Apple paliekantys darbuotojai dažniausiai įsidarbina Google

Išstudijavus „LinkedIn“ profilius paaiškėjo, kad labiausiai tikėtina jog „Apple“ paliekantys darbuotojai įsidarbins „Google“. O iš kokių kompanijų dažniausiai ateina dirbti į „Apple“?

Konkurencija, kol ji netampa piktybinė, yra sveikintina ir naudinga verslui. Stebėti ką daro konkurentai, stengtis padaryti geriau ir ne tik produktų srityje, bet ir darbuotojų yra sveikintina iniciatyva. Tačiau tikrai būna skaudu, kai kompanija palieka talentingas žmogus.

Talentas yra individualus dalykas. Lyderiai investuoja į talentų paiešką, jų atpažinimą, o atradę — jiems tinkamo vaidmens parinkimą, įgūdžių ugdymą. Ir kai po kurio laiko toks žmogus išeina — būna skaudu. Ir priešingai, kai ateina dirbti talentingas žmogus iš kitos įmonės, tai naudinga. Pradedi tikėti, kad turi ką pasiūlyti, turi viziją, kurią galima kartu plėtoti.

Technologijų gigantai yra talentų medžiojimo meistrai. Jie supranta, kad ir koks būtų jų produktas ar paslauga, tikroji mašina, kuri sukuria magiją, yra žmonės, kuriuos jie samdo. Jie gali pasiūlyti sudėtingus iššūkius, puikų atlygį ir spindintį prestižą, kad pritrauktų šį talentą iš mokyklų, mažesnių įmonių ir – labai dažnai – iš kolegų technologijų milžinų, kurie trumpam nusuko akis į šalį.

Siekdama išsiaiškinti, kurie technologijų gigantai pritraukia daugiausiai talentų iš konkurentų, „Switch on Business“ ištyrė darbuotojų profilius „Linkedin“, skirtus tam tikroms technologijų įmonėms.

Pirmiausia komanda ieškojo, kiek darbuotojų šiuo metu dirba šiose įmonėse: „Google“ (Alphabet), „Amazon“, „Apple“, „Meta“, „Microsoft“, IBM, „Tesla“, „Oracle“, „Netflix“, „Nvidia“, „Salesforce“, „Adobe“, „Intel“ ir „Uber“.

Tada kiekvienai įmonių porai jie ieškojo darbuotojų, kurie šiuo metu dirba kiekvienoje technologijų milžinėje ir anksčiau dirbo vienoje iš įmonių esančių sąraše.

Tada komanda apskaičiavo dabartinių darbuotojų, kurie anksčiau dirbo kituose technologijų milžinuose skaičių ir procentą, kiekviename iš sąraše esančių kompanijų. Apibendrinti duomenys leido pateikti dažniausiai pasitaikančių kelių ir takelių, vedančių iš vienos įmonės į kitą, suskirstymą.

Didžiausių su „Apple“ susijusių darbuotojų atėjimo/išėjimų lentelė sugrupuota nuo labiausiai tikėtino mažėjančia tvarka.

Labiausiai tikėtina, kad:

Tai, kad žmonės išeina iš vienų kompanijų ir ateina į kitas nestebina. Stebina tai, kad „Apple“ samdo palyginus nedaug buvusių kitų technologijų milžinų darbuotojų - tik 5,7 proc. tai tikrai nedaug, lyginant su „Meta“ — 26,5 proc., „Google“ — 25,1 proc. ir „Salesforce“ — 20,7 proc.

Apple darbuotojų migracija tarp kompanijų
Google darbuotojų migracija tarp kompanijų
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų