Unix - pati sėkmingiausia visų laikų operacinė sistema

Atsižvelgiant į tai, kad pačios populiariausios mobiliems telefonams skirtos operacinės kilo iš Unix ir kad penktadalis planetos gyventojų kišenėje nešiojasi mobilią Unix versiją – galima drąsiai teigti, kad Unix yra pati populiariausia operacinė sistema.

Taip, tiek Apple iOS ( ir žinoma, kompiuteriams skirta OS X), tiek Google Android yra Unix sistemos versijos, kurias naudoja didelė planetos gyventojų dalis. Vienintelis matomas atskalūnas yra Windows operacinė sistema (DOS niekada nebuvo populiari ir Windows greitai ją užkariavo). Kitos Unix atmainos – Linux vartotojų skaičius – nėra didelis, nors yra visa eilė Linux mylėtojų ar net ištisų organizacijų (daugiausia valstybinių) naudojančių vienokią ar kitokią Linux OS.

Žiūrint į skaičius, bendras įdiegtų Windows OS skaičius didesnis nei Unix versijų – iOS ir Android kartu paėmus. Windows 7 parduota 3450 milijonų kopijų, 100 milijonų Windows 8, ir neatrodo, kad Windows įdiegimų skaičius per visus laikus, bendroje sumoje siektų 900 milijonų – tiek kiek dabar yra įdiegta iOS ir Android kartu paėmus. Net jei skaičiai ir nėra visiškai teisingi, man atrodo, kad Windows karūna po truputį slenka nuo Microsoft galvos.

Beveik kiekvienas išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris dabar varomas Unix tipo varikliuko ir šių OS įrenginių vartotojų skaičius spėriai auga (aš girdėjau apie Windows telefonus ir Microsoft Surface, bet jų kiekis yra toks nereikšmingas, kad į jį neverta kreipti dėmesio).

Žvelgiant į realijas – Unix pati sėkmingiausia visų laikų operacinė sistema.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų