Ką iš tikro reiškia Apple pasakymas — nufilmuota naudojant iPhone

Temos: Apple, iPhone

„Apple“ renginio „Scary Fast“ pabaigoje buvo užrašas „shot on iPhone“. Ką toks kompanijos pareiškimas reiškia iš tikrųjų?

Scary Fast renginio filmavimo užkulisiai
Nuotrauka: Halideapp

Kai Tim kalba filmuoto renginio metu, jo balsas, aplinka, sukurta atmosfera sudaro įspūdį, kad jis ten stovi vienas, pasistatęs ant stovo kamerą („iPhone“), tačiau taip nėra. Aplink jį daug žmonių, profesionalių šviesų ir įrangos.

Apple“ renginys „Scary Fast“ renginys, kurio metu kompanija pristatė naujus M3 šeimos lustus bei naujus „MacBook Pro“ ir „iMac“ kompiuterius buvo nufilmuotas naudojant „iPhone 15 Pro Max“ ir profesionalią studijos įrangą, kainuojančią dešimtis tūkstančių dolerių.

„Apple“ antradienio nakties (Lietuvos laiku) „Scary Fast“ renginio užkulisiuose atskleidžiama, kad jis buvo nufilmuotas naudojant „iPhone 15 Pro Max“… naudojant visą profesionalios įrašymo įrangos rinkinį ir studijos apšvietimą. Nejudantys vaizdai ir vaizdo įrašas atskleidžia, kad (nenuostabu) norint, kad „iPhone“ filmuota medžiaga atrodytų taip gerai, vis dar reikia gausybės prabangios įrangos – nuo dronų, laikiklių, specialių kranų, vežimėlių iki profesionalaus apšvietimo ir kitų įrašymo priedų.

Žemiau poros minučių trukmės, „Scary fast“ renginio filmavimo užkulisių su jame dalyvavusių komentarais.

Panašų, bet ne tokį ekstremalų rinkinį „Apple“ naudojo ankstesniuose renginiuose, kurie buvo „nufilmuoti naudojant „iPhone“, įskaitant „Burberry“ 2014 m. pavasario / vasaros mados šou. Tai puikus būdas pagerinti „iPhone“ vaizdo įrašymo kokybę, tačiau nėra taip, kad kasdieniai žmonės gali atkurti tokius rezultatus namuose, nebent jie turi daug nepaprastai brangios įrangos. „Scary Fast“ filmuotoje užkulisinėje medžiagoje rodoma įranga yra gana standartinė didelėms studijoms, tačiau „Apple“ su šiomis vadinamosiomis „shot on iPhone“ reklamomis bando įteigti bei sukurti iliuziją, kad kiekvienas, jei tik nusipirks naujausią „iPhone“, galės pasiekti tokių pačių rezultatų.

P.S. Būtų neprotinga manyti, kad gera kamera, nesvarbu, ar tai bus „iPhone“ ar kokia kita profesionali kamera padarys video įdomų ir gražų. Pirmoje eilėje filmuoja/fotografuoja žmogus. Ir jei nėra „fantazijos“ - nepadės jokia kamera, o kūrybingo žmogaus rankose puikiai tiks ir „muilinė“. Čia kaip rašytojui — gali turėti geriausią parkerį, kompiuterį ar brangiausią klaviatūrą — jei neturi ką pasakyti, tai ir rezultatas bus atitinkamas. Kaip rašė Ilja Ilfas ir Jevgenijus Petrovas savo „Dvylikoje kėdžių“ - „Kisa, kam jums pinigai? Jūs gi neturite fantazijos.“ Panašu, kad „Apple“ ir jų samdomos kompanijos fantazijos turi daug.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų