Pirmasis iPhone 15 Pro pačiupinėjimas

Temos: iPhone, Patarimai

Vos bažnyčios varpas išmušė vidurnaktį - „iDeal“ pradėjo prekybą naujaisiais „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ telefonų modeliais. Atėjo laikas keisti savo telefoną, tad naktiniame „iPhone 15“ pardavimų starte PC „Panorama“ apsilankiau ir aš.

Viskas prasidėjo, vėlų rugsėjo 28 dienos vakarą — 23:30, PC „Panorama“ Vilniuje. Likus pusvalandžiui iki oficialaus „iPhone 15“, „iPhone 15 Plus“, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ pardavimų starto. Besitęsiantį lyg upės žolė laiką nekantriai prie „iDeal“ parduotuvės besibūriuojantiems ir kuo greičiau naujus „iPhone“ gauti trokštantiems laiką trumpino Paul De Miko vesdamas viktoriną, kurioje buvo galimybė laimėti 50€ „iDeal“ dovanų kuponus.

Galiausiai, kai miesto varpinė išmušė vidunaktį, geležinė uždanga pakilo ir aistringiausi „iPhone“ mylėtojai suvirto į atnaujintą „iDeal“ parduotuvę. Kas pačiupinėti naujų „iPhone“, o kas iš karto prie kasos atsiimti iš anksto užsakytų.

Nesu vienas tų, kuris „iPhone“ keičia kiekvienais metais. Man tai pirmiausia telefonas, o ne pasididžiavimo atributas. Nieko niekam įrodinėti man nereikia, viską ką galėjau jau įrodžiau, o ir naujas „iPhone“ ar automobilis ar koks nors kitas daiktas, man menkas žmogaus vertės įrodymas.

Kiekvienam - savo. Ar verta turimą „iPhone“ keisti į naują 15-os serijos, kiekvienas turi nuspręsti pats. Kodėl keičiu telefoną aš? Telefone, kurį naudojau iki šiol — „iPhone X“, nebėra galimybės įdiegti naujos „iOS“ versijos. Ko gero jei ne šis faktorius — telefono dar nekeisčiau. Matęs jis ir šilto ir šalto, baterija laiko puikiai, veikia taip pat labai gerai. Bus atsarginis, jei kartais „supilčiau“ naują — kai kurie telefonų mėtytojai, jų atsparumo kulkoms bandytojai ir kiti nezgrabailos teigia, kad naujieji telefonai (ypač didesnieji) yra gana trapūs.

Aptarinėti našumo ar funkcionalumo skirtumus lyginant „iPhone X“ ir „iPhone 15 Pro“ ko gero neverta. Kiek naujojo „iPhone 15 Pro“ patvarumas skiriasi nuo „iPhone X“ — parodys laikas. Nesiruošiu jo specialiai mėtyti, deginti, daužyti… bet gyvenime būna visko…

Jei kam smalsu, aš pasirinkau 128GB, natūralaus titano spalvos „iPhone 15 Pro“. „iDeal“ atstovų teigimu, išankstinių užsakymų metu populiariausias modelis buvo 256GB „iPhone 15 Pro Max“.

Duomenų perkėlimas

Duomenys iš senojo telefono persikėlė be jokių „kabliukų“. Tiesa periodiškai prašė tai viename telefone, tai kitame ką nors įvesti, bet tai ne problema.

Kadangi „Apple“ tik „iOS 17.0.2“ ištaisė duomenų perkėlimo klaidą, kuri palikdavo naują telefoną „kaboti“ su obuoliu ekrane, o naujuose telefonuose gamykloje įdiegta „iOS 17“ versija — po to kai supažindinsite naują telefoną su senuoju ir pasirinksite kalbas — naujojo telefono ekrane pasirodys klausimas ar norite atnaujinti „iOS“ versiją - būtinai atnaujinkite. Tos 20 minučių, kurias sugaišite atnaujindami „iOS“ prieš perkeliant duomenis, gali jums sutaupyti kelis kartus tiek gaišaties, kai telefono ekrane mirtinai pakibs obuolys.

Žodžiu duomenys persikėlė sklandžiai ir gana gretai. Su „iOS“ atnaujinimu ir duomenų perkėlimu sugaišau kokį gerą pusvalandį. Dar apie 15 minučių „Apple Watch Ultra“.

Tačiau paskui teko padirbėti su bankų aplikacijomis, Smart ID, pridėti korteles prie „Apple Pay“. Tai darydamas pastebėjau, kad įvažiavus į PC „Panorama“ automatiškai įsijungė mėlynos zonos parkavimas ir išvažiavus neišsijungė ir jau priskaičiavo daugiau nei 6€ už parkavimą. Pabandžius jį sustabdyti — jis ekrane parašydavo, kad sustabdytas, bet po akimirkos toliau skaičiuodavo laiką. Paskambinau į „uniPark“ (pasirodo jie ir naktį dirba). Atsiliepė visiškai mieguistas kompanijos darbuotojas ir pasižiovaudamas sustabdė parkavimą.

Su telefono aplikacijomis ir laikrodžio naujojo ciferblato nustatymu prasiterliojau dar porą valandų ir manau tai dar ne pabaiga, nes palikacijų daug kol patikrinsiu visas svarbias, manau, dar tiek užtruksiu. Taigi šias eilutes rašant jau beveik penkta valanda ryto.

Kokios naujovės

Neaptarinėsiu kas naujo „iOS 17“, tiesiog parašysiu savo pastebėjimus, kurie yra dar labai „švieži“.

Kadangi naudoju „Mac“ kompiuterį prie kurio pajungtas monitorius neturi kameros — naujas „iPhone“ man suteikė galimybę telefoną naudoti kaip „Mac“ kamerą vaizdo pokalbių aplikacijose tokiose kaip „FaceTime“ ir panašiai. Nepasakysiu, kad šios funkcijos labai pasigedau kai neturėjau, bet ši naujovė mane džiugina — daugiau galimybių yra gerai.

Priedai

Savo „iPhone X“, pradžioje buvau nupirkęs odinį „Apple“ dėklą. Su laiku jis dėvėjosi, gražėjo, kol galiausiai po kokių 3 metų pasidarė senas ir baisus (maždaug kaip aš).

Nevynioju telefono į 9-as skaras, kad tik tas nesusibraižytų ir nededu jo tik ant pagalvės. Dažnai būnu atšiauriose aplinkose, kur į neapsaugoą telefoną dantis šieptų visa eilė grėsmių. Su telefonu elgiuosi gana atsainiai (specialiai nemėtau, aišku), tad turint omenyje apžvalgas, kurių pabaigoje demonstruojama skilimo voratinkliu pasidabinusi „iPhone 15“ nugarėlė nutariau nupirkti ir naujam telefonui paltuką.

Apsauginis ESR Case for iPhone 15 Pro dėklas

Pažiūrinėjus naujų „Apple“ dėklų apžvalgas, kilo rimtų abejonių, kad jie verti tų pinigų, nes apsaugo telefoną maždaug taip, kaip 1,5€ kainuojantys dėklai, o „FineWoven“ labai gretai apsitrina ir tas apsitrynimas neatrodo taip gražiai, kaip ant odinio dėklo. Todėl iš anksto užsisakiau permatomą „ESR Case for iPhone 15 Pro“ telefono dėklą.

ESR Case for iPhone 15 Pro man patiko, nes:

  • jis permatomas
  • turi gana stiprius 1500 g, magnetus, kurie (tikiuosi) atlaikys ir bekelių papurtymus
  • palaiko „MagSafe“
  • papirko „Military Grade Protection“ ir geri atsiliepimai
  • patiko, kad jis turi integruotą atramėlę leidžiančią telefoną pastatyti ir naudoti naują „iOS 17“ funkcijai „Nightstand“ neperkant atskiro stovo užgriozdinančio stalą bei patuštinančio kišenę. 2-in-1 „kai saka“.
  • kaina - 29,99€ taip pat nesikandžioja

Norintys užsidėti papildomą apsaugą ekranui, gali išbandyti „ESR Armorite Screen Protector“. Gamintojas teigia, kad šis apsauginis stiklas gali atlaikyti iki 50 kg. smūgį. Komplekte 3 apsauginiai stiklai, 1 rinkinys apsauginių stikliukų galinėms kameroms, rėmelis leidžiantis lengvai uždėti apsauginį stiklą taip kaip reikia ir ekrano nuvalymui prieš uždedant stiklą reikalingas priemonių rinkinys. „iPhone 15 Pro“ skirtų ESR apsauginių stiklų rinkinio kaina 21,99€

Jei užsakinėsite iš „Amazon“ pagalvokite ko dar reikia. Pavyzdžiui jei telefoną automobilyje kraunate ir prie jo garso sistemų jungiate USB laidu — gali prireikti naujo USB laido, ypač jei USB lizdas automobilyje yra USB-A. Kaip laidui nepigus, 15,99€, bet 1,5 metro (yra 1 ir 0,5 m. pasirinkimai), 10Gbps duomenų perdavimo greitį ir iki 60W galią palaikantis „CableCreation“ USB-A←→USB-C laidas.

Norintys sutaupyti kelis eurus (jei pirksite ką iš „Amazon“, nes priešingu atveju atsiuntimo kaina suvalgys tą ekonomiją) už 43,72 (vietoje 49,00€) gali įsigyti originalų „Apple MagSafe“ įkroviklį ir originalų „Apple“ 20W „USB-C Power Adaptor“ už 20,81€, vietoje 25€.

Ar tikrai iPhone 15 kaista?

Po pastaruoju metu kilusio šurmulio dėl „iPhone“ kaitimo, duomenų perkėlimo metu vis jį pačiupinėdavau. Šiek tiek sušilo, bet net rankų tokia šiluma nešildo, jau nekalbant apie tai, kaip kai kurie kaistančių „iPhone 15“ savininkai teigia — „rankose neįmanoma nulaikyti“. Tačiau laikas parodys. Aš manau, kad jei kam telefonas ir kaista, tai čia greičiau kokios nors neoptimizuotos aplikacijos darbas, kurios procesai veikia nekorektiškai.

Kadangi telefonas man neužkaito, tai užkūriau „YouTube“ ir paleidau video. Po valandos, kažko ten rodymo ir kalbėjimo, naujasis „iPhone 15 Pro“ tik šiek tiek sušilo, bet tikrai jo karštu pavadinti negalėčiau.

Tiesa, įkraunant telefoną naudojant originalų „Apple MagSafe“ įkroviklį, telefono nugarėlė įkaista kiek daugiau nei įprasta. Sunku pasakyti ar tai kaista telefonas ar įkroviklis, o gal abu, nes abu šilti.

Jei pajusite, kad jūsų telefonas kaista daugiau nei derėtų, pavyzdžiui važiuojant automobiliu kai „iPhone“ pajungtas prie USB — galite įsigyti prie automobilio ventiliacijos grotelių tvirtinamą automobilinį įkroviklį su ventiliatoriumi, pvz. „ESR HaloLock Wireless Car Charger with CryoBoost“, jis suderinamas su „MagSafe“ ir kainuoja su dabar galiojančia 19 proc. nuolaida 56,99€ (įprasta kaina 69,99€).

Ar planuojate įsigyti „iPhone 15“, o gal jau turite?

Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Sveikas, Ramūnai, visiškai tau pritariu dėl atsinaujinimo, kada ir mano nebepalaikys naujausios versijos tada galvosiu apie atsinaujinimą. Dabar naudoju Iphone XR ir kolkas viskas puikiai veikia ir su naująja 17 ios.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų