WSJ rašo apie naują iOS dizainą ir iRadio

Tema: Apple

Šiandien 20:00 Lietuvos laiku startuos WWDC MMXIII ir net paskutinėmis akimirkomis, kai laukti liko visai nedaug – žiniasklaida nestinga vietoje ir svaidosi gandais.

Šiandien WSJ rašo ir patvirtina, seniai sklandančius gandus apie tai, kad Apple praneš apie didelį iOS dizaino pasikeitimą ir iRadio paslaugą. Anot WSJ, Jonathan Ive įtakos dėka, iOS turėtų atsisakyti Scott Forstall į iOS įdiegtų skeuomorfizmo elementų.

„Plokščias“ Ive dizaino gandai jau kelios savaitės neduoda ramybės internetinių naujienų svetainėms. Daug apie Apple raantis žurnalistas John Gruber, anksčiau paneigė visus šiuos gandus sakydamas „aš girdėjau, kad visi informacijos nutekėjimai - klaidingi“.

Be naujos iOS išvaizdos, WSJ taip pat rašio, kad „Naujoji iOS versija taip pat turės naujus būdus leisti vartotojams dalintis nuotraukomis ir filmuota medžiaga, bei kitus patobulinimus. Taip pat tikimasi, kad kompanija pristatys naują muzikos straminimo paslaugą, naujus nešiojamus kompiuterius bei OS X atnaujinimą“.

Nauji nuotraukų ir video dalinimosi būdai, gali būti patobulinta ir galimybėmis papildyta AirDrop paslauga.

Kaip ten bebūtų norėtųsi kad atnaujinimų būtų daugiau. Jau senokai Apple nepristatė nieko stulbinančio ir tai neigiamai veikia ir jos akcijas ir kitus gamintojus (nes jie nebeturi ko kopijuoti). Apple išlepino pasaulį, pripratindama, kad kartą per metus pristato ne tik naujas OS X ir iOS versijas, bet ir ką nors išties naujoviško.

Daugelis Microsoft ir Android fanų kalbėdami su Apple mylėtojais pašiepiančiai atsiliepia apie tai, kad Apple jau kuris laikas nepristato naujovių, tačiau patys pamiršta, kad jų numylėtos kompanijos atnaujinimus pristato dar rečiau, jau nekalbant apie kokius nors „nustebinimus“ apskritai. (Pvz. Microsoft naujas Windows versijas pristato maždaug kas 2–3 metus, o nuo Windows XP iki gėdingos Windows Vista pristatymo praėjo ir visi 5 metai)

Tikėtina, kad jei Apple ir pristatys naują OS X versiją, ji prieinama bus tik Apple programuotojams, o paprasti vartotojai išvys ją gerokai vėliau.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų