Dėl kokių priežasčių žmonės Android įrenginius keičia į iOS ir atvirkščiai

Kiekvienas mūsų, atėjus laikui, keičiame mobilų telefoną. Kokios yra pagrindinės priežastys lemiančios ar liksime tos pačios operacinės sistemos pagrindu veikiančio įrenginio ar pereisime prie naujos.

Remiantis „PCMac“ apklausa, kurioje buvo apklausti 2500 JAV mobilių telefonų naudotojų — 29 proc. jų pakeitė įrenginius ir pradėjo naudoti kitos operacinės sistemos pagrindu veikiančius telefonus. 11 proc. pakeitusių „religiją“ perėjo nuo „iOS“ įrenginio naudojimo prie „Android“, o 18 proc. „Android“ įrenginius iškeitė į „iPhone“. Pagrindinė tiek vienų, tiek kitų prie kitos operacinės sistemos pagrindu veikiančių įrenginių perėjusių tokio sprendimo priežastis yra kaina.

Apklausos metu nebuvo klausiama apie „Windows Phone“ ar „Blackberry“ ir tai suprantama — 71 proc. mobilių telefonų naudotojų arba telefonų nekeitė arba išliko ištikimi tai pačiai operacinei sistemai.

29 proc. žmonių „iOS“ iškeitusių į „Android“ teigė, kad tokį jų sprendimą lėmė geresnės „Android“ įrenginių kainos. Tiesa, 11 proc. „Android“ iškeitusių į „iOS“ įrenginius įvardino tą pačią priežastį — geresnę „iOS“ įrenginių kainą.

6 proc. buvusių „iOS“ įrenginių naudotojų pradėjusių naudoti „Android“ teigė, kad tokį jų apsisprendimą sąlygojo didesnis „Android“ platformai skirtų aplikacijų pasirinkimas. Tokią pačią priežastį įvardino 4 proc. perėjūnų iš „Android“ į „iOS“ ekosistemą.

„geresnis klientų aptarnavimas“ — dar viena sritis, kurią įvardino daugiau „iOS“ palikusių ir „Android“ pradėjusių naudoti žmonių. Tokių, perėjusių prie „Android“ yra 6 proc. Dėl tos pačios priežasties pradėjusių naudoti „iOS“ įrenginius yra 3 proc. buvusių „Android“ naudotojų.

Tuo tarpu 47 proc. atsisakiusių „Android“ įrenginių ir pradėjusių naudoti „iOS“ kaip vieną iš to priežasčių įvardina „geresnes naudotojų patirtis“ naudojant „Apple“ mobiliuosius įrenginius. Tą pačią priežastį įvardina 30 proc. priešingos stovyklos perbėgėlių.

Dar viena dažnai minėta priežastis lėmusi perėjimą prie „iOS“ pagrindu veikiančių įrenginių yra „geresnis funkcionalumas“ ar „geresnės įrenginio galimybės“, tokios kaip kamera, dizainas, greitesnis programinės įrangos atnaujinimas ir panašiai.

Apklausoje dalyvavusių, prie kitos operacinės sistemos pagrindu veikiančio įrenginio perėjusių ar dar tik planuojančių tai padaryti žmonių paklausus „kada jie keičia telefoną“ — 56 proc. pareiškė, kad jiems nerūpi naujų įrenginių išleidimas. 34 proc. naują telefoną perka kai jų telefono įsigijimo sutartis/įsipareigojimai baigiasi, 17 proc. telefoną keičia kai sudūžta naudojamo įrenginio ekranas. Paklausti kaip dažnai keičia telefonus, daugiau nei 53 proc. apklaustųjų teigė, kad tai daro, kai naudojamas telefonas sugenda.

Tim Cook perėjusius prie „iOS“ iš kitų operacinių sistemų mini kaip pagrindinę didelės „iPhone“ naudotojų armijos augimo priežastį. Trečio „Apple“ fiskalinių metų ketvirčio ataskaitos metu, T. Cook teigė, kad „iPhone“ kiekis išaugo du kartus ir tai „atėjusių iš kitų operacinių sistemų ir pirmą kartą išmanų mobilų telefoną perkančių ir jau egzistuojančių naudotojų dėka.“

Kokios priežastys lemia apsisprendimą pereiti prie kitos operacinės sistemos pagrindu veikiančių mobilių įrenginių.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų