Apple pristatė naujus Mac su M3, M3 Pro ir M3 Max

Temos: iMac, Mac, MacBook Pro
„Apple“ pristatė naujus „MacBook Pro“ ir „iMac“ kompiuterius su naujais 3 nanometrų M3, „M3 Pro“ ir „M3 Max“ ir naujos kartos GPU architektūra.

Renginys, kuriame kompanija pristatė naujus M3 šeimos lustus ir „macBook Pro“ bei „iMac“ kompiuterius prasidėjo Helovino nuotaikomis ir tęsėsi šiai šventei būdingoje prieblandoje. Beje, renginys nufilmuotas naudojant „iPhone“ ir redaguotas „Mac“.

M3, M3 Pro ir M3 Max

M3 lustų šeima turi naujos kartos GPU, kuris yra didžiausias kada nors „Apple silicon“ grafikos architektūros šuolis. GPU yra greitesnis ir efektyvesnis, jame įdiegta nauja technologija, vadinama „Dynamic Caching“, tuo pačiu pirmą kartą „Mac“ įdiegiant naujas „renderinimo“ funkcijas, tokias kaip aparatinės įrangos pagreitintas spindulių sekimas ir tinklelio šešėliavimas. Atvaizdavimo greitis dabar yra iki 2,5 karto didesnis nei M1 šeimos lustų. CPU našumo branduoliai ir efektyvumo branduoliai yra atitinkamai 30 procentų ir 50 procentų greitesni nei M1, o „Neural Engine“ variklis yra net 60 procentų greitesnis nei M1 lustų šeimos. Be to, naujas medijos variklis dabar palaiko AV1 dekodavimą, užtikrinantį efektyvesnį ir kokybiškesnį srautinio perdavimo paslaugų vaizdo įrašą. M3 lustų šeima tęsia didžiulį „Apple silicon“ inovacijų tempą ir įdiegia didžiulius patobulinimus bei naujas funkcijas naujuose „MacBook Pro“ ir „iMac“ kompiuteriuose.

2023-10-31 Scary Fast renginyje Apple pristatė kompiuteriams skirtą M3 procesorių 2023-10-31 Scary Fast renginyje Apple pristatė kompiuteriams skirtą M3 Pro procesorių 2023-10-31 Scary Fast renginyje Apple pristatė kompiuteriams skirtą M3 Pro Max procesorių

Tai yra pirmieji asmeninio kompiuterio lustai, sukurti naudojant pramonėje pirmaujančią 3 nanometrų proceso technologiją, leidžiančią mažesniame plote patalpinti daugiau tranzistorių ir pagerinti greitį bei efektyvumą.

MacBook Pro ir iMac

MacBook Pro

Naujuose „MacBook Pro“ apginkluoti M3, „M3 Pro“ ir „M3 Max“ – pažangiausiais kada nors asmeniniam kompiuteriui sukurtais lustais. Nepaprastai greits grafinis našumas, iki 22 valandų baterijos veikimo laikas ir stulbinantis „Liquid Retina XDR“ ekranas – tai profesionalus nešiojamas kompiuteris. Dabar naujos spalvos: Space Black.

Naujųjų „MacBook Pro“ kompiuterių kainos prasideda nuo 2 059,00€ už bazinį 14-colių „MacBook Pro“ (8-branduolių M3 procesorius, 10-branduolių GPU, 16-branduolių neuroninis varikliukas, 8GB unifikuotos atminties ir 512GB SSD) ir gali siekti 8 659,00€ už maksimalią 16-colių „MacBook Pro“ komplektaciją (16-branduolių „M3 Max“ procesorius, 40-branduolių GPU, 16-branduolių neuroninis varikliukas, 128GB unifikuotos atminties ir 8TB SSD).

Planuojantys įsigyti naują bazinį „MacBook Pro“ su M3 procesoriumi turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad M3 14 colių „MacBook Pro“ turi dvi „Thunderbolt 3“ USB-C, o ne tris „Thunderbolt 4“ jungtis, kaip galingesni 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ modeliai su „M3 Pro“ ir „M3 Max“ lustais.

Mažiau USB-C prievadų, 14 colių „MacBook Pro“ su baziniu M3 lustu bei „Thunderbolt 4“ palaikymo nebuvimas reiškia, kad prie kompiuterio galėsite pajungti tik vieną ekraną, kurio skiriamoji geba yra iki 6K, esant 60 Hz, arba vieną ekraną su skiriamąja geba iki 4K, esqant 120 Hz per HDMI jungtį.

iMac

Renginio metu „Apple“ pristatė ir naują 24 colių „iMac“ su galingesniu M3 lustu.

Naujo „Apple silikon“ procesoriaus efektyvumo dėka, naujasis „iMac“ pasižymi dideliu našumo šuoliu, nepaprastai plonu dizainu ir septynių ryškių spalvų korpusu, kurias mėgsta vartotojai. „iMac“ su M3 yra iki 2 kartų greitesnis nei ankstesnės kartos su „iMac“ su M1 procesoriumi.

Tie, kas pakeis turimą „Intel“ procesorių turinį „iMac“, į naują „iMac“ pajus iki 2,5 karto greitesnį nei populiariausi 27 colių „Intel“ procesorius turintys „iMac“ modeliai ir 4 kartus greitesnis už galingiausią 21,5 colio „iMac“ modelį. Naujojo „iMac“ 4,5K „Retina“ ekranas turi 11,3 mln. pikselių galinčių atvaizduoti daugiau nei milijardą spalvų. Kompiuteryje įdiegtas greitesnis belaidis ryšys. Kartu su geriausia savo klasėje kamera, garsiakalbiais ir mikrofonais bei „macOS Sonoma“, „iMac“ su M3 yra geriausias iki šiol sukurtas „iMac“ ir puikiai tinka visiems, nuo šeimų iki mažų įmonių, kūrybingiems asmenims, studentams ir žaidimų mylėtojams.

2023-10-31 Scary Fast renginyje Apple pristatė naują iMac su M3 procesoriumi.

Naujojo 24-colių „iMac“ kaina prasideda nuo 1 639,00€ (8-branduolių M3 procesorius, 8-branduolių GPU, 16-branduolių neuroninis varikliukas, 8GB unifikuotos atminties ir 256GB SSD) ir gali siekti 3 259,00€ (8-branduolių M3 procesorius, 10-branduolių GPU, 16-branduolių neuroninis varikliukas, 24GB unifikuotos atminties ir 2TB SSD).

Tiesą sakant man keista, kad „Apple“ vis dar leidžia kompiuterius su 256GB diskais. Suprantu, kad SSD vis dar nėra pigūs, bet šiais laikais kai duomenų kiekiai dideli, 256GB diskas atrodo juokingai.

Daug kas tikėjosi, kad renginio kompanija pristatys naujus „Magic Mouse“, „Magic Keyboard“ ir „Magic Trackpad“ su USB-C jungtimi, tačiau taip neįvyko. Kaip ten bebūtų, šių priedų su USB-C atsiradimas yra neišvengiamas.

Tie kas tiesioginę „Scary Fast“ renginio transliaciją iškeitė į miegą, gali pažiūrėti renginio įrašą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų