Apple 2023 metų rudens renginys

Rugsėjo 12 dieną savo renginyje „Apple“ pristatė „iPhone 15 Pro“, „iPhone 15“, „Apple Watch Series 9“, „Apple Watch Ultra 2“ ir svarbų pasiryžimą iki 2030 m. visus kompanijos produktus padaryti neutraliais anglies dioksidui.

Renginys prasidėjo nuo video, kuriame parodoma, remiantis tikrais faktais, tai, kaip „Apple Watch“ ir „iPhone“ gelbėja žmonių gyvybes.

Vėliau buvo pažadėta pakalbėti apie „Apple Watch Series 9“, tačiau be kelių naujų funkcijų, procesoriaus, gestų ir šviesesnio ekrano bei naujų laikrodžių apyrankių pagamintų iš „FineWoven“ medžiagos paminėjimų, pagrindinis dėmesys buvo skirtas gamtos apsaugai.

2023-09 Apple renginyje pristatytas Apple Watch Series 9

Po to sekė „Apple Watch Ultra 2“. Čia naujienų kiek daugiau, bet jei trumpai, tai: tas pats kas ir buvo ankstesniame modelyje, tik kai ko daugiau, viskas greičiau, šviesiau, aukščiau, giliau bei kiek sumaniau.

2023-09 Apple renginyje pristatytas Apple Watch Ultra 2

„Apple“ pristatymo metu neminėjo, bet tiek 9-os kartos „‌Apple Watch“‌, tiek ir „‌Apple Watch Ultra 2“ laikrodžių talpos yra 64GB — dvigubai daugiau nei ankstesniuose modeliuose.

Kalbant apie „iPhone 15“ pagrindinis dėmesys atiteko naujai 48MP kamerai ir patobulintoms fotografavimo galimybėms.

2023-09 Apple renginyje pristatytas iPhone 15

„iPhone 15 Pro“ pagrindinės naujienos fotografavimo ir filmavimo patobulėjime bei objektyvuose. Taip pat naujo lydinio korpusas.

2023-09 Apple renginyje pristatytas iPhone 15 Pro

Naujuose „Apple“ telefonuose, kaip ir buvo tikimasi, „Lightning“ jungtį pakeitė USB Type-C. Tiesa „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ modeliuose tai USB 2, o „Pro“ modeliuose USB 3 gebantis perduoti duomenis (jei pasirinktas tinkamas kabelis) iki 10 Gbps greičiu.

Keli dalykai, kurių „Apple“ nepaminėjo telefonų pristatymo metu

„Wi-Fi 6E“ standartas: „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ dabar palaiko „Wi-Fi 6E“ užtikrinantį didesnį belaidį našumą, įskaitant iki 2 kartų didesnį greitį, ir pristatomi pirmieji išmanieji telefonai, kuriuose palaikoma gija, atverianti būsimas „Home“ programų integravimo galimybes bei palaiko mažos galios namų tinklo ttinklo technologiją „Thread“.

„Qi2“ belaidis įkrovimas: naujasis „iPhone 15 Pro“ palaiko „MagSafe“ ir būsimą „Qi2“ belaidį įkrovimą.

Skaitmeninis priartinimas: mažesnis „Pro“ modelis turi iki 15 kartų skaitmeninio priartinimo galimybę, o „Pro Max“ versija, turinti iki 5 kartų optinį priartinimą, palaiko skaitmeninį priartinimą iki 25 kartų.

„Smart HDR 5“: „Apple“ paminėjo naująjį „Smart HDR“, tačiau savo oficialioje svetainėje jį vadina „Smart HDR 5“. Jis gali užfiksuoti objektus ir foną su tikroviškesniu odos atspalvių perteikimu ir užtikrinti, kad nuotraukos būtų ryškesnės ir sodresnės. Viduriniai tonai ir gilesni šešėliai, kai žiūrima „Photos“ aplikacijoje. Šis pažangus HDR atvaizdavimas taip pat prieinamas ir trečiųjų šalių aplikacijoms, todėl vaizdai gali atrodyti dar geriau, kai bendrinami internete.

USB-C 3.0 laidas: „iPhone 15 Pro“ palaiko USB-C 3.0, todėl naudotojai gali pasiekti 20 kartų didesnį duomenų perdavimo greitį nei naudojant USB-C 2.0. Tačiau „iPhone 15 Pro“ naudotojai šio laido dėžutėje neras — jį teks nusipirkti atskirai.

RAM: „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ turi po 8 GB RAM – tai 2 gigabaitais daugiau, nei „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“. Ši informacija buvo rasta „Xcode 15 Release Candidate“ failuose. Tačiau nėra informacijos apie „iPhone 15“ serijos telefonuose naudojamą RAM tipą.
„iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ įdiegta 6 GB RAM — tiek pat, kiek praėjusių metų „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“ modeliuose.

Kalbant apie telefonų kainas, „Apple“ žadėjo, kad jos išliks tokios pačios kaip ir pernykščių modelių. Tiesa, pas mus „Pro“ modeliai kainavo ~100 € brangiau nei „Apple Store“ parduotuvėse. Drįstu manyti, kad ši tendencija išsilaikys ir su „iPhone 15 Pro“. Reikėtų paminėti, kad Jungtinėje Karalystėje „iPhone 15 Pro“ telefonų kaina 100 £ mažesnė nei pernykščio „Pro“ modelio.

2023-09 Apple renginyje kompanija paskelbė praplečianti paslaugos talpyklų dydžių pasirinkimus

Kompanija taip pat praplėtė „iCloud+“ saugyklos talpos diapazoną, papildydama paslaugą galimybe rinktis ir 6TB bei 12TB talpas. Kainų kol kas nėra, bet manau, kad 6TB kainuos apie 29,99 €, o 12TB — 59,99 € į mėnesį. Tie kas planuoja video ir 48MP nuotraukas saugoti „iCloud“ dabar galės jaustis kiek laisviau.

Naujieji įrenginiai pardavime turi pasirodyti nuo rugsėjo 22, Lietuvoje greičiausiai nuo rugsėjo 29 dienos. Ar taip ir bus — pamatysim.

„Apple“ renginio įrašą pažiūrėti galite „YouTube“ (žemiau) arba „Apple“ svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų