Savaitės naujienų apžvalga: 38-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

38-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos. Čia gal rasite ir atsakymą į klausimą „ar atnaujinti savo turimą iPhone į iOS 9“.

  • Savo oficialiame pranešime Apple informavo, kad išankstiniai iPhone 6s ir iPhone 6s Plus užsakymai „yra aukštumoje“ ir per pirmąjį savaitgalį pasiekė 10 milijonų ir sumušė 2014 metų pirmo iPhone 6 pardavimų savaitgalio rekordą. Pranešime Apple taip pat rašo, kad iPhone 6s Plus užsakymai viršijo kompanijos lūkesčius. iPhone 6s ir iPhone 6s Plus Apple Store parduotuvėse, pasirinktose šalyse (Australijoje, Kanadoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje, Puerto Rike, Singapūre, Jungtinėje Karalystėje ir JAV), pasirodys rugsėjo 25 dieną.
  • Apple rugsėjo pradžioje paskelbė, kad Apple TV turės savo aplikacijų parduotuvę. Džiugių naujienų po tokio pareiškimo ilgai laukti nereikėjo. Populiari aplikacija Plex paskelbė, kad ją galima bus išvysti ir Apple TV aplikacijų parduotuvėje. Plex nėra vienintelė, ten atsidursianti, populiari aplikacija. Jean-Baptiste Kempf, nekeldamas daug triukšmo informavo, kad VideoLAN planuoja ir savo sukurtas VLC grotuvą pateikti kaip Apple TV aplikaciją.
  • Kalbama, kad Facebook kuria iOS skirtą virtualios realybės aplikaciją.
  • Bank of America Merrill Lynch išsiaiškino, kad iPhone 6s dalys Apple kainuoja 234 USD. Daugiausia kainuoja puslaidininkiai - 127 USD, tame tarpe 36 USD skirti mobiliam ryšiui, 25 USD kainuoja naujas A9 procesorius, 22 USD įvairūs jutikliai ir 20 USD kainuoja 64GB flash diskas. Kiti pagrindiniai komponentai, tokie kaip: ekranas, kamera ir baterija Apple atsieina dar 73 USD, o kitos dalys - tokios kaip rėmas dar 33 USD.
    64GB iPhone 6s pardavimo kaina JAV yra 749 USD ir tai reiškia, kad nuo kiekvieno iPhone Apple gauna 515 USD pajamas. Žinoma iš tų 515 dar reikia atimti gamybos ir platinimo kaštus. iPhone 6s pagaminti kainuoja brangiau nei iPhone 6 Plus. iPhone 5s,iPhone 6,iPhone 6 Plus ir iPhone 6s komponentų kainos.
  • Neseniai Apple atnaujino savo produktus išleisdama tiek atnaujintas jų versijas, tiek ir pristatydama visiškai naujus produktus. „Pop Chart Lab“ taip pat atnaujino savo išleistą visų kada nors egzistavusių Apple produktų sąrašą - plakatą „Insanely Great History of Apple 3.0“. Norintys jį pasikabinti ant sienos - gali šį 69x103 cm plakatą užsisakyti „Pop Chart Lab“ svetainėje.
    Nenorintys pirkti, gali didesnę šio plakato versiją (gaunamą paspaudus ant aukščiau esančio paveiksliuko) atsisiųsti į savo kompiuterį ir ji atsispausdinti 30x40cm padorios kokybės (220 dpi).

  • ‪Apple‬ oficialiai paskelbė savo ‎iCloud‬ kainas. Euro zonos šalims ir JK nurodytos kainos su yra PVM.
  • rugsėjo 19 dieną duris vėl atvers parduotuvė, kurioje turėtų apsilankyti kiekvienas Apple fanas - Apple kompanijos parduotuvė „Apple Company Store“ esanti kompanijos miestelyje Kupertino. Šios parduotuvės nereikėtų maišyti su įprastomis Apple Store, nes joje vietoje iPhone, iPad ir Mac kompiuterių galima įsigyti, puodelių, marškinėlių, sąvaržėlių, rašiklių ir net šliaužtinukų mažiesiems - daiktų, kuriais oficialiai daugiau niekur neprekiaujama.
  • Samsung matyt gerokai išgąsdino iPhone 6s pristatymas ir jis vėl pradėjo savo trolinimo kampaniją su naujomis reklamomis, kurių pabaigoje skamba frazė „If it doesn’t look like your phone, it’s not your phone“, kuri atrodo kaip atsakymas į Apple iPhone televizijos reklamose skambantį „If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone“.
  • Apple paskelbė, kad likus dviems dienoms iki iOS 9 išleidimo iOS 8 yra įdiegta 87% su šia versija suderinamų įrenginių.

    iOS 887%iOS 711%Ankstesnės2%

  • Microsoft nustebino Apple fanus pasirodydama scenoje Apple rugsėjo pradžioje vykusio renginio metu. Trečiadienį, norėdama jog pasirodžius iOS 9, visi vartotojai galėtų naudotis naujomis Office taikomųjų aplikacijų paketo suteikiamomis galimybėmis, dar iki naujos iOS versijos išleidimo, kompanija atnaujino savo iPhone ir iPad skirtas Office aplikacijas. Atsisiųskite/atsinaujinkite:

  • JAV iš antradienio į trečiadienį naktį, vėlyvame Stephen Colbert šou svečias buvo Apple CEO Tim Cook. Smagus pokalbis - pasižiūrėkite.

  • Apple atidėjo kartu su iOS 9 pasirodymu planuotą watchOS 2.0 versijos išleidimą. Sakoma, kad jame aptikta klaida privertė Apple šio, išmaniems Apple laikrodžiams skirtos operacinės sistemos, atnaujinimo neišleisti. Panašu, kad problema gana didelė, jei Apple nutarė dėl jos atidėti išleidimą.
  • Apple ketvirtadienį išplatino programuotojams skirtą, dar neišleistos OS X El Capitan 10.11.1 pirmąją beta versiją.
  • Išėjo naujas filmo „steve jobs |“ pristatomasis video.
  • Apeliacinis JAV teismas priėmė sprendimą, kuris draudžia Samsung kopijuoti Apple patentuotas funkcijas ir prekiauti tokias funkcijas naudojančiais įrenginiais JAV teritorijoje. Nors dėl ilgai besitęsiančio teismo proceso vargu ar tokiais įrenginiais Samsung dar vis prekiauja, tačiau toks sprendimas gali pagreitinti ateityje įvykti galinčius kompanijų teisminius ginčus. Tarp funkcijų, kurias Samsung nukopijavo iš Apple ir panaudojo savo įrenginiuose yra: „slide-to-unlock“, telefono numerių atpažinimas tekste leidžiantis vartotojams vienu paspaudimu skambinti tuo telefono numeriu bei rašybos tikrinimo rekomendacijos.
  • Į iOS aplikacijų topus šoktelėjusios reklamų blokavimo aplikacijos „Peace“ kūrėjas Marco Arment pašalino savo aplikaciją iš iTunes App Store. Tokį savo elgesį žiniaraštyje jis paaiškino, jog aplikacija nėra pakankamai gera ir visiems ją įsigijusiems žadą grąžinti pinigus.
  • Pasirodžius iOS 9 daug vartotojų laukia nežinodami ar atnaujinti turimus iOS įrenginius. Viena iš tokių apžvalgų padedanti apsispręsti. iOS 9 vs iOS 8.4.1 greičio testas iPhone 6, 5S, 5 is 4S - ar iOS 9 greitesnė?

iOS žaidimai ir taikomosios aplikacijos

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

OS X aplikacijos ir žaidimai

OS X taikomosios aplikacijos

OS X žaidimai

nauja OS X aplikacija

  • NetNewsWire: patogiam interneto naujienų skaitymui skirta aplikacija: 9,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų