Kaip padidinti Apple Watch ekrano šviesumą

Naujoje „watchOS 10.4“ versijoje atsirado nauja funkcija, kurios kai kurie „Apple“ laikrodžių naudotojai laukė ne vienerius metus.

Apple Watch

Jei savo „Apple Watch“ laikrodyje esate įgalinę visada įjungtą ekraną, tai žinote, kad įrenginyje yra du ekrano veikimo režimai. Kai pakeliate riešą, pavyzdžiui norėdami pažiūrėti į laikrodžio ciferblatą — ekranas tampa šviesesnis. Jo pašviesėjimas priklauso nuo aplinkos šviesos. Tuo tarpu kai tiesiog dėvite laikrodį ir užsiimate kita veikla (nei žiūrėjimas į laikrodžio ciferblatą), rodomas supaprastintas ciferblato variantas (priklausomai nuo pasirinkto ciferblato) ir jo šviesumas yra sumažintas.

Kai kurie laikrodžių naudotojai mano, kad antrasis režimas yra per daug blankus, nors jų nedžiugina ir pirmojo režimo šviesumas ypač šviesią dieną gatvėje.

Naujasis nustatymas leidžia pakeisti „Apple Watch“ ekranų šviesumą kai naudojamas „Always On“ režimas. Nauja funkcija veikia ir senesniuose „Apple Watch“, pradedant nuo „Apple Watch Series 5“, tačiau naujuose „Series 9“ ir „Ultra 2“ laikrodžiuose skirtumas pasimatys ypač stipriai, nes jų ekranai yra stipriai šviesesni, nei ankstesnių kartų „Apple“ laikrodžiuose.

Norėdami įgalinti naują funkciją, įsitikinkite, kad jūsų laikrodyje įdiegta „watchOS 10.4“ ar naujesnė operacinės sistemos versija. Patikrinti kokia „watchOS“ versija įdiegta jūsų laikrodyje galite atidarę „Watch“ aplikaciją savo „iPhone“ ir pasirinkę „General“ → „About“ arba tuos pačius veiksmus atlikę laikrodyje esančioje „Settings“ aplikacijoje.

  1. Atidarykite Watch aplikaciją „iPhone“
  2. Pasirinkite Accessibility
  3. Raskite nustatymą Minimum Brightness

Viskas, ekrano šviesumas bus padidintas ir ypač tai pastebėsite mažesnio apšvietimo aplinkoje.

Šis nustatymas gali turėti nepageidaujamų rezultatų

Didesniu intensyvumu šviečiantis ekranas, teoriškai, gali turėti šias neigiamas pasekemes:

  • sutrumpės akumuliatoriaus tarnavimo laikas
  • sutrumpės ekrano tarnavimo laikas
  • atsiras didesnė tikimybė, kad išdegs ekranas (nors šito tikimybė nėra didelė, nebent kelis metus maksimaliu šviesumu laikrodį naudosite su tuo pačiu ciferblatu)

Kalbant apie šias negatyvias pasekmes, laikrodžio akumuliatorius, daugeliu atvejų vis tiek laikys apie dvi paras. Didesniuose modeliuose neigiamas efektas bus mažiau pastebimas.

Jei trūksta laikrodžio ekrano šviesumo naudojant „Always On“ funkciją - pabandykite šios naujus nustatymus ir galbūt net nepajusite jokio šalutinio efekto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų