36-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

36-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pasak „South China Morning Post“, moteris, gyvenanti Fudziano provincijoje pietryčių Kinijoje, buvo sulaikyta dėl „iPhone 14 Plus“ vagystės. Metodas, kurį moteris naudojo pavogdama įrenginį kiek neįprastas ir unikalus. Vagilė nugraužė apsaugos nuo vagystės laidą, kuriuo „Apple Store“ demonstruojami įrenginių pritvirtinti. Moteris kaip bebras nugraužė laidą ir pabėgo su telefonu.
    Moteris, kurios pavardė Qiu, savo apsilankymą parduotuvėje pradėjo niekuo neišsiskiriančiu būdu. Ji pažvelgė įvairius „Apple“ produktus, bet „iPhone“ jos dėmesį patraukė labiausiai. Parduotuvės stebėjimo kamerų vaizdo įraše matyti, kaip vagilė nugraužė apsaugos nuo vagystės laidą, kai šalia jos nieko nebuvo. Netrukus po to, kai ji išėjo iš parduotuvės, darbuotojai pastebėjo, kad nėra demonstracinio „iPhone 14 Plus“ modelio ir styro tik laidas kuriuo jis buvo pritvirtintas apsaugai nuo vagystės.
    „Apple Store“ darbuotojai iškvietė policiją ir po pusvalandžio M. Qiu buvo sulaikyta. Ji paaiškino, kad ketino apsilankyti „Apple Store“ ir nusipirkti naują „iPhone 14 Plus“, bet kai pamatė, kad įrenginio kaina yra 7 000 juanių (apie 890 eurų), ji nusprendė pabandyti pavogti demonstracinę telefono versiją.
  • Gandonešiai teigia, kad sekančiais metais „Apple“ planuoja didelį „iPad Pro“ atnaujinimą. Jau anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad kompanija planuoja išleisti „iPad“ su OLED ekranu, o dabar teigiama, kad „topinis“ modelis turės net 4TB (terabaitus) vidinės atminties. Tiesa, neaišku kiek toks modelis kainuos. Dabar brangiausio „iPad Pro“ kaina yra 3 049 eurai.
  • „Verslo Žinios“ rašo apie „Orion Leasing“ kompaniją, kuri teikia LaaS (Lending-as-a-Service) paslaugą. „Orion Leasing“ buvo sukurtas ir prieš kelis mėnesius pristatytas verslui skirtas sprendimas, leidžiantis įmonėms vos per minutę „Apple“ produkcijos įsigijimui gauti finansavimo, nuomos ar įrangos prenumeratos sprendimą.
  • Rinkos tyrimų bendrovė „TrendForce“ paskelbė mažai tikėtinai skambančią galimybę: po „iPhone 15“ pristatymo „Apple“ gali aplenkti „Samsung“ ir tapti pasauline išmaniųjų telefonų lydere. Taip yra todėl, kad „Samsung“ turi labai platų išmaniųjų telefonų modelių asortimentą – nuo nebrangių telefonų, vidutinės klasės iki pavyzdinių modelių, konkuruojančių su „iPhone Pro“ ir „Pro Max“. „Apple“, priešingai, beveik išimtinai orientuojasi į aukščiausios klasės pirkėjus – tik „iPhone SE“ yra vidutinės klasės, o biudžetiniame segmente – nieko. Dėl to beveik neįmanoma konkuruoti su „Samsung“ pardavimų kiekiais.
  • Sklinda gandai, kad „Apple“ gali nebenaudoti odinių laikrodžių apyrankių „Apple Watch Series 9“. „Apple“ darbuotojams suteikiamos didelės nuolaidos „Hermes“ apyrankėms. Taip „Apple“ valo odinių apyrankių atsargas sandėliuose.
  • Antradienį paskelbtas naujai suteiktas „Apple Glasses Digital Crown“ dizaino patentas aiškiai parodo, kad įrenginys labai panašus į tai, ko mes tikimės iš kompanijos kai ši kalba apie akinius, nes bendrovė perkelia savo AR nešiojamų prietaisų ambicijas ne tik į didelių gabaritų, nardymo kaukę primenančius, akinius. Kalbama, kad „Google“ atsisakė savo pastangų sukurti kažką panašaus, o „Xiaomi“ prototipo bandymas vis dar yra milijonų kilometrų atstumu nuo to, ką „Apple“ kada nors išleis. Sukurti kažką, kas atitiktų „Apple“ estetikos ir funkcionalumo standartų derinį, yra tikrai labai sunkus iššūkis.
  • Antradienio rytą X (buvo „Twitter“) tinkle „BIS Records“ orientuotos į klasikinę muziką įkūrėjas Robert von Bahr paskelbė apie, kad jo kompaniją įsigijo „Apple“. „BIS Records“ įkurta prieš 50 metų — 1973 metais.
  • Labai abejotinoje ataskaitoje teigiama, kad „Apple“ planuoja sukurti labai nebrangų „MacBook“ serijos kompiuterį švietimo sektoriui, kuris, kaip manoma, bus gerokai pigesnis nei pradinio lygio „MacBook Air“. Anot pranešimo tai galėtų rodyti, kad „Apple“ siekia konkuruoti su „Chromebook“ įrenginiais ir naujus modelius gali pristatyti jau antroje 2024 m. pusėje.
  • Šiais metais pasirodė nauja galinga kenkėjiška programa pavadinta „Atomic macOS Stealer“ (AMOS), kuri nutaikyta konkrečiai į „Apple“ technikos naudotojus. Dabar naujausioje versijoje AMOS buvo rasta kenkėjiškuose „Google“ paieškos skelbimuose. Nesisiųskite aplikacijų iš nepatikimų šaltinių, jei aplikacija prašo išjungti „macOS GateKeeper“ — būkite atidūs. Jei manote, kad galėjote pasigauti AMOS — „Malwarebytes“ individualiems naudotojams siūlo nemokamą kenkėjų aptikimo ir šalinimo įrankį.
  • Remiantis informacija, kuria trečiadienį pasidalijo analitikas Ming-Chi Kuo, „Apple“ planuoja nuo 2025 m. naudoti savo 5G modemo lustą „iPhone“.
  • „Asymco“ tyrimo duomenimis „iPhone“ naudotojai aplikacijoms išleidžia 7,4 karto daugiau nei „Android“ naudotojai.
  • „The Wall Street Journal“ praneša, kad Kinijos vyriausybė uždraudė centrinės vyriausybės agentūrų pareigūnams į biurus įsinešti užsienio prekės ženklo telefonus, įskaitant „iPhone“, arba naudoti juos vyriausybės darbui.
    Pasirodžius šiam pranešimui „Apple“ akcijų (AAPL) kaina buvo nukritusi net 3,6 proc.
  • Naudojant „iPhone“ lengva prisijungti prie „Bluetooth“ įrenginių, tokių kaip „AirTags“ ar „AirPod“. Tačiau įsilaužėlis atrado būdą, kaip jūsų „iPhone“ užtvindyti jį raginimais prisijungti prie įrenginių, todėl bus sunku naudotis telefonu.
    Saugumo tyrinėjas Techryptic („TechCrunch“ jį identifikavo kaip Anthony) parašė tinklaraščio įrašą ir pademonstravo vaizdo įraše tai, kaip „Flipper Zero“ gali būti naudojamas „iPhone“ užtvindyti pranešimais, kuriuos paprastai matote naudodami „Bluetooth“ įrenginius. Kaip teigia „Techryptic“, užpuolikas gali „veiksmingai paleisti DDOS pranešimų ataką bet kuriame „iOS“ įrenginyje“. Dėl pranešimų gausos praktiškai neįmanoma naudotis „iPhone“.
  • Europos Sąjunga patvirtino pirmuosius šešis technologijų „vartininkus“, kurie turės laikytis griežtų naujų taisyklių pagal ES Skaitmeninių rinkų įstatymą (DMA). Šių įmonių pavadinimai gerai žinomi: „Alphabet“, „Amazon“, „Apple“ („App Store“, „Safari“ ir „iOS“), „ByteDance“, „Meta“ ir „Microsoft“. Europos Komisija, kuri yra ES vykdomoji valdžia, pažymėjo, kad įvertinus, ar tam tikros įmonės atitinka ribas, susijusias su pajamomis ir vartotojų skaičiumi, „Samsung“ kol kas nebuvo paskirta „vartų sargu“.
  • „Apple TV+“ išleido oficialų naujo dokumentinio serialo „The Super Models“ anonsą, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindos Evangelista ir Christy Turlington – keturių įtakingiausių mados industrijos moterų – karjerai. Serialas padalintas į keturias skirtingas dalis ir jo premjera įvyks rugsėjo 20 d.
  • „iMessage“ ateitis JK atrodė abejotina, nes Didžiosios Britanijos vyriausybė reikalavo, kad „Apple“ atšauktų šifravimą ir būtų galima nuskaityti pranešimus. „Apple“ pareiškė, kad ji greičiau pašalins „iMessage“ JK naudotojams nei pakenks vartotojų privatumui.
    „WhatsApp“ ir „Signal“ panašiai grasino atsiimti savo susirašinėjimo programėles iš JK, tačiau dabar vyriausybė apsigalvojo ir paskelbė beprasmį pareiškimą siekdama nekristi veidu į purvą…
    „Financial Times“ praneša, kad JK vyriausybė sutiko iš Saugos internete įstatymo panaikinti reikalavimą nuskaityti pranešimų siuntimo aplikacijas dėl neteisėto turinio.
  • „Apple“ „YouTube“ patalpino savo rudens renginio video ruošinį, kur bus galima stebėti tiesioginį kompanijos renginį.
  • „Apple“ išleido 178-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Rugsėjo 7 d., „Apple“ išleido nedidelius „iOS 16.6.1“, „iPadOS 16.6.1“, „watchOS 9.6.2“ ir „macOS Ventura 13.5.2“ atnaujinimus, skirtus visiems suderinamiems įrenginiams. Daugiau informacijos apie atnaujinimus rasite support.apple.com/en-gb/HT201222, bet jei trumpai tai… „Apple“ operacinės sistemos atnaujinimai išleisti ketvirtadienį pataisė saugumo pažeidžiamumo grandinę, galinčią pažeisti „iOS 16.6“ įrenginius su „Pegasus“ šnipinėjimo programomis be jokios įrenginio naudotojo sąveikos ir klaidą kai apdorojant kenkėjiškai sukurtą paveikslėlį, gali būti vykdomas kenkėjo kodas. Ši problema galėjo būti aktyviai išnaudota.
  • Komedija "Kur yra Vanda?" tapo pirmuoju „Apple TV+“ užsakytu serialu vokiečių kalba.
    „Apple TV+“, siekdama išplėsti savo kanalą ir padėti laikytis Europos televizijos gamybos kvotų, paskelbė aštuonių serijų juodo humoro komediją apie dingusią dukrą ir jos tėvus. "Kiek toli eitumėte, kad išgelbėtumėte savo vaiką?, - klausia „Apple“ serialo aprašyme.
  • „Delfi“ rašo, kad skandalais pagarsėjęs, finansinių nusikaltimais kaltinamas ir dėl jų teisiamas Celofanu save vadinantis Kauno rajono gyventojas Antanas Kandrotas teigia, kad prie teismo rūmų jam „iPhone 14 Pro“ iš rankų išmušė ir apgadino Kauno apygardos prokuroras Ovidijus Vasiliauskas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų