29-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

29-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Besidomintys „Apple“ technologijomis, tikriausiai jau girdėjo daug gandų apie „iPhone 15“, o naujausias dalykas, kuris patraukia dėmesį, yra susijęs su naujo tipo baterijų technologija, kurią „Apple“ gali pristatyti su telefonais, kurie turėtų pasirodyti rugsėjį. Kaip teigia patyręs patarėjas @RGcloudS, visi keturi „iPhone 15“ modeliai turės vadinamą sukrauto akumuliatoriaus dizainą. Jis jau naudojamas elektrinėse transporto priemonėse ir, kaip nesunku nuspėti iš pavadinimo, akumuliatoriaus komponentai yra sukrauti vienas ant kito.
    Tai teoriškai reiškia, kad baterija gali būti sandariau supakuota ir tiekti didesnį energijos tankį. Tačiau neigiama tokių akumuliatorių pusė yra ta, kad akumuliatorius labiau kaista, todėl reikės kruopštaus inžinierių darbo, kad ji tinkamai veiktų „iPhone“.
    Darant prielaidą, kad „Apple“ inžinieriai gebės tai padaryti teisingai, galime spėti jog „iPhone 15“ serijos akumuliatorių veikimo laikas pailgės. Tai taip pat gali reikšti, kad baterijos užims mažiau vietos, todėl telefono korpuse liks daugiau vietos kitiems komponentams (pavyzdžiui skirtiems akumuliatoriams aušinti).
  • Jei šiandien pirktumėte naują išmanųjį telefoną ir jums būtų pasiūlytas modelis su 4 GB atminties, tikriausiai nusijuoktumėte. Taip pasielgė dauguma pirkėjų, pamatę pirmąjį „iPhone“, nes 8 GB modelis kainavo tik 100 USD daugiau. Šiais laikais galite įsigyti „iPhone“ su milžiniška 1 TB saugykla. Tačiau tai nesutrukdė kolekcionieriui sekmadienį pasibaigusiame aukcione pakloti 190 372,80 USD už pirmąjį 4GB talpos „iPhone“ neatidarytoje telefono dėžutėje.
  • Internete buvo pastebėtas dar vienas retas „Apple“ kolekcinis daiktas – šį kartą tai pagal užsakymą pagamintų sportbačių pora, kuri buvo dovanojami Nacionalinėje pardavimų konferencijoje dešimtojo dešimtmečio viduryje. Batai yra įvardinami kaip visiškai nauji, dėžutėje ir netgi turi alternatyvią raudonų raištelių porą. Įsigyti porą pagal užsakymą pagamintų 9-ojo dešimtmečio vidurio „Omega Sports Apple Computer Sneakers“ galima Sotheby's svetainėje ir jie kainuoja maždaug tiek pat, kiek elektromobilis.
  • „Financial Times“ praneša, Rusijos federalinė saugumo tarnyba liepia tūkstančiams šalies pareigūnų nustoti naudoti „iPhone“ ir „Apple“ produktus bei neleidžiama naudotis savo įrenginiais, įskaitant „iPhone“ ir „iPad“, dėl nuolatinio susirūpinimo dėl tariamo JAV šnipinėjimo Rusijos organizacijoms.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ naujausiame „Power On“ naujienlaiškyje pranešė, kad „Apple“ aktyviai kuria šeštosios kartos „iPad Air“. Šiuo metu bendrovė kuria ir planšetinį kompiuterį, kurį gali pristatyti vėliau šiais metais arba kitų metų pradžioje. Tačiau didelių pokyčių nesitikėkite, kol Kupertino nepristatys naujo „iPad Pro“ su OLED ekranu ir M3 procesoriumi. Tai gali įvykti jau 2024 m.
  • „Reuters“ rašo, kad Ispanijos konkurencijos tarnyba antradienį pranešė, jog skyrė JAV technologijų milžinėms „Apple“ ir „Amazon“ 194 mln. eurų dydžio baudą (143,6 mln. „Apple“ ir 50,5 mln. „Amazon“), motyvuodama slaptu abiejų kompanijų susitarimu, susijusiu su gaminių pardavimais. Kompanijos turi du mėnesius apeliacijai pateikti ir abiejų atstovai teigė, kad apeliacijas pateiks. 2018 metų spalio 31 dieną tarp „Amazon“ ir „Apple“ buvo pasirašyta sutartis, kuri „Amazon“ suteikė autorizuoto „Apple“ pardavėjo statusą.
  • „Apple“ paskelbė apie naujas „Beats Studio Pro“ ausis dengiančias belaides ausines.
  • „Bloomberg“ atstovo Mark Gurman teigimu, išpopuliarėjus „OpenAI ChatGPT“ ir „Google Bard“, „Apple“ taip pat kuria savo „Apple GPT“ AI pokalbių robotą. Leidinyje teigiama, kad „Apple“ kol kas neplanuoja išleisti šios technologijos vartotojams. Tačiau ji jau naudoja šį AI pokalbių robotą kompanijos viduje prototipų kūrimui ir esamų produktų patobulinimui.
    Pasak žmonių, žinančių apie kompanijos vidinę veiklą, kelios komandos bendradarbiauja kurdamos didelę kalbos modelio sistemą, žinomą kaip „Ajax“, kuri valdo pokalbių robotą. Šiuo metu „Apple“ didžiausios pastangos dirbtinio intelekto srityje yra „Siri“, tačiau kompanijos asmeninį asistentą patobulinti sudėtinga dėl jo sukūrimo būdo.
  • Nauja, linksma „Apple At Work“ reklama pabrėžia „Mac“ saugumą.
  • „Apple“ atnaujino „MainStage“, „iMovie“, „Final Cut Pro“, „Motion“ ir „Compressor“ aplikacijas skirtas „Mac“ bei „Final Cut Pro for iPad“.
  • „Apple“ gali Jungtinės Karalystės naudotojus palikti be prieigos prie „FaceTime“ ir „iMessage“, jei šalies vyriausybė atnaujins savo 2016 m. „Investigatory Power Act“ įstatymą. Anot „BBC News“, JK vyriausybė nori, kad pranešimų paslaugose įdiegtos „saugos funkcijos būtų suderintos su Vidaus reikalų ministerija prieš išleidžiant jas galutiniam naudotojui“. Atsižvelgdama į tai, vyriausybė gali priversti „Apple“ išjungti „iMessage“ ir „FaceTime“ E2E funkcijas, neįspėjusi klientų. Tas pats gali nutikti ir „WhatsApp“, „Signal“ ir kitoms pranešimų siuntimo paslaugoms, kurios naudoja šį papildomą apsaugos lygį.
    „Apple“ atkreipė dėmesį į kai kurias su naujais pasiūlymais susijusias problemas, pvz., tai, kad reikia pranešti vyriausybei apie bet kokius produkto saugos funkcijų pakeitimus prieš juos išleidžiant, reikalavimą ne JK įsikūrusioms įmonėms laikytis pakeitimų, kurie turėtų įtakos jų produktui visame pasaulyje, ir būtinybę nedelsiant imtis veiksmų, jei iš vyriausybės gaunamas pranešimas išjungti arba blokuoti funkciją.
    „Apple“ pareiškė, kad „nedarytų specialių vienos šalies saugos funkcijų pakeitimų, kurie susilpnintų produktą visiems vartotojams“, kad „kai kuriems pakeitimams reikės išleisti programinės įrangos naujinimą, tad to nebūtų galima atlikti slapta“, o pasiūlymai „sukelia rimtą ir tiesioginę grėsmę duomenų saugumui ir informacijos privatumui“, kuri turėtų įtakos ir žmonėms už JK ribų. Tad „Apple“ sako, jog geriau pašalins prieigą prie šių paslaugų JK naudotojams, nei susilpnins paslaugos saugumą visiems jos įrenginių naudotojams visame pasaulyje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų