Apple išleido iOS ir iPadOS 17.4 bei atnaujinimus skirtus senesniems iOS įrenginiams

iOS iPadOS 17.4

Kovo 6 dienos vakare „Apple“ išleido „iPhone“ ir „iPad“ skirtus operacinių sistemų atnaujinimus. Šie atnaujinimai, be žemiau išvardintų, įdiegs ir Europos Skaitmeninių rinkų įstatyme numatytų reikalavimų palaikymą, vienas kurių leis mobilių „Apple“ įrenginių naudotojams Europoje įkelti aplikacijas iš trečių šalių aplikacijų parduotuvių esančių už „Apple App Store“ ribų. Galimybė įkelti aplikacijas iš trečių šalių aplikacijų parduotuvių veiks Europos naudotojams: Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Kipre, Čekijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Maltoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje ir Švedijoje ir nustos veikti išvykus už šių šalių ribų.

„iPhone“ naudotojai Europos Sąjungoje gali ir toliau atnaujinti ir naudoti programėles iš alternatyvių programėlių prekyviečių 30 dienų laikotarpyje būdami ne ES.

„Apple“ perspėjo, kad trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėse ES gali būti aplikacijų skatinančių pornografiją, narkotikus, smurtą ir kt. Dėl šios priežasties kompanija įdėjo galimybę išjungti aplikacijų atsisiuntimus iš trečių šalių aplikacijų parduotuvių.

Norėdami apriboti diegimo iš alternatyvių aplikacijų parduotuvių galimybę, turite atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite Settings aplikaciją ir spauskite ant Screen Time
  2. Spauskite ant Content & Privacy Restrictions ir tada pasirinkite App Installations & Purchases
  3. Pakeiskite App Marketplaces nustatymą į Don’t Allow

Kas naujo iOS ir iPadOS 17.4

Emoji

  • Jaustukų klaviatūroje dabar pasiekiami nauji grybų, fenikso, laimo, nutrūkusios grandinės ir purtomų bei linksinčių galvų jaustukai.
  • 18 žmonių ir kūno jaustukai prideda galimybę įdėti jaustuką su personažu pasisukusiu bet kuria (dšinė/kairė) kryptimi.

Apple tinklalaidės (podcast'ai)

  • Nuorašai/subtitrai leidžia sekti epizodą su tekstu, kuris paryškinamas sinchroniškai su garso įrašu anglų, ispanų, prancūzų ir vokiečių kalbomis.
  • Epizodo tekstą galima skaityti visą, ieškoti žodžio ar frazės, paliesti, kad paleistumėte iš konkretaus taško, ir naudoti su pritaikymo neįgaliesiems funkcijomis, pvz., teksto dydžiu, kontrasto padidinimu ir „VoiceOver“.

Kiti patobulinimai

Šis naujinimas taip pat įdiegia šiuos patobulinimus ir klaidų pataisymus:

  • Muzikos atpažinimas leidžia pridėti identifikuotų dainų į „Apple Music“ grojaraščius ir biblioteką, taip pat „Apple Music Classical“.
  • Siri turi naują parinktį pranešti apie gautus pranešimus bet kuria palaikoma kalba
  • Pavogtų įrenginių apsauga palaiko padidinto saugumo parinktį visose vietose.
  • Akumuliatoriaus būklė nustatymuose rodo akumuliatoriaus ciklo skaičių, pagaminimo datą ir pirmąjį naudojimą naudojant „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ modelius.
  • Skambučio atpažinimo priemonėje rodomas „Apple“ patvirtintas įmonės pavadinimas, logotipas ir skyriaus pavadinimas, jei įmanoma.
  • Verslo naujiniai sistemoje „Messages for Business“ suteikia patikimos informacijos apie užsakymo būseną, pranešimus apie skrydį, įspėjimus apie sukčiavimą ar kitas pasirinktas operacijas.
  • „Apple Cash“ virtualiųjų kortelių numeriai leidžia atsiskaityti „Apple Cash“ pas prekybininkus, kurie dar nepriima „Apple Pay“, įvesdami savo numerį iš „Wallet“ arba naudodami „Safari“ automatinį užpildymą.
  • Išsprendžia problemą, kai „Find My“ aplikacijoje kontaktų nuotraukos yra tuščios.
  • Išspręsta dviejų SIM kortelių naudotojų problema, kai telefono numeris pakeičiamas iš pirminio į antrinį ir yra matomas grupei, kuriai jie išsiuntė pranešimus.

Ne visos aukščiau išvardintos naujovės veikia Lietuvoje.

Kompanija taip pat išleido senesniems „iPhone“ modeliams, nepalaikantiems naujausios „iOS“ versijos, skirtus „iOS 15.8.2“ ir „iOS 16.7.6“ atnaujinimus.

Be naujų galimybių, atnaujinimai sistemose ištaiso kelias saugos spragas, dvi kurių buvo aktyviai išnaudojamos.

Daugiau informacijos apie „Apple“ programinės įrangos naujinimų saugos turinį rasite „Apple“ svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų