Google cituodama nepilnavertę statistiką apsimelavo teigdama kad Nexus 7 Japonijoje populiaresnis už iPad

Google pagauta citavusi nepilnavertę statistiką ir jos pagrindu teigdama, kad Nexus 7 planšetiniai kompiuteriai Japonijoje populiaresni už iPad, nekreipdama dėmesio į tai, kad statistikos duomenys neapėmė Apple tiesioginių ir didžiausių Japonijos tinklų pardavimų.

Skelbdamas naują Nexus 7 planšetinio kompiuterio versiją, Google vyresnysis viceprezidentas Sundar Pichai (Pichai Sundarajan) demonstravo Android planšetinių kompiuterių skaičius. Tarp šių skaičių buvo ir tvirtinimas, kad Nexus 7 tapo populiariausiu planšetiniu kompiuteriu Japonijoje aplenkdamas net Apple iPad.

Šis tvirtinimas buvo paremtas sausio mėnesį Japonijos kompanijos BCN atliktais tyrimais. BCN tyrimas apėmė 2400 parduotuvių Japonijoje, tačiau jame nebuvo skaičių ne tik iš Apple Store, bet ir iš Japonijos telekomunikacijų gigantų SoftBank ir KDDI.

Apple Japonijoje turi septynias Apple Store parduotuves, tačiau nėra aišku kiek šios parduotuvės įtakoja Apple produktų pardavimo rezultatus šalyje. BCN atliktas tyrimas buvo labiau apžvalginis ir apėmė tik 16% šalies parduotuvių prekiaujančių planšetiniais kompiuteriais.

Dėl šių abejones keliančių Google teiginių, žinant iPad populiarumą visame pasaulyje, aš ir nerašiau apie Google teiginius susijusius su Nexus 7.

Nenorėčiau tikėti, kad Google melavo specialiai - per daug rimta kompanija. Greičiausiai pamačiusi šiuos nepilnaverčio tyrimo rezultatus taip apsidžiaugė, kad net pamiršo patikrinti jų patikimumą.

2012 metų paskutinio ketvirčio laikotarpyje, Apple į Japonijos rinką yra išsiuntusi apie 773 tūkstančius iPad, tuo tarpu Nexus 7 planšetinių kompiuterių išsiųstų į Japoniją buvo 350 tūkstančių vienetų,

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*