Kaip įjungti lossless garso formatą Music aplikacijoje Apple TV

Tikriausiai nemažai audiofilų besiklausančių „Apple Music“ per „AppleTV“ net nepastebi, kad linguoja į taktą klausydamiesi muzikos ne „Lossless“ garso kokybe, nors šalia kūrinio yra „Loossless“ arba „Hi-Res Loossless“ piktograma.

Jei mėgstate muziką klausytis savo ausis lepindami aukštos kokybės garsais, ko gero norėtumėte turėti galimybę tai daryti Lossless audio formatu. Nemažai muzikos mėgėjų savo „Apple TV“ pajungę prie audio sistemų kinkuoja galvomis ir kaifuoja pamatę „Lossless“ ar „Hi-Res Lossless“ piktogramą prie klausomo kūrinio, bet net neįtaria, kad klausosi visai ne Lossless garso kokybės — šis garso kokybės formatas „Music“ aplikacijoje „Apple TV“ nėra įjungtas pagal nutylėjimą.

Prieš tai kaip pradėsite nustatymo veiksmus (kad be reikalo negaištumėte laiko) paminėsiu kelis reikalavimus reikalingus šiam nustatymui įgalinti:

Nebūtinai: nors pagunda naudoti WiFi prisijungimą yra didelė, norint turėti galimybę žiūrėti geresnės kokybės video ir girdėti aukštesnės kokybės garsą — rekomenduočiau naudoti ne WiFi, bet „Apple TV“ prie kompiuterinio tinklo prijungti laidu.

Apple Music aplikacijos garso kokybės parinktys Apple TV

Jei visi aukščiau išvardinti reikalavimai įvykdyti:

  • „Apple TV 4K“ pagrindiniame ekrane paspauskite ant Settings aplikacijos
  • Atsidariusiame meniu pasirinkite Apps
  • Tada pasirinkite Music
  • Pažiūrėkite koks nustatymas rašomas šalia Audio Quality:
    • Jei ten parašyta Lossless — viskas gerai, tačiau jei parašyta High Quality - vykdykite veiksmus pašytus žemiau.
  • Spauskite ant Audio Quality ir pasirinkite Lossless
  • Grįžkite į ankstesnį meniu punktą ir įsitikinkite, kad šalia „Audio Quality“ rašoma „Lossless“.

Reikėtų paminėti, kad „Lossless“ nustatymas nesuteiks galimybės klausytis muzikos aukščiausia „Apple Music“ įmanoma „Hi-Res Lossless“ kokybe, nes „Apple TV“ palaiko „Lossless“ formatą 24-bit/48kHz, tuo tarpu kai „Apple Music“ yra kūrinių, kuriuos galima klausytis „Hi-Res Lossless“ formatu — 24bit/96kHz ir aukštesnės kokybės.

Nėra nieko blogo su 24-bit/48kHz „Lossless“ formatu, nes daugelis garso sistemų aukštesnės kokybės grasų kokybę vis tiek sumažina iki 48kHz. Tačiau jei norite klausytis muzikos aukščiausia „Apple Music“ įmanoma garso kokybe — turėsite naudoti arba su „iPhone“ arba „Android“ įrenginiais suderinamą ausinių DAC, kurie leis dekoduoti Hi-Res garsą iš „Apple Music“ aplikacijos arba tai palaikančią Hi-Fi sistemą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų