39-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

39-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ dirbtinio intelekto padalinio vadovas John Giannandrea atkreipė dėmesį į tylų „Safari“ paieškos „iOS 17“ funkcijų papildymą, kaip dalį savo parodymų per „Google“ Teisingumo departamento antimonopolinį ieškinį.
    JAV Teisingumo departamente vyksta antimonopolinis teismo procesas su „Google“ kur ji kaltinama piktnaudžiavusi savo, kaip didžiausio paieškos teikėjo rinkoje, galia. Teismo procese, į kurį jau buvo įtrauktas oficialus „Apple“ protestas dėl prasto slaptų duomenų tvarkymo, taip pat pateikiami Giannandrea parodymai. „Bloomberg“ praneša, kad pateikdamas savo parodymus ketvirtadienį ir penktadienį Giannandrea paminėjo „iOS 17“ įdiegtą „Safari“ funkciją, apie kurią nebuvo pranešta kompanijos rudens pristatymo metu. Tyliai įdiegta funkcija leidžia vartotojams, naudojant privatų naršymą, nustatyti kitą naršyklę nei numatyta. „Safari“ naršyklės nustatymuose, paantraštėje „Ieškoti“, yra dvi parinktys. Viena, paieškos variklis, leidžia vartotojams pasirinkti, kuri naršyklė yra numatytoji įprastai paieškai, o kita skirta naršyklės paieškoms, skiltyje Privatus naršymas.
  • „9to5Mac“ paskelbė „iPhone 15 Pro Max“ kameros palyginimą su skaitmeniniu „Canon 80D“ fotoaparatu ant kurio užmaukšlintas „Canon 24-70mm F2.8 L II“ objektyvas. Nors „iPhone“ rezultatai visai neblogi, tačiau norint profesionalaus rezultato reikia naudoti profesionalų fotoaparatą ir profesionalius objektyvus.
  • Internete pasirodė „iPhone“ akumuliatorių ištvermės testas. Nenorintiems žiūrėti video rezultatų lentelė žėmiau.

  • „YouTube“ įvairius atsparumo testus atliekantis JerryRigEverything, patikrino „iPhone 15 Pro“ ir „Pro Max“ atsparumą temperatūrai, braižymuisi ir kaip jie atlaiko lenkimą. Panašu, kad su įbrėžimais titano rėmeliuose, ypač spalvinto, „iPhone 15“ savininkai, kurie valo kiekvieną dulkelę nuo savo telefonų gali turėti bėdų. O „iPhone 15 Pro Max“ savininkai nesunkiai gali suskaldyti ir telefono nugarėlės stiką, pavyzdžiui aptemptų kelnių ir kietų sėdmenų savininkai mėgstantys telefoną nešiotis galinėje kelnių kišenėje.
  • Kiek priešingus rezultatus, kalbant apie „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ atsparumą dūžiams parodė EverythingApplePro E A P testai. Atliekant juos „Pro Max“ pasirodė atsparesnis. Kadangi tai nėra laboratoriniai testai, juose egzistuoja gana didelė paklaida, kad vienas telefonas kris kitaip nei kitas. Tačiau stebint testus, tampa aišku viena — nugarėlės naujųjų telefonų gana trapios. Ir nors „iPhone 15 Pro/Max“ nugarėlių keitimas kainuoja pigiau (199€/229€) nei „iPhone 14 Pro/Max“ (598,99€/669€), tai vis tiek nemaža pinigų suma, kurią gali tekti sumokėti dėl menko neatsargumo.
  • „iFixit“ paviešino „Apple Watch“ ir „Apple Watch Ultra 2“ ardymą. Nauji modeliai iš esmės yra tokie patys kaip ir praėjusiais metais, išskyrus S9 SiP, naują „Ultra 2“ bateriją (2,18 Wh, ankstesniame modelyje 2,09 Wh) ir putplasčio žiedą 9 serijoje, palyginti su atskiromis detalėmis ankstesniuose modeliuose.
  • Savaitgalį, Tokijo žaidimų šou, „Capcom“ paskelbė kad „Resident Evil Village“ žaidimas „iPhone 15 Pro“ ir „iPad“ bus išleistas spalio 30 d. Tačiau, „Resident Evil 4“ vis dar kabo tas pat įrašas — bus greitai, tikimasi 2023 m. gruodžio 31 d.
  • UAB „Pixelmator Team“ paskelbė, kad jos „Photomator“ aplikacija skirta „iPhone“ greitai palaikys HDR.
  • „Apple iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ serijos buvo pristatytos su trimitų ir būgnų gausmu, tačiau panašu, kad ne visi vartotojai yra visiškai patenkinti naujais telefonais. Nepaisant daugybės šių telefonų patobulinimų ir naujų funkcijų, tiek „iPhone 15 Pro“, tiek „iPhone 15“ vartotojai socialiniuose tinkluose skundžiasi dėl perkaitimo problemų. Kai kurie naudotojai teigia, kad naudojant greitą įkrovimą, įrenginys įkaista tiek, kad jo beveik neįmanoma paliesti. Ir nors tai neturėtų būti priežastis nedelsiant sunerimti, „Apple“ ir jos inžinierių komanda tikrai turės atidžiai stebėti tai, darant prielaidą, kad tai visos sistemos problema, kurios gali ir nebūti. Paskutinis dalykas, kurio kas nors nori, yra tai, kad nauji telefonai taptų pavojumi saugai arba kad būtų padaryta žala vartotojams ar jų prietaisams.
    Antradienį analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad šios problemos kyla ne dėl 3 nm „A17 Pro“ lusto, o dėl „kompromisų, padarytų sistemos šiluminėje konstrukcijoje siekiant lengvesnio svorio, pvz., sumažinto šilumos išsklaidymo ploto ir titano rėmo naudojimo.“
    Paskaitinėjus besiskundžiančių įrašus ir pažiūrėjus vaizdo įrašus man susidarė įspūdis, kad šį kaitimą, greičiausiai, sukelia neoptimizuotos aplikacijos.
    Asmeniškai aš jokio kaitimo nepastebėjau.
  • „Apple Watch“ patikrinti orą tiek paprasta kiek paprasta pasukti riešą ir į jį žvilgtelėti, tačiau „watchOS 10“ klaida tai apsunkina. Problemą patiria laikrodžių ciferblatuose su komplikacijomis, nustatytomis duomenims iš aplikacijos „Weather“. Užuot rodę orų duomenis, komplikacijos yra tuščios ir nerodo jokių duomenų. Palietus komplikaciją, programa „Weather“ atsidaro ir be problemų pateiks duomenis. Kai kuriems naudotojams tai yra problema, kuri tęsiasi daugelį metų. Kitiems tai pasireiškė tik įdiegus „watchOS 10“. Apie šią problemą diskutuojama „Apple“ palaikymo svetainėje. Problema egzistuoja tiek „watchOS 10.0“, tiek ir „watchOS 10.0.2“. „Apple“ pasiūlė du galimus problemos sprendimo būdus
  • Profesionalus fotografas ir videografas Tyler Stalman paskelbė „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ kamerų apžvalgą.
  • Kai kurie „iOS 17“ naudotojai pastebėjo, kad kai kurie privatumo nustatymai (tokie kaip „iPhone Analytics“ ir „Significant Locations“) įjungti be naudotojo sutikimo.
    „Significant Locations“ yra programinės įrangos įrankis, kuris seka „vietos, kuriose neseniai buvote, taip pat kaip dažnai ir kada jose lankotės“. Anot „9To5Mac“, duomenys naudojami teikti „aplikacijų rekomendacijas, atsiminimus aplikacijoje „Photos“ ir t.t. Ši funkcija yra visiškai užšifruota, o tai reiškia, kad „Apple“ neturi prieigos. Tačiau Mysk teigia, kad šiais duomenimis „[vis dar] gali būti piktnaudžiaujama, nes jie įrašo išsamią informaciją apie [vietas], kuriose dažnai lankotės“.
    „iPhone Analytics“ tiesiogiai suteikia „Apple“ informaciją apie jūsų įrenginį. Šioje analitikoje, be kita ko, pateikiami duomenys apie „našumo statistiką“, kaip naudojate „iPhone“ ir kaip naudojate tam tikras aplikacijas. Ji skirta „padėti Apple tobulinti ir plėtoti savo produktus“, nors saugumo ekspertai rekomenduoja šį nustatymą išjungti.
  • Vis nerimsta aistros dėl naujų „Apple“ telefonų dėklų. „Apple“ savo parduotuvių darbuotojams. vidine žinute, išsiuntinėjo laišką su informacija kaip reikėtų reaguoti į klientų skundus dėl „FineWoven“ dėklo medžiagos patvarumo ir konstrukcijos kokybės. Atmintinėje nepateikta daug naudingos informacijos ir pagrinde pakartota daug to, kas bendrinama „Apple“ svetainėje.
    „Galite sulaukti klientų klausimų apie naujosios „FineWoven“ medžiagos išvaizdą, kaip ji dėvisi laikui bėgant ir kaip ją prižiūrėti“, – teigiama atmintinėje. „Galite informuoti klientus, kad „FineWoven“ medžiaga yra pagaminta iš prabangios mikrovilnos, kurios tekstūra yra minkšta, bet patvari ir panaši į zomšą. Paklausti apie patvarumą, darbuotojai turėtų paaiškinti, kad dėklai „gali atrodyti kitaip ir laikui bėgant susidėvėti, nes įprasto naudojimo metu pluoštai suspaudžiami“. Atmintinėje priduriama, kad „kai kurie įbrėžimai laikui bėgant gali tapti mažiau pastebimi“.
    Gali būti, kad „Apple“ suklydo pradėdama „FineWoven“ naudoti kaip medžiagą dėklams. Ar „Apple“ atsisakys šios idėjos parodys laikas. Dar reikia sulaukti klientų atsiliepimų apie „Apple Watch“ apyrankes iš „FineWoven“ medžiagos, kurios dar tik išankstinio užsakymo stadijoje.
  • Kaip ir žadėjo, praėjus dviems savaitėms po to kai Prancūzijos nacionalinė dažnių tarnyba (ANFR) paskelbė, kad „iPhone 12“ išskiria per didelį, šalies nustatytų normų neatitinkantį radiacijos kiekį, „Apple“ išleido prancūzams skirtą atnaujinimą, kuris sumažina „iPhone 12“ modemo galią. Jei šis atnaujinimą palaimins ANFR, jis bus išleistas visiems naudotojams.
  • „Apple“ išleido pirmą filmo „Fingernails“ video anonsą. Režisieriaus Christos Nikou sukurto filmo „Fingernails“ veiksmas vyksta tam tikrame retrofuturistiniame pasaulyje, kuriame mokslininkai sukūrė testą, galintį įrodyti, kad du žmonės yra (arba nėra) įsimylėję. Tada naudojasi šia keista prielaida, kad sukurtų meilės trikampį tarp savo žvaigždžių trijulės – Jessie Buckley, Riz Ahmed ir Jeremy Allen White – bandant naršyti pasaulyje, kuriame mašina gali nustatyti, ar santykiai gyvi, ar miršta. Tai tyli, tamsi komedija su trupinėliu siaubo prieskonio – pats bandymas reiškia, kad nuo kiekvieno žmogaus reikia nuplėšti nagą. Filmas „Apple TV+“ prenumeratoriams bus parodytas lapkričio 3 d.
  • „Apple“ išleido naują „Mac“ kompiuteriams skirtą operacinės sistemos versiją „macOS Sonoma“.
  • „Apple“ išleido visiems naujausias operacinės sistemos versijas palaikantiems įrenginiams skirtas „iOS 17.0.2“, „iPadOS 17.0.2“, „watchOS 10.0.2“. Kompanija taip pat išleido „Safari 17“ skirtą „macOS Ventura“ ir „macOS Monterey“. Ši naršyklės versija suteikia „macOS Ventura“ naudotojams naudoti kai kurias „macOS Sonoma“ funkcijas.
    „Apple“ taip pat atnaujino „Studio Display“ aparatinės įrangos atnaujinimą 17, kuriame patobulintos monitoriaus kameros galimybės.
  • „Mac“ kompiuteriuose devintajame dešimtmetyje sukurta „PostScript“ puslapių aprašymo kalba, „macOS Sonoma“ pasiekė kelio galą. „Apple“ „Sonoma“ laidos pastabose, aiškiai nurodo pašalinimą sakydama, kad „macOS pašalino PostScript ir EPS failų konvertavimo į PDF formatą funkciją“. „Todėl „CoreGraphics“ CGPSConverter rodo klaidą, kai iškviečiamas, „ImageIO“ nebekonvertuoja EPS failų, NSEPSImageRep nerodo EPS failų, o PMPrinterPrintWithFile nepriima PostScript failo ne PostScript spausdinimui“, – aiškinama jame. Tai šiek tiek liūdna išnaša apie vienkartinę revoliucinę technologiją, kuri padėjo pradėti stalinių kompiuterių leidybos revoliuciją, kurioje „Apple“ ir „Adobe“ buvo pagrindiniai veikėjai. Tačiau laikai pasikeitė: 2021 m., būdamas 81 metų, mirė „PostScript“ išradėjas Charlesas Geschke. Daktaras Johnas Warnockas, kartu su Geschke įkūręs „Adobe“, mirė 2023 m. rugpjūtį, būdamas 82 metų. O dabar mirė ir „PostScript“.
    „PostScript“ žlugimas „Mac“ neturėtų šokiruoti, nes „Apple“ pamažu naikino „PostScript“ palaikymą. Šis procesas prasidėjo nuo „Catalina“ išleidimo 2019 m., kai „Apple“ nutraukė „PostScript Type 1“ šriftų palaikymą prioritetizuodama „OpenType“. Pati „Adobe“ pasekė jos pavyzdžiu, 2021 m. pašalindama „Photoshop“ tipo 1 šriftų palaikymą. Pašalinimas paspartėjo išleidus „macOS Monterey 12.3“, kai „Apple“ panaikino galimybę „PostScript“ failus peržiūrėti tiesiogiai. „MacOS Ventura“ peržiūros aplikacijos „Preview“ pašalino „PostScript“ konvertavimo palaikymą.
    „Mac“ kūrėjas dr. Howardas Oakley mano, kad „PostScript“ pašalinimas iš „Mac“ yra geras žingsnis sistemos saugumui. Pasak jo, saugumo tyrinėtojai atskleidė keletą rimtų įprastų „PostScript“ pažeidžiamumų. Visai neseniai saugumo tyrinėtojai atkreipė dėmesį į tai, kad „PostScript“ yra dovana visiems, norintiems rašyti ir platinti kenkėjišką kodą. Kadangi tai iš tikrųjų yra vaizdo formatas, kenkėjiškos programos įterpimas į „PostScript“ failą, kaip ir kai kurių kitų grafinių formatų atveju, gali leisti jį paleisti be vartotojo sąveikos.
    Tie, kuriems reikia pasiekti PS ir EPS failus savo „Mac“, vis dar turi keletą galimybių, įskaitant „Adobe“ komercinę aplikaciją „Distiller“, „Artifex“ „Ghostscript“ arba virtualią mašiną (VM), kurioje veikia „macOS Monterey“.
  • Jei turite žvitrias akis ir degate noru sužinoti kur pagamintas jūsų „iPhone 15“ — Kinijoje ar Indijoje, tiesiog žvilgtelėkite į telefono USB-C jungties vidų (gali prireikti padidinamojo stiklo) — ten pamatysite telefono modelio numerį ir šalies, kurioje „iPhone“ pagamintas pavadinimą. Ši naujovė, gal būt gali pasitarnauti ir perkant „iPhone 15“ serijos telefoną „iš rankų“.
  • Saugumo ekspertai pastebėjo kelias „macOS Sonoma“ ir „iOS 17“ esančias klaidas, kurias jie identifikavo kaip „saugumo spragas“. Abi jos susijusios su slaptažodžių saugojimu „iCloud Keychain“.
    Jei esate vienas iš nedaugelio „Apple“ technikos naudotojų, kurie nesinchronizuoja slaptažodžių informacijos su „iCloud“ — įdiegę „iOS 17“, „iPadOS 17“ ar „macOS Sonoma“ savo įrenginiuose patikrinkite „iCloud“ nustatymus ir įsitikinkite, kad slaptažodžių sinchronizavimas su „iCloud“ — „Passwords & Keychain“ sinchronizavimo nuostata išjungta.
    Antroji jų pastebėta klaida yra ta, kad jei išjungsite „iCloud Keychain“, slaptažodžiai nebegali būti ištrinti iš „Apple“ serverių. Anksčiau buvo taip, kad jei visuose savo įrenginiuose nurodėte nesaugoti slaptažodžių informacijos „iCloud Keychain“ (nėra nei vieno jūsų įrenginio, kuriame nurodyta juos saugoti) — slaptažodžiai pašalinami iš „iCloud“. O štai kaip „Apple“ sako, kad tai veikia naujose operacinės sistemos versijose:
    • Kai atsijungiate nuo „iCloud“ savo įrenginyje, kai „iCloud Keychain“ įjungta, jūsų prašoma išsaugoti arba ištrinti „Keychain“ informaciją. Jei nuspręsite pasilikti informaciją, jūsų slaptažodžiai ir prieigos raktai bus saugomi jūsų įrenginyje, bet neištrinami arba neatnaujinami „iCloud“, kai atliekate pakeitimus kituose įrenginiuose.
    • Jei pasirinksite nesaugoti informacijos, jūsų slaptažodžiai ir prieigos raktai taps nepasiekiami jūsų įrenginyje. Užšifruota slaptažodžių duomenų kopija saugoma „iCloud“ serveriuose. Jei vėl įjungsite „iCloud Keychain“, jūsų slaptažodžiai ir prieigos raktai vėl bus sinchronizuojami su jūsų įrenginiu.
  • Filadelfijoje prasidėjo nauja parduotuvių plėšimo banga. Ne išimtis ir „Apple Store“ parduotuvės. Čia galite pažiūrėti, kaip nenaudėliai plėšia „Apple“ parduotuvę. Greičiausiai jie tuos telefonus bandys parduoti. Jaunuoliai, greičiausiai, nežino, kad demonstraciniai telefonai negalės būti panaudoti paprastam naudojimui, o visus pavogtus ne demo modelius, „Apple“ jau užblokavo. Žinoma, pirkėjas nebūtinai atidarinės dėžutę ir tikrins ir taip papuls ant kabliuko.
  • Klaida organizacijose IT specialistų naudojamoje „Apple Configurator“ aplikacijoje neleidžia įdiegti aplikacijų „iPhone“ ir „iPad“. „Apple“ palaikymo dokumente teigiama, kad klaida bus ištaisyta artimiausiame aplikacijos atnaujinime. Kaip laikiną sprendimą „Apple“ rekomenduoja kol kas naudoti „Configurator“ įdiegtą „macOS Ventura“ ar ankstesnėse „macOS versijose“.
  • „Apple“ atnaujino savo ko gero labiausiai skandalingą aksesuarą - „Apple Cloth“ - skudurėlį skirtą valyti ekranams ir kainuojantį 25€. Dabar šis skuduras yra visiškai suderinamas su „iPhone 15“ serijos telefonais :)
  • „Apple“ išleido oficialų „Argylle“ video anonsą. Filme pasakojama apie super-šnipo Agylle nuotykius, JAV, Londone ir kitose egzotiškose pasaulio vietose. Filme nusifilmavo pats Supermenas - Henry Cavill, kuris vieną po kito vaidina įvairius šnipus, išskyrus James Bond.
  • „Kasada“ rašo, kad „perekupai“, perprogramavo savo AIO (all-in-one) botus iš limituoto leidimo sportbačių ir kitokios elektronikos pirkimo į „iPhone 15“ elektroninius užsakymus. Jie tvirtina, kad taip užsakė 2500 „iPhone 15“. Iš tokio užsakymo, spekuliantai gali uždirbti apie 1 mln. JAV dolerių. „iPhone 15 Pro“ paklausa didesnė už pasiūlą ir jau dabar užsakantiems šiuos telefonus jų laukti gali tekti porą mėnesių. Dėl tokio „perekupų“ antplūdžio, „Apple“ net teko uždaryti savo „Apple Store“ Pekine, nes kai kurie pirkėjai iš parduotuvės išeidavo nešini po 20-30 naujų „iPhone“, kuriuos tuojau pat už parduotuvės durų pradėdavo pardavinėti.
  • Kinai jau pradėjo masiškai gaminti apsaugines „Apple“ telefonų dėžučių juosteles. Jos su „Apple“ apsauginėmis, ultravioletinėje šviesoje matomais užrašais. Matyt greitai rinką užtvindys ir padirbti „iPhone 15“, kurių įpakavimus nuo originalių galės atskirti nebent tas, kas kas dieną pardavinėja originalius „iPhone“ ir jau tiesiog jausmiškai tai pajus.
  • Maskvoje žmogus netyčia numetė „iPhone“ ant metro važiuojamosios dalies. Tikriausiai tai „iPhone 13 Pro“ arba „iPhone 13 Pro Max“. Metropoliteno darbuotoja bandė jį pasiekti, bet nepasisekė, nes buvo rizika prisiliesti prie bėgių, o jais teka elektra. Telefono savininko paprašė ateiti telefono ryte.
  • „Apple“ nuolat reklamuoja savo įrenginius kaip saugius dėl jų unikalaus aparatinės ir programinės įrangos derinio. Dėl šios priežasties daugelis kompanijų pasirinko „Mac“, o ne kitas platformas, savo IT skyriams.Nauja IDC apklausa, kurią patvirtino „Apple“, atskleidžia, kad 76 proc. IT sprendimus priimančių asmenų mano, kad „Mac“ yra saugesnis nei kiti kompiuteriai.
    Savo įmonės tinklalapyje „Apple“ paminėjo naujausią IDC ataskaitą. Dokumente IDC atskleidžia, kad 47 proc. apklaustų įmonių teigė, kad planuoja savo IT skyriuje įdiegti daugiau „Mac“, nes mano, kad tai saugiau. Tuo pačiu metu 36 proc. nurodo, kad pagrindinė priežastis, kodėl įmonės renkasi daugiau „Mac“ kompiuterių, yra paprastas diegimas ir valdymas.
  • „Apple“ atnaujino ir naujomis funkcijomis papildė „iCloud.com“. Naujos funkcijos atsirado po to, kai „Apple“ neseniai pristatė naujus – 6 TB ir 12 TB „iCloud+“ saugyklos planus.
    Atnaujinimai ir naujos funkcijos yra susieti su „iOS 17“, „iPadOS 17“ ir „macOS Sonoma“ išleidimu. Apsilankius iCloud.com pasirodo langas, kuriame paspaudus „Read More“ pasirodo ilgas atnaujinimų sąrašas. Nemaža dalis jų yra išties naudingos.
  • Kai kurie „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ naudotojai skundžiasi, kad jų nauji telefonai nesuderinami su kai kuriais portatyviniais įkrovikliais. Nauji „iPhone 15“ palaiko reversinį įkrovimą ir leidžia įkrauti įrenginius pajungtus prie jų USB-C laidu. Tačiau, anot besiskundžiančiųjų, laidu prie „iPhone 15“ pajungus kai kuriuos įkroviklius, vietoje to, kad telefonas iš jų imtų energiją — jis įkrauna įkroviklį.
  • „Apple“ atšaukė Andrew Tate'o sukurtą programėlę po kaltinimų, kad ji skatina mizoginiją (neapykantą arba stiprus neigiamas nusistatymus moterų atžvilgiu) ir gali būti neteisėta piramidės schema. Tate sukūrė programėlę „Real World Portal“ po to, kai buvo uždarytas jo „Hustlerio universitetas“, kuris buvo jo gerbėjų internetinė akademija, ir pažadėjo padėti jiems uždirbti tūkstančius svarų padedant platinti mizoginistinius Tate vaizdo įrašus socialinėje žiniasklaidoje.
    Įmonė McCue Jury & Partners, atstovaujanti keturioms britų moterims, apkaltinusioms Tate seksualiniu ir fiziniu prievartavimu, tvirtino, kad programėlė taikosi į jaunus vyrus ir skatina mizoginiją, bei programėlėje dalinamasi technikomis, kaip kontroliuoti ir išnaudoti moteris. Įmonė taip pat teigė, kad yra įrodymų, leidžiančių manyti, kad aplikacija yra neteisėta piramidės schema, o iš narių už prisijungimą imamas 49,99 USD per mėnesį mokestis.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų