Išmaniųjų prietaisų rinka auga

Išmaniųjų mobilių prietaisų (nešiojamų ir planšetinių kompiuterių bei telefonų) išsiuntimai iš gamyklų 1-ą 2013 metų ketvirtį pasiekė 308,7 milijono vienetų (numanomais/apskaičiuotais duomenimis).

Pagal OS kūrėjus, Open Handset Alliance ir toliau dominuoja rinkoje su Android operacine sistema užimdama 59% išmaniųjų prietaisų rinkos dalies (duomenys pagal išsiųstų iš gamyklų prietaisų kiekį). Apple sustiprino savo išmaniųjų įrenginių rinkos dalį užimdama 19,3%. Microsoft užima 18,1%, tačiau šie skaičiai daugiau atspindi nešiojamų kompiuterių (notebook) paklausą nors kitų išmaniųjų įrenginių grupėje Microsoft skaičiai taip pat šoktelėjo. Symbian OS nukrito 0,1% ir dabar užima 0,5% rinkos.

Planšetinių kompiuterių rinka, iš visų trijų, augo sparčiausiai – 106,1% lyginant su tuo pačiu, praeitų metų, laikotarpiu. Apple ir toliau lyderiauja planšetinių kompiuterių rinkoje užimdama 46% rinkos, nors jau trečią ketvirtį iš eilės, po truputį, pozicijas užleidžia Android OS.

Išmaniųjų telefonų pozicijos taip pat stiprėjo augdamos 47,9%, per pirmą metų ketvirtį iš gamyklų, šių prietaisų, išsiųsta 216,3 milijono. Telefonai su Android OS užėmė 75,6% rinkos dalies kurioje ir toliau dominuoja Samsung. Lyginant su praeitų metų duomenimis, šioje rinkos dalyje Samsung ūgtelėjo 64,4% kas bendroje rinkos lentelėje, lyginant su 2012 metais savo pozicijas sustiprino 32%. Tuo tarpu Apple, lyginant su praeitais metais, iPhone kiekių augimas buvo nedidelis – 6.7% (mažiausias nuo 2007 metų).

Nežiūrint nedidelio augimo, Apple išsiuntė iš gamyklų 37 milijonus iPhone, bet HTC ir Samsung naujieji įrenginiai atkando gerą rinkos pyrago gabalą ir Apple turi į tai atsakyti naujuoju iPhone.

Huawei, LG ir ZTE patenka į didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų penketuką, tačiau kiekvienas jų užima mažiau nei 5% rinkos. Tačiau, jei žiūrėti į Huvei ir ZTE augimą jų šalyse (Kinijoje), tai augimas buvo iš ties didelis 84% ir 71%.

Nešiojamų kompiuterių rinka pasaulyje pasipildė 50,5 milijono naujų nešiojamų kompiuterių ir lyginant su 2012 metais padidėjo 13,1%, tačiau Vakarų Europoje šių prietaisų pardavimai smuko 25,2% (lyginant su praeitais metais). „Nors tai pagrinde yra makroekonominių faktorių pasekmė, bet nereikėtų nuvertinti ir palnšetinių kompiuterių poveikio šiai rinkos daliai“, - sako Canalys Research analitikas, Pin-Chen Tang.

Padetis rinkoje - išmanieji prietaisai 2013-1ketv
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų