senokai sukurta, tik Microsoft nenori jos paleisti iPad vartotojams, taip tikėdamasi (manau veltui), kad vartotojai labiau pirks jos Surface, jei iPad neturės Office. O gal manydama, kad tai strategiškai negeras žingsnis paleisti savo produktą Apple įrangai anksčiau, nei kad saviškei, kaip kad buvo su eile produktų, vienas paskutinių tokių produktų Microsoft Office 2011 for Mac, kurios Windows vartotojai taip niekada ir neišvydo.

Mac Arena dienos straipsniai (2013/10/08)

Atnaujinimai
OS X
Samsung
  • Samsung tikisi, kad Obama panaikins draudimą įvežti jos produktus į JAV [atnaujinta]
Microsoft
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų