Kaip išeiti iš grupės pokalbio Messages aplikacijoje iPhone

Ar teko atsidurti situacijoje kai esate pridėtas prie grupės pokalbio „iPhone“ ir po kurio laiko norite iš to pokalbio išeiti bei nebedalyvauti diskusijoje, bet negalite?

Messages

Grupės pokalbiai yra puiki galimybė tam tikroje žmonių grupėje aptarti reikalus. Tačiau tas grupės pokalbis, sukurtas konkrečiu tikslu, kartais tampa nesibaigiančia istorija. Galbūt jūsų draugai pasinaudojo pokalbiu rengdami renginį prieš metus, ir kažkaip tas pokalbis niekaip nepasibaigia ir tampa banalus ir trukdantis. Arba tai yra šeimos pokalbių grupė, kurią norite palikti, bet negalite.

Ko gero ne vienam „iPhone“ naudotojui yra tekę „įstrigti“ grupės pokalbyje.

Blogiausia yra grupės pokalbis, kurio negalite palikti kaip „iPhone“ naudotojas dėl grupėje dalyvaujančio „Android“ naudotojo. Tai neturi nieko bendra su „mėlynųjų ir žaliųjų burbulų karu“. Tiesiog taip grupės pokalbių funkcija veikia „iPhone“ aplikacijoje „Messages“.

Žinoma, žmonės, norintys likti grupėje, galėtų pradėti naują pokalbį be jūsų. Tačiau dažniausiai taip nenutinka. Todėl jūs ir toliau gaunate pranešimus iš grupės pokalbio… vieni kažką parašo, kiti atsako ir tai greičiausiai veda jus iš proto.

Iki „iOS 17“ buvo galimybė paslėpti grupės pranešimus[1], tačiau jie vis tiek buvo „Messages“ aplikacijoje. Laimei, pagaliau atsirado galimybė blokuoti ir ištrinti grupinius pokalbius.

„iOS 17“ „Apple“ patyliukais papildė „Messages“ galimybe „iPhone“ išeiti iš grupės pokalbių, juos ištrinti arba blokuoti ir tai padaryti paprasta.

  1. Atidarykie Messages aplikaciją „iPhone“
  2. Paspauskite ant grupės pokalbio iš kurio norite išeiti
  3. Paspauskite ant grupės pokalbio pavadinimo pokalbio lango viršuje
  4. Paslinkite vaizdą ekrane žemyn ir pasirinkite ‌Leave This Conversation (išeiti iš pokalbio) arba ‌Delete and Block This Conversation (ištrinti ir blokuoti pokalbbį)
  5. Blokuoti pokalbiai yra perkeliami į ‌Recently Deleted (neseniai pašalintų) aplanką, iš kur, jei persigalvojote, juos galite atstatyti.

Ši „iOS 17“ funkcija negarantuoja, kad nebūsite įtraukti į kitas pokalbių grupes, kai jūsų draugai ar šeimos nariai supras, ką padarėte. Galbūt net turėsite paaiškinti, kodėl nebendraujate su žmonėmis. Tačiau, galite blokuoti ir ištrinti pokalbius, kai tik esate įtrauktas į naujus.

Grupės pokalbių blokavimas ir ištrynimas „Messages“ aplikacijoje neturės įtakos asmeniniams pokalbiams su grupės žmonėmis. Ištrindami ar blokuodami grupės pokalbį, neblokuosite grupės narių. Tai taikoma tik pačiam grupės pokalbiui.


  1. Norėdami išjungti pranešimus apie naujas žinutes pokalbyje galite vienu iš šių būdų:

    • palieskite ir palaikykite palietę pokalbį ir tada pasirinkti „Hide Alerts“
    • perbraukite pokalbį iš dešinės į karę ir palieskite perbraukto varpelio piktogramą ↩︎

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų