Viber aplikacijos nulaužimo ženklai iTunes App Store

Praeitą savaitę, populiari nemokamų skambučių aplikacija „Viber“ buvo nulaužta. O šiandien ir App Store pasirodė šios aplikacijos nulaužimo žymių. Panašu, kad prie šio reikaliuko nagus prikišo „Sirijos elektroninės armijos“ kareivukai. Jei naudojate šią aplikaciją - imkitės reikiamų saugumo priemonių.

„Sirijos elektroninės armijos“ programišiai - pro-Assad’inės hakerių grupuotės nariai, praeitą savaitę nulaužė, virš 200 milijonų vartotojų naudojamą, nemokamų skambučių aplikaciją „Viber“. Viber palaikymo svetainė (support.viber.com) buvo pažeista taip pat. Joje buvo patalpintas užrašas: „Gerbiami Viber vartotojai, Izraelyje įsikūrusi Viber jus seka ir renka jūsų duomenis. Mes negalėjome nulaužti visų Viber sistemų, bet didesnė jos dalis sukurta sekimo tikslais.“ ir pridėta ekrano nuotrauka su vartotojų prisijungimo vardais, IP adresais ir t.t. kiekvienam vartotojo darytam skambučiui.

Nėra aišku ar Sirijos elektroniniai kariūnai šią išgautą informaciją kur nors panaudos ar ji tik tam, kad įrodyti Viber sekimą.

Šiandien ir iTunes aplikacijų parduotuvėjė Viber puslapyje pasimatė „Sirijos elektroninės armijos“ pėdsakai.

Nulaužta Viber - nemokamų skambučių aplikacija.Ekrano nuotrauka daryta: 2013-07-28 08:47 Lietuvos laiku, Lietuvai skirtame iTunes App Store „Viber“ aplikacijos puslapyje.
Ekrano nuotrauka daryta: 2013-07-28 08:47 Lietuvos laiku, Lietuvai skirtame iTunes App Store „Viber“ aplikacijos puslapyje.

„Viber“ aplikacijos yra sukurtos: iPhone, iPod touch, iPad bei Android, Blackberry ir Windows Phone įrenginiams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1.  Vytautas

    "We created this app to spy on you, PLEASE DOWNLOAD IT!", įdomu kaip reaguoja user'is perskaitęs tokį applikacijos aprašymą nežinodmas situacijos? what the f... :D

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų