Apple pristatė 14 dienų iTunes ir App Store pirkinių grąžinimo taisykles

Apple

Apple, kai kuriose EU šalyse (tame tarpe ir Lietuvoje) pristatė iTunes ir App Store pirkinių gražinimo taisykles leidžiančias per 14 dienų grąžinti įsigytą elektroninį turinį.

Naujos Apple iTunes ir App Store taisyklės, kai kuriose EU šalyse, tame tarpe ir Lietuvoje leidžia per 14 dienų grąžinti iTunes, iBooks ir App Store įsigytą elektroninį turinį nepateikiant jokių tokio veiksmo paaiškinimų.

iTunes, Mac App Store ir iBooks Store pardavimo sąlygose Apple rašo: „jei nuspręsite atšaukti savo užsakymą, galėsite be jokios priežasties tai padaryti per 14 d. gavę sąskaitą. Išimtis taikoma tik iTunes dovanoms, kurių negalima grąžinti, jei kodas jau panaudotas.“

Kadangi pinigai įsigyjant prekę yra nuskaitomi jos įsigijimo meto arba iš karto po jo, Apple pinigus grąžins tokiu pačiu būdu kaip už pirkinius buvo atsiskaitoma per 14 dienų. Už grąžinimą jokių paslaugos mokesčių mokėti nereikės.

Panašu, kad Apple pakeitė iTunes ir App Store taisykles taip, kad šios atitiktų EU reikalavimus, kuriose teigiama „<…>Pagal 9 straipsnį vartotojas gali, nenurodydamas priežasties, per 14 dienų atsisakyti nuotolinės prekybos sutarties arba ne prekybai skirtose patalpose sudarytos sutarties.<…>“. Įdomu ir tai, kad šio dokumento pavyzdžiuose-paveikslėliuose Europos Komisija naudoja iMac kompiuterius ir iPhone telefonus (73–74 dokumento puslapiai).

Šis EU vartotojams skirtas iTunes ir App Store taisyklių pakeitimas yra sveikintinas, nes nesant galimybei išbandyti aplikacijų perkamų iTunes ar Mac App Store, šis taisyklių pakeitimas, nors ir netiesiogiai, tačiau tokią galimybę suteiktų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Puiki naujiena! Čia buvo vienintelis trūkumas perėjus nuo Google Play. O kada tai isigalioja ar tai jau dabar veikia?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų