Google kopijuoja iPhone funkcijas į Android

Temos: Android, Google

Matyt spaudžiama Android gamintojų ir JAV vyriausybės, sukurti geresnę sistemą apsaugančią nuo įrenginių vagysčių, bet nesugalvojusi nieko savo - Google nutarė atkartoti ir pritaikyti Android OS, nuo 2010 metų Apple naudojamą iOS įrenginio aptikimo bei kai kurių saugumo priemonių panaudojimo funkciją - „Find My iPhone“.

Vakar, oficialiame Android tinklaraštyje, Google Android produktų vadovas Benjamin Poiesz pranešė, kad Google sukūrė naują įrankį - „Android Device Manager“, kuris leis vartotojams lengvai surasti savo pavogtus Android įrenginius bei nuotoliniu būdu ištrinti duomenis juose. Tie kas turi Apple iOS prietaisą puikiai žino kaip ši funkcija veikia. Šį nauja Google įrankį galės naudoti Android įrenginiai su įdiegta Android 2.2 (Froyo) ar naujesne versija.

„Android Device Manager“ atkartos Apple iOS „Find My iPhone“ (taip pat esančias ir Apple OS X „Find My Mac“) funkcijas ir Android įrenginių savininkams suteiks galimybę realiame laike, žemėlapyje stebėti savo įrenginio buvimo vietą bei esant reikalui ištrinti visus telefone esančius duomenis jei įrenginys atsidūrė vagišiaus rankose. Taip pat kaip ir „Find My iPhone“, jei nepamenate kur nukišote telefoną ar jis užstrigo jūsų prabangaus fotelio „raukšlėse“ - galėsite pasiųsti savo Android’ui komandą, kad pastarasis „parodytų savo balsą“ ir jūs galėtumėte jį surasti, net jei jis ir nustatytas „tylos“ režime.

Šis Google pranešimas pasirodė po to, kai Apple ir Samsung JAV vyriausybės saugumo atstovams pademonstravo savo naujas apsaugos nuo įrenginių vagystės funkcijas, o Microsoft ir Google neturėjo ką parodyti, nes nieko nedaro, kad ilgapirščiams mažiau knietėtų nuskriausti šių kompanijų operacinių sistemų mobiliuosius įrenginius turinčius vartotojus. Kai kurie Android OS naudojančių įrenginių gamintojai patys ėmėsi iniciatyvos savo įrenginiuose įdiegti papildomą apsaugą suteikiančias funkcijas, o Google play aplikacijų parduotuvėje galima rasti ne vieną, panašią apsaugą siūlančią programėlę. Tačiau, dėl Android OS atvirumo įrenginį apsaugoti nuo vagišių gudrybių labai sudėtinga ir Google sukurti mechanizmą apsaugoti visiems Android įrenginiams, dėl milžiniškos šios operacinės sistemos įrenginių fragmentacijos bei konfigūracijų įvairovės - yra ko gero „neįmanoma misija“.

Nors šis Google žingsnis ir yra judėjimas reikiama kryptimi, tačiau jis negarantuoja tinkamo įrenginio bei jo vartotojo duomenų esančių jame saugumo, o nepasiūlydama nieko originalaus ar inovatyvaus kompanija nepastūmėja toliau nei kad Apple buvo 2010 metais.

Birželio mėnesį Apple pranešė apie naują „Activation Lock“ funkciją savo naujojoje iOS7. Įrenginiuose su šia iOS versija, po to kai iPhone, iPad ar iPod touch vartotojas pasinaudos „Find My iPhone“ funkcija ir pažymės įrenginį kaip pavogtą arba nuotoliniu būdu ištrins jame esančius duomenis - norint reaktyvuoti pavogtą įrenginį reikės įvesti buvusio vartotojo Apple ID. Norint atjungti „Find My iPhone“ funkciją įrenginyje taip pat reikės Apple ID duomenų. Ši apsauga paliks vagišių su neveikiančiu įrenginiu net jei jis ir sugebės ištrinti jame visus duomenis ar atstatyti „gamyklinius nustatymus“.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų